En obekväm sanning

Al Gore och Rajendra Pachauri visar stolta upp Nobels fredspris 2007. Det delas ut av en kommitté i norska Stortinget, som nu gjort priset till en politisk markering

2018-03-29

Gammelmedia med SvT i spetsen sprider veckovis ut klimatrelaterade hotbilder som kan orsakas av ”klimatförändringen”, som i sin tur sägs förorsakad av fossilt koldioxid. Men tro inte på hotbilderna – de har hittills alltid varit osanna när man senare kan ställa dem mot verkligt utfall.

Al Gore och IPCC fick 2007 Nobels fredspris för filmen ”En obekväm sanning”. Samtliga katastrofbilder som presenterades har med facit i hand bevisats vara falsarier. Gore spåd-de att isen på Grönland skulle vara smält år 2015. Verkligheten är att isarna är intakta och varierar inom normala gränser under en mätperiod som börjar 1981. Isbjörnarna riskerade utrotning. Stammen idag är ca 30000 individer, 6 ggr antalet när Gore föddes. Isbjörnen som art är ca 4 miljoner år gammal och har överlevt minst 40 stycken globala värme-perioder mellan istiderna. Och havsnivån ökar med stabila ca 2 mm/år! (2 dm/100 år)

TV-meteorologen Pär Holmgren förutsåg 2006 att det idag inte skulle finnas snö till Vasaloppet. I år fick man köra bort snö för att få ett bra spår.

Alla hotbilder baseras på en antagen (IPCC) växthuseffekt (klimatkänslighet) för fossilt koldioxid.

Det har nu visats att av 100 modeller baserade på IPCC:s antagande så spår samtliga mycket för höga temperaturer jämfört med verkligt uppmätta värden. (Källa Christy-Spencer. Googla – failing climate models). IPCC:s hypotes om koldioxidens klimatpåverkan har därmed bevisats vara kraftigt överdriven.

Globala uppvärmningen är reell och ca 1 grC sedan slutet på 1800-talet. (Jfr med 30 grC i skillnad mellan norr och söder i Sverige i februari.) Uppvärmningen har pausat mellan åren 1998 – 2014. Därefter en topp förorsakad av väderfenomenet el Ninjo, vilken alltid följs av kylande la Ninja. Hotarna byter fot och pratar inte längre om Global Uppvärmning utan om Klimatförändring.

Funkar bra vid såväl varmare som kallare klimat, fiffigt! Trovärdigheten  är därmed eroderad.

Trots ”fotbytet” fortsätter stigmatiseringen av alla koldioxidutsläpp.

Men koldioxiden i  hotarnas värld förorsakar ju uppvärmning, inte avkylning. Hur går det ihop?

Det går inte ihop! En logisk tankevurpa, som enbart kan förklaras av att man inte vill bromsa av de skattefinansierade, enorma flöden av pengar för allehanda subventioner i jakten på koldioxid som skall leda in i ett drömsamhälle, fritt från bilar och baserat på 100%  förnybar energi.

Vi har de senaste åren upplevt en rad väderhändelser som bekräftar att det just nu i varje fall inte blir varmare:

2017: Januari. Dokumentation om rekordkyla på hela norra halvklotet i januari. Rekordkylan skördar många dödsoffer, bl.a. 20 personer i Polen. Snö i Sahara för första gången på 40 år. Kallaste sommaren på mycket länge i Sverige och andra länder i norra Europa. Man får gå tillbaka till 1862 för att hitta en lägre maxtemp. (SMHI) Lägsta sommartemp. var -9 grader i Tarfala 2/6. Extrem iskyla och snö över Nordamerika i december.

2018: 100-årigt köldrekord i USA, Jordan 2/1. Snö i Florida för första gången på 30 år. 10/1 återigen snö i Sahara. 24/2 rekordkyla i Sverige. Hela Europa lider av gastkramande kyla.

Idag, 25/3 kan vi observera att våren är kraftigt försenad i hela landet.

Jag vill betona att detta är väderhändelser och inget bevis för att vi går mot kallare klimat. Men i varje fall är det en indikation om att uppvärmningen för oss nu är lika med noll!

Bedöm själv helhetsbilden och var kritiska till de hotbilder som sköljer över oss via mass-media . De är i varje fall inte faktabaserade. Hur ser hotarnas bakomliggande agenda ut?

Mats Kälvemark, fri debattör

+ – + – + – +

Redaktionen har mycket skickligt balanserat med ett inlägg av Örjan Hedblom, kanslichef för Svensk Vindkraftförening med rubriken:

15 000 forskares varningar är trovärdigare än några klimatskeptiker

Det är en replik på artikeln “Klimatvetenskap är inte politik” den 5/3 och börjar så här:

Debattinlägget skulle kunna rubriceras som årets dumhet. Det är ofattbart hur ett gäng amatörer på ett så fundamentalt sätt kan ifrågasätta den samlade vetenskapen?

Det inläggets författare, Evert Andersson, Mats Kälvemark och Göran Wickström deltog i klimatkonferensen i Mölndal, där de fick de senaste vetenskapliga rönen presenterade av forskarna själva.

Hedblom inser inte att det är han som  litar på amatörer, de okunniga politiker som styr IPCC. Han inser inte att de som anför stöd av många kollegor är de som saknar relevanta rön, uppmätta data. Genom att referera till andras åsikter visar de att de inte förstår vad vetenskap är. Det är inom politiken man räknar röster. Inte inom vetenskapen.

De förstår inte att de inkompetensförklarar sig själva. De visar att okunniga politiker inte kan se skillnaden på kunniga och okunniga forskare.

Hedblom har villigt låtit sig luras av den politiska bluffen. De tre vanligaste “studier” IPCC anför för 97 % stöd av “klimatforskarna”, visar sig vid granskning koka ner till 41, 49 eller 75 personer.

Hedblom har inte synat bluffen.

+ – + – + – +

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “En obekväm sanning

  1. Jag tror att det var 2008 som Al Gore första gången påstod att ”The entire Nort ”polarized” cap will disappear in 5 years.” Då borde isen varit väck redan 2013.

  2. Carl i Hagen svarade på frågan från journalist om han inte tror på klimatlarmen.
    Han svarade ungefär: “Hör du inte vad du frågar? Om jag tror. Tror gör man inom religioner.” 🙂

  3. Apropå Nobelkommittéen i Oslo. Om ni såg UG i SVT onsdagen 28/3, så vet ni att Carl I . Hagen, utmobbad i Nobelnomineringen, också är med på vårat Klimatsans-tåg. Han har också förstått att CO2 behövs för fotosyntesen och att klimathotstron har blivit en religion.

  4. Var det inte 30.000 forskare som skulle stämma Al Gore eller var det IPCC för att de buntades in i facket “forskare som är överens”. Det är således dubbelt så många som skrivit under det senaste brevet som Örjan Hedblom hänvisar till i sin artikel.

    Örjan Hedblom påstår även att så kalle klimathotsskeptiker är ett utdöende släkte. Hm, jag tror det verkar vara tvärtom.

    Vilka som ska tro på ett hotande klimat eller inte beror nog bara på vilken exponering som sker. Klimatlarm ligger nog på 99,9 % av exponeringen om klimatet i Sverige.

    Att hänvisa till att koldioxiden har legat på runt 300 ppm i miljontals år och att det skulle vara en form av normalnivå är rent löjligt. Vad är några miljoner år för något i jordens historia? Jag skulle mot det kunna säga att under de tider jorden har haft en nivå på 300 ppm har jorden befunnit sig i erbarmligt tillstånd. Det är hårda tider för både djur och växter.

    Örjan Hedblom påstår en massa saker i sin artikel som i princip all data talar emot. Problemet med artiklar som Örjan Hedbloms är att det aldrig går att få tillräckligt med plats för att bemöta den. När Örjan Hedblom påstår att det blir tropiska orkaner på grund av stigande värme, kräver bara den meningen mer eller mindre en hel artikel i motsägande.

    Säger bara som sist. Okej att vi minskar på koldioxidutsläppen, men Örjan Hedblom, vindkraftverk är en väldigt dålig ersättning.

  5. IPCC har medvetet ändrat i historiska data för att få det att se ut som om det blivit varmare idag. Bara det att man ägnar sig åt fusk med mätdata gör att de förlorat all trovärdighet. Den obekväma sanningen är helt enkelt som Mats K ovan säger att det existerar ingen global uppvärmning, det förekommer inte intensivare oväder än tidigare, det är inte fler översvämningar nu än förr.

    Det politikerna borde ägna sig åt är att fundera över hur vi ska tillhandahålla mat till Sveriges befolkning i händelse av ett stort vulkanutbrott. Det kommer att medföra att all odling i hela världen avstannar under en period av 5 år eller kanske mer. Då kommer vi verkligen att få uppleva en kris av stora proportioner, vi har redan haft erfarenheter av detta tidigare. Senast det begav sig var 1815 när Tambora fick utbrott som ledde till året utan sommar på norra halvklotet året efter. Missväxt rådde varje år fram till 1820.

    Klimatalarmisterna har helt fel att CO2 påverkar klimatet på det sätt man säger. I så fall skulle medeltemperaturen ha ökat från ca 8 000 år sedan fram till idag vilket det inte gjort. Medeltemperaturen började sjunka för 3 000 år sedan för att göra ett litet avbrott under Romartiden, fortsatte sedan nedåt till nästa avbrott vid Vikingatiden, därefter ytterligare nedåt till 16-1700 talens Lilla istid. Därpå ytterligare en liten återhämtning fram till idag som många menar snart är eller redan är slut och att vi åter kommer att dyka nedåt mot ännu kyligare klimat.

    Solfläcksutbredningen vid de två senaste solfläcksmaxima är visat på minskad solaktivitet och kommer nästa solfläcksmaxima 2024 att visa ännu lägre värden, då får vi nog räkna med att temperaturerna sjunker ytterligare. Och det kan komma att hålla isig i 500-800 år innan nästa lilla uppgång är att vänta.

    CO2 har i vart fall inget med klimatförändringar att göra och vi människor har inte kapacitet att förändra klimatet lika lite som vi kan förändra jordens bana runt solen.

Comments are closed.