Media sviker sin uppgift

Vårt Plakat på temat kriser, den inbillade “klimatkrisen” som alla talar om och den reella krisen för demokratin, som ingen kan debattera, eftersom den orsakas av att debattfora, media, sviker sin uppgift i samhället.

Media vill inte erkänna sina synder, utan trumpetar istället ut sin viktiga funktion i samhället, vars missförhållanden kräver “professionell journalistik” för att granskas.

Ett hyckleri utan gräns möter vi, när de försäkrar att de minsann håller strikt på de Pressetiska Reglerna med allsidig information, objektiv rapportering och utrymme för “den andra sidan”, samtidigt som de vägrat ta in våra rättelser av deras helt felaktiga uppgifter ex.vis om havets nivå, översvämmade söderhavsöar, svältande isbjörnar eller smältande polarisar.

Media har konsekvent och systematiskt meddelat felaktiga bilder av klimatföränd-ringarna. Allmänheten, väljarna, är grovt felaktigt informerade om det gigantiska bedrägeri som larmen om “klimathotet” utgör.

Våra högst ansvariga, ministrarna, sprider ständigt helt felaktiga uppgifter av det slag jag nämnt ovan. Våra påpekanden om så groteskt allvarliga missförhållanden, tar media inte upp. Felinformerade väljare kan inte “rösta rätt”, d.v.s. som de skulle göra med kännedom om de verkliga förhållandena.

Demokratin kan inte fungera idag !  !

De flesta media arbetar nu som om vi hade en fascistisk regim, vilken styr media, så att endast information förenlig med dess planerade politik får meddelas folket.

Hur är det möjligt ?   ?

Är media och politiker allmänhetens tjänare eller dess förmyndare ?

Vi har en regim som saknar den mest elementära förståelse för vad demokrati är.

I dagarna har man senfärdigt förstått, att det nog inte är alldeles anständigt att Maria Wetterstrand får ett offentligt uppdrag att utreda lämpliga subventioner till en bransch, där hon själv har ägande och styrelseposter. Det må vara oklokt av henne att anta ett sådant uppdrag, men det är skandalöst att ansvariga ministern accepterat det.

Lika skandalöst är det med Liberalernas EU-kandidat Cecilia Wikström, vars engagemang i välbetalda styrelseuppdrag, accepterats av partiledningen, som inte förstått vad jäv innebär.

Men detta är obetydligheter jämfört med de tre ordförandeposter i direkt rådgivande organ, som anförtrotts Anders Wijkman, den mångårige, högt avlönade ordföranden i en av världens rikaste lobby-organisationer, Romklubben. Hade vi en konstitution värd namnet skulle sådant vara helt förbjudet.

Lika odemokratiskt är det att använda skattepengar för att driva politisk propaganda. Ett särskilt kontor har inrättats i regeringskansliet för att propagera för “Fossilfritt Sverige” med skattebetalda anställda. Vi har en regering som inte inser hur groteskt det är att från statens sida propagera för att väljarna skall önska ökade subventioner, d.v.s. högre skatter. En extra krydda är att de avser garanterat olönsamma projekt för vettlös teknik.

Sverige har halkat mycket långt på vägen till fascism.

Det skulle inte varit möjligt med korrekt fungerande media.

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Media sviker sin uppgift

  1. Enigheten är ett tomt påstående som IPCC och politikerna myntat. Människan kan inte påverka jordens klimat, människan kan inte ens styra vädret fast man gör idoga försök genom “weather control” i USA och Europa. Klimat är en långsam process som har flera tusen års intervaller för märkbara förändringar. Den senaste istiden tog slut för approximativt tio tusen år sedan. Den lilla istiden eller köldperioden slutade ungefär 1850. Det finns stor risk att vi är på väg mot en ny. En del tecken tyder på detta. Solfläckarna har nästan helt avtagit. Vi vet inte när jordens bana runt solen kommer att ändras, eller när jordaxelns lutningsvinkel kommer att förändras. En sak är däremot bergsäker, varken politiker eller vanliga människor inklusive forskarna mäktar ändra på något klimat.

  2. På Facebook såg jag ett inslag “Varför får man inte diskutera klimatets framtid” (Håkan Gergils) Där hade Anna Hedenmo svarat Tege Tornvall att en PK-debatt inte är seriös eftersom en absolut majoritet av av forskarna idag är eniga om att klimatförändringarna är en följd av mänsklig påverkan.
    I ett blogginlägg på klimatupplysningen av Peter Stilbs “I skolen icke häda dogmer ..) visas ett epostsvar från Annika Burström på Bolincentret med liknade ordalydelse om att debatten är över sedan länge.
    Om allt är klart kan man väl spara in ofattbart stora belopp i forskningsanslag.

  3. En rejäl sågning, gillar detta.
    Nöden är uppfinningarnas moder. Klimatsekten har nu insett att skrämseltaktiken inte gett förväntat resultat, dvs full panik i hela landet. Man börjar då tillverka nya meningslösa ord som skall syfta till klimathotet och domedagen. Här några exempel.
    Moderna okonventionella, progressiva, klimatekonomiskt hållbara lösningar.
    Experimentsmart hållbart. Klimataggressivt beteende. Kubiksmart delningsekonomi.
    Hållbart klimatsmart.
    Om man inte vill tälta i stadsparken finns det hållbart modulsmarta lösningar på ca 6 kvadratmeter. Något större än kistan som blir den sista klimatsmarta modulen, om du inte skall brännas förstås. Då skitar du ner och förstör klimatet ännu en gång.

Comments are closed.