Så tokigt i hela Häcklefjäll !

Skolklass på den tiden då eleverna lärde sig KUNSKAPER

Berndt har släppt på säkerhetsventilen inför det nya året. Han ser den förljugna klimatkrisen som ett resultat av tidigare felslut:

+ – + – + – +

Hur i hela Häcklefjäll kunde det bli så tokigt?

Med skolan. Med invandringen.

När människor fick tid över från arbetet samlade sig på fritiden män som orkade att samtala om allmänna frågor om den upplevda vardagen. Så skapades skolor. Det skedde sedan i alla kulturer; i Babylon, Egypten, Kina, Indien, Grekland och Rom. I västvärldens Grekland kallades den fritidssysselsättningen “Skola” och syftade till att upplysa unga män om den kunskap som en äldre lärare kunde förmedla.

I Europas rand misslyckades den nya stormakten Sverige att skapa en skola för alla ända till 1723, då föräldrar i lag blev skyldiga att lära barn läsa, trots motstånd från kyrkan och adeln. En sexårig skolplikt fastställdes 1882, och sjuårig skolplikt infördes 1936. Så är staten Sveriges skola nu hela 87 år. Inget att skryta över i jämförelse med Atens tretusen-åriga. Därför är det också lätt att inse att den skolan för kunskap avskaffades redan 1974, bara 38 år senare, av överklassyngel som hade tagit över kroppsarbetarnas parti och som nu befallde SIA-skolan, Skolans Inre Arbete, där eleverna inte skulle lära kunskap utan bara sysselsättas så mammorna kunde arbeta.

Naturligtvis informeras inte dagens svenskar om denna banala orsak till dagens urusla skolresultat enligt PISA-undersökningar. Naturligtvis vågar inte MSM, MainStream Media, med propagandakanalen SVT/SR i spetsen riskera politikens skattebidrag och informera allmänheten.

Naturligtvis är räddningen en återgång till kunskapsskolan.

Med invandringen.

Sedan några kloka ur kroppsarbetarpartiet höll Sverige utanför Hitlers vansinneskrig, upplevde befolkningen en aldrig tidigare inträffad uppgång i levnadsstandard. Industrin som hade räddats från krig, skrek bokstavligen efter villig arbetskraft och välkomnade folk från andra länder ,som var beredda att arbeta i Sverige. Efter kriget kom främst finländare. Kopparbergs Landsting skickade delegaten Merks till det besegrade Tyskland och köpte sig billigt en välutbildad tandläkare som hade fördrivits från sitt land, sitt hem, sitt arbete, på villkor att först ha arbete ordnat i Sverige och att ha genomgått en språkkurs.

Det så uppnådda svenska välståndet förledde politikerna att blint tro på den egna skickligheten och de beslöt därför om Miljonprojektet, bygga en miljon moderna bostäder för alla fattiga. Som nygifta bodde vi i en alldeles ny välplanerad fin lägenhet i Storvreten i Tumba medan vi väntade på att köpa hus i Hallunda. Det visade sig att de allra flesta svenskar inte heller ville bo i miljonprogrammets ”statarlängor på högkant”.

När jag 1974 som fackligt ombud satt i Centrala Skyddskommitten i Södertälje med ordförande Hans Mattson, informerades vi om att kommunen stod inför konkurs genom sitt byggbolag Tälje Bygg, som hade drabbats av 1200 tomma lägenheter utan hyra.

En kort tid senare kom en ny elev till min klass från den turkiska staden Midyat, Samir Ganno. Sen kom hemspråkslärare som berättade att analfabeterna i Midyat hade informerats om att de kunde komma till Sverige, bo i nya lägenheter där staten betalade hyran, få försörjningsstöd innan de fick arbete, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Naturligtvis fanns inga arbeten för analfabeter. Naturligtvis spreds den nyheten till hela Mellanöstern och Afrika och lockade bl.a. en miljon med en religion som nu motsätter sig svensk grundlag. Inför denna förändring av samhället står alla partier utom ett handfallna, och låter hellre staten Sverige förfalla innan man övervinner den medfödda undfallenheten och säger ifrån.

Till slut.

Kan det vara så pinsamt enkelt att dessa båda politiska katastrofer skapat dagens vanvårdade Sverige? Två felbeslut? Två förödande skitsaker?

Tro inte på svaret från de skyldiga. De erbjuder ingen räddning.

Om medborgarna får veta, att främst dessa politiska felbeslut är grunden för nuvarande elände, upphävs kanske den fega uppgivenhet bakom vilken medborgaren nu gömmer sig i blundande stöd för alla partier, utom ett.

Stöd Elsa Widdings politik i  “Gästbok “: Skriv bara namn och stöd !

Bernd Stymer

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

13 thoughts on “Så tokigt i hela Häcklefjäll !

  1. Finland har inte skolplikt. Finska barn är inte tvingade att gå i skola. De är bara “tvingade” att lära sig, dvs. att om de inte går i skola måste de lära sig på annat sätt.

  2. Huvudanledningen till att dagens skolelever presterar betydligt sämre nu än tidigare är att dagens elever ofta är invandrare i första eller andra led från länder med svag utbildningstradition och kanske lägre genomsnittlig intelligens än här. Om detta törs inga av våra PK-fixerade politiker och journalister tala. Under åtskilliga decennier har minsta antydan om att det skulle kunna vara så bemötts med mobbning, utfrysning och allehanda glåpord som rasist, fascist, högerextremist etc. Det har gullats på tok för mycket med påstådda asylsökande som ljugit om ålder, asylskäl, sin bakgrund m.m. Det minsta man borde kunna begära är att de kan styrka sin identitet. Ofta sägs de ha tappat sina pass, men mobiltelefonerna tappar de aldrig! Hela detta till synes aningslösa beteende hos våra myndigheter, har sin grund i att vänstersidan vet att de asylsökande röstar vänster och att det stärker sossarnas makt. Likheten med hur klimatet behandlas i debatten är slående. Önsketänkande, överdrifter och okunnighet är i båda fallen det som styr.

  3. Man kan bara konstatera en hel hög med monumentala misslyckanden i svensk politik på senare tid som energipolitiken, invandringspolitiken, klimatnojan, ekonomin och rättsväsendet förutom skolan och sjukvården. Ett makthungrigt parti som S har sålt ut sig och landet för att få sitta kvar vid maktens köttgrytor och nu anklagar man SD och andra partier för sin egen misslyckade politik! Skrämmande…

  4. På 50 -talet o tidigare på landsbygden så luggade lärarna eleverna i nacken om dom inte kunde läxan, det gällde dock bara fattiga barn. Böndernas barn vågade ingen röra. Vi skulle kanske återgå till att lugga. Men nu gäller det att våga lugga vanartiga elever.

  5. Rättelse
    Om småskolan då också började vid 7 års ålder, var de klara när de var 13 år.

  6. Jag är uppvuxen i Södertälje och vet hur Hans Mattson och sossarna förstörde Södertälje genom att fylla dessa tomma lägenheter med invandrare. På så sätt fick man statliga stöd i två år som sedan togs bort. De flesta var Assyrier och Syrianer och har integrerats ganska bra, men katastrofen kom när staden tog in muslimer från Mena.
    Idag är Södertälje en av de största bidragstagarna av Robin Hood-pengar och ligger i topp vad det gäller kriminalitet!

  7. Hur kommer det sig att Finland och Norge som inte har skolplikt inte har har tomma skolor?

  8. Göran
    Utan skolplikt blir det nog tomt i skolsalarna.
    Tillräckligt med unga redan som inte går i skolan.

  9. På min farfars tid, som ungefär sammanföll med Per Albin Hanssons tid, var skolgången i slutet på 1800-talet uppdelad i småskola 2 år och folkskola 4 år. När de var 11 år var de ”färdigutbildade”. Sen gällde det att hjälpa till med familjens försörjning.
    Då gällde att de i första hand skulle kunna skriva, läsa och räkna. Andra ämnen som fanns med var kristendomskunskap, geografi, historia, naturvetenskap, etc. dessutom fick de betyg i ordning och uppförande.
    Många gånger funderar jag på om inte dessa barn var väl så utbildade som en del i dag med 9-årig grundskola.

  10. Om vi lägger till i närtid politiska felbeslut-också de med adress S-partiet i regeringsställning-, nämligen nedläggning av Sveriges välfungerande elsystem med tillräcklig frekvensreglerande effekt genom avvecklingen av 6 kärnkraftverk, blir bilden tydligare.
    Såväl felaktigt driven invandrings- som dito energipolitik har ‘erkänts’ av S-partiet, också föremål för ytterst skarp tillrättavisning av ‘Riksrevisionen’. Skoldebaklet är en frukt av socialismens indoktrineringspolitik, driven av dess utstuderade totaliseringsiver.

  11. Jag önskar fler som Elsa Widding i Riksdagen – personer med reell erfarenhet, kunskape, bildning och hög integritet.

  12. Det är bra två länder i världen som har skolplikt. Sverige och Tyskland. Tyskland införde skolplikten under Adolf Hitlers styre. Skolplikten är en av orsakerna till skolans förfall. Att staten tog över skolan i Sverige har inte med kunskap att göra utan med indoktrinering.

Comments are closed.