Snabb aktion av Trump

Vita Husets hemsida FÖRE Trumps tillträde och den första minuten EFTER.

Senare under den första dagen i tjänst, har han förklarat att stora delar av “Climate Action Plan and the Waters of the U.S. rule” skall elimineras. De har varit grunden för EPA:s extremistiska regelverk i olika fall, där kolkraftverk skulle tvingas lägga ner, oljeutvinning med fracking begränsas, en oljeledning förbjudas och en ny gigantisk mineralfyndighet i Alaska omgärdas med så många åtgärder för miljöskydd att verksamheten inte kunnat komma igång. De har också förvärrat torkan i Kalifornien genom att det vatten som fanns måste släppas ut i havet, för att värna en art av liten fisk, som kräver bräckt vatten.

Jordbruksområdena i Kalifornien är egentligen en öken som blivit mycket bördig genom konstbevattning. I bergskedjorna öster om slätterna har man normala år fått tillräckligt med regn och snö. Den aktuella “torkan” har inte varit absolut, utan nederbörden har i stora områden varit av storleksordningen 30 % av den normala. Men sötvatten till den lilla fisken har prioriterats så hänsynslöst att stora arealer blivit uttorkade med ekonomisk katastrof för jordbrukarna. Och för delstaten Kalifornien. Men dennas politiska ledning utgörs av demokrater med de mest extrema uppfattningarna om klimathotet bl.a. med favorisering av “förnybar” energi.  Det har gjort tillgången på el osäker, vilket jagat iväg företag till andra stater, ex.vis Texas.

Jag har bekanta som flytt från San Francisco på grund av de exceptionella levnadskostnaderna till trakten av Denver.  Där finner de att en byggboom pågår. Många företag med sina anställda har flyttat dit från Kalifornien.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Snabb aktion av Trump

 1. Vad ni är skeptiska emot är hur mycket den av människa genererade CO2 ökningen leder till ökad temperatur på jorden. Här tycker jag att det finns skäl att borra i frågan men EPA har många andra skäl till att arbeta med nedsmutsningen av vatten och att hålla igen kolgruvebrytningen som har många frågetecken och kol är ju smutsigt. Så er berömmande hållning till Trumps utspel som inte tror på någon naturvetenskap gör att jag inte längre vill läsa vad ni skriver. Men jag har lärt mig mycket om CO2 och hade ni hållit er vid er läst så hade jag fortsatt att läsa.

  1. Hej Folke !

   Vi har nog inga andra ideal än vad du har. Vi accepterar ingen nedsmutsning av vatten eller luft eller skövling av naturen. EPA måste reformeras, eftersom dess makt har missbrukats med vettlösa regleringar och fusk med anslagen i strid med konstitutionen, se posten “De grönas utpressning: 880 miljoner dollar”. Deras reglering av vattentillgången i Kalifornien är orsak till en stor del av torkan: Det vatten som faktiskt fanns skulle släppas ut i havet, för att skapa bräckt vatten för en hotad fiskart. Denna hade nog överlevt med mindre mängd sötvatten. Nuvarande torka är ju inte värre än de som funnits tidigare och som fisken överlevt.

   Detta hade du vetat, om du läst våra sidor lite oftare. Jag hoppas du vill göra så.

   Trump har poängterat att EPA skall ägna sig just åt ren luft och rent vatten, så jag tror inte han avser att tillåta smutsiga kolkraftverk. Dagens avgasrening är mycket effektiv.

 2. Folke
  Läs dagens inlägg på Klimatupplysningen om Polarisar och temperaturmätningar så kanske du även fortsätter att läsa på Klimatsans som är en kunnig blogg i klimat och energifrågor

Comments are closed.