SOLEN STYR KLIMATET

Vänersborg med Lilla Vassbotten, där Ingemar Vänerlöv tjänat som väderrapportör i många år.

2018-03-28

Den 20 mars presenterade SVT en undersökning, med lite klimatalarmistiskt stuk, som visade att riksmedeltemperaturen för decenniet 1900-1909 stigit från +3,1 till 4,3 grader för perioden 2010-2017. Alltså en ökning med 1,2 grader, vilket överensstämmer väl med temperaturen i Vänersborg som under samma tid ökat från +6,1 till 7,3 grader. Ökningen påstods ensidigt bero på våra koldioxidutsläpp, inte ett ord om att det är solen som styr klimatet. 

Eftersom temp.ökningen nationellt stämde väl med Vänersborgs tillåter jag mig några andra perspektiv från vår horisont. Hade undersökningen t ex börjat med 1910-talet hade ökningen bara varit hälften så stor (och inte alls så alarmistisk), 0,6 grader, under ett drygt sekel. Ännu intressantare är att under 1900-talets fyra första decennier skedde en våldsam temperaturstegring på hela 1,4 grader, och därefter fr o m 1930-talet fram till nu, nästan 80 år senare, ingen ökning alls, snarare någon tiondels grad minskning. 

Ingen förklarar den kraftiga temperaturuppgången i 1900-talets början med kraftiga koldioxidutsläpp. Den får tillskrivas solen. 

Ingemar Vänerlöv, Vänersborg

Klimatrealist

+ – + – + – +

 

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 thoughts on “SOLEN STYR KLIMATET

  1. Den varmaste perioden i USA de sista 100 åren inträffade i början av 1930 talet. Glaciärforskaren Easterbrook vittnade inför senaten, han redogjorde hur Global Warming skojarna i två steg har eliminerat denna period. Man kom ju också på att de i interna email hade konstaterat att värmeböljan under 30 talet är en “embarassment” för Koldioxid teorin och man fattade tydligen beslutet att eliminera den här temperaturstegringen för att få till en temperaturkurva anpassad till deras data modeller! Easterbrook fick en fråga från en senator om det rör sig om en konspiration från de som företräder koldioxid teorin. Svar: “du får dra dina egna slutsatser! Om 1930 talet tas som utgångspunkt i Sverige har vi ingen uppvärmning över huvud taget i relation till perioden 2010-2018 kvartal 1. Det är sanslöst att politikerna är så lättlurade och att våra politiker inte företräder oss svenskar. Energi till vettiga kostnader är mycket viktigt för landet Sverige. Önskvärt för Sverige vore varmare väder och lite mer koldioxid, då växer det bättre.

  2. Från en insändare i Borås Tidning 23 mars

    Fullt rimlig temperaturökning
    KLIMAT.
    Anders Nyström

    Sedan knappt en vecka har jag SVT:s nyhetsapp i telefonen. I tisdags kom det upp en blänkare med titeln Val 2018, klimatet. Där sägs det att Sverige har blivit mer än en grad varmare på hundra år. Söker man på ”lilla istiden” på internet får man bland annat en träff på SMHI, där det nämns att den varade under 1600–1700-talet och för Sveriges del slutade omkring 1880.

    Efter en istid, om än ”liten”, är en temperaturhöjning på någon grad under hundra år fullt rimlig. Det är ju innebörden av att en istid, om än liten, slutar.

Comments are closed.