Northvolt bygger i Kanada

Bygget av Northvolts fabrik i Kanada har utsatts för sabotage

2024-01-23, electrek:

Northvolt battery factory site in Canada gets sabotaged

Fabriken planeras på en plats mellan Mcmasterville och Saint-Basile-le-Grand, på Montreals södra kust.

Projektet har fått massivt statligt stöd, där Quebecs regering har bidragit med 2,9 miljarder dollar, och den federala regeringen har bidragit med 4,4 miljarder dollar.

När man började röja skog för bygget, saboterade en grupp aktivister platsen för den kommande fabriken i går kväll. De placerade stålstänger och spikar i träd för att förhindra skogsmaskiners arbete. Northvolt bekräftade sabotaget.

+ – + – + – +

Flera jättelån

Den kanadensiska dollarn står i c:a SEK 7,70. Lånen blir alltså SEK 56 miljarder. Plus de svenska lånen på 55 miljarder blir det nya lån på över 110 miljarder kronor ! !

Det kan jämföras med den svenska försvarsbudgeten på 119 miljarder för år 2024.

Lånen skall betalas av ett företag som 2022 bokförde en omsättning på 1.1 miljarder och en förlust på 3.2 miljarder. Allt fler signaler kommer med varningar för eldrift av fordon. “Allmänheten” är inte lika köpsugen på elbilar som politikerna förespeglat tillverkarna. Marknaden för batterier till elbilar verkar vara på väg att kollapsa.

Vi som utan att vara tillfrågade blivit uppförda som garanter för delar av lånen får räkna med att betala. Via skatten.

Ny grundlag behövs

Politiker skall vem-som-helst kunna bli. Det flesta är nu överåriga ungdomsförbundare utan erfarenheter av “riktigt arbete”, där ekonomiskt omdöme kunnat utvecklas. De är därför GENUINT OKUNNIGA om det mesta som berör ekonomi och investeringar.

Dagens kollektiv har dessutom visat sig mycket lätt förförda av utsikten till berömmelse för att ha “räddat världen”, vilket förmått dem att panta mina barnbarns framtid på rena stolleprojekt som fossilfritt stål, vätelagring, CCS och elbilar. Jag betraktar även solceller och vindkraftverk som stolleprojekt.

Vi väljare har mycket små möjligheter att rösta rationellt:

  • Vi kan sällan bedöma de politiska kandidaternas kompetens.
  • När vi kan det, kan vi inte stryka de som vi anser olämpliga.
  • Vi kan sällan veta vilka frågor en viss kandidat kommer att sköta efter valet.

Vi har fått en politikerklass med en majoritet av “idealister”, som inte ser uppdraget vara att skydda medborgarnas ekonomi. De vill frälsa världen med sina fixa idéer och ser uppdra-get som en fullmakt att rekvirera de pengar som behövs från medborgarnas plånböcker.

De är inte längre våra “representanter” som tar tillvara våra intressen att ha våra pengar för våra intressen.

De är numera våra främsta motståndare i kampen om nationens resurser.

Jag känner bara till en organisation som helhjärtat tar parti för väljarna mot politikerna och har tillräcklig kompetens för att göra det:

Medborgarrättsrörelsen i Sverige – MRRS

Ta kontakt och gå med där !

MMRS kämpar för en revision av grundlagen. Denna måste få en strikt begränsning av politikernas makt att införa subventioner och andra snedvridningar av olika marknader. De skall överhuvudtaget aldrig få satsa skattepengar på riskfyllda investeringar eller kreditgarantier för sådana.

Gå med i MRRS NU ! !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

9 thoughts on “Northvolt bygger i Kanada

  1. Sveriges stora problem är i grunden att folket är för fega för att rösta på verkliga alternativ eftersom man tror att rösten är bortkastad om de man röstar på inte kommer in i riksdagen! I andra länder kan nya partier snabbt öka och få makt så tänkesättet är helt annorlunda än i den svenska ankdammen. En bidragande orsak till eländet är partistödet som cementerar partidiktaturen som vi har i Sverige!

  2. Av Medborgarrättsrörelens hemsida och samtal med en styrelseledamot framgår att de saknar resurser och planer för politiska val. Men de är en kanal för att påverka politiker och partier. Om envar skeptiker personligen informerar lokala ocjh regionala politiker, kan det ge en samlad droppe-sten-effekt och därefter samordnas.

  3. Göran

    Allas vår svetsare har också fått in en fot i FN genom sin gruppledar-roll att flytta makt från Sverige och svenskarna till Genève och FN/WEF. Parallellt med ledar-arbete hos europa-sossarna. Så Sverige är nog mest aktuellt när det gäller hans inkomster av nätverket vi betalt åt han.

    Ni kommer väl ihåg när lövet fick byxorna neddragna av en Sverige-demokrat i en utfrågning för ett par år sedan. Den visade opportunistens högröda och lögnaktiga ansikte.

    SAP – från folkrörelser till bankrörelser
    Sista striden mot folket

    (alltså hellre äga banker än reglerad dem)

  4. Sverige har blivit mer autokratiskt med från början (90-talet) unga karriär-politiker med ett begynnande av för bra villkor under ett ovalt EU-paraply och allmän toppstyrning där kampen om makten blivit viktigare än medborgarna.

    Klart det måste gå åt pepparn innan de fattar.

  5. Vem orkar läsa MRRS’ hemsida? Det vanliga politiska svamlet. En parti som avviker med några promillen från nuvarande riksdagspartier.

  6. Vad säger MRRS om kreditgarantier till bygge av kärnkraftverk? En verksamhet som, för att citera finansministern, är riskfylld.

  7. Tege! Att lägga sin röst på något parti i riksdagen är totalt meningslöst; det är kontraproduktivt. Inget parti i riksdagen bryr sig om Sverige eller svenskar. De få som kanske bryr sig, gräver med en spade när det behövs en grävmaskin.

    Någon form av en ny folkrörelse behövs och den börjar med en medlem eller röst. En ny grundlag behövs också.

  8. Om inte MRRS kommer in i riksdagen, är det tyvärr bortkastade röster. Kan vi genom MRRS sätta sådant tryck på realistiska partier att de ändrar sin klimat- och energipolitik i tid före nästa val?

    Vi måste göra en ansvarsfull klimat-, energi- och försörjningspolitik till vinnande valfråga. Envar klimatrealist måste uppvakta och informera politiker och partier med krav på realistisk politik. Tyvärr måste det kanske gå åt pepparn först.

Comments are closed.