Australien “vänder blad” väljer kol, el och ekonomi

Sittande premiärministern Scott Morrison firar en liten seger, som chockat alarmisterna och hela vänstern.

Hans koalition väntas få 78 platser i parlamentet, vilket ger egen majoritet. Det blev en chock för “etablissemanget”, eftersom alla opinionsundersökningar visat en säker seger för de röda. Till och med “exit polls”, då man frågar dem som lämnar vallokalerna vad de just röstat på visade stor seger för Labour-socialdemokraterna.

Detta beskriver den kända klimatexperten JoNova utförligt på sin blogg.

Hon är mångårig vetenskapsjournalist med ett förflutet inom TV och författare till boken “The Skeptics Handbook”, som översatts till 15 språk och sålts i mer än 200.000 ex. En svensk översättning finns här.

I flera medier beskrivs resultatet som en SHOCK och en BOMB, inte så mycket för någon exceptionell ändring av mandatfördelningen, utan för att opinionsundersökningarna varit så säkra på att Labour skulle vinna med stor marginal. Det skulle bli ett “klimatval” och inga “goda” människor kunde väntas rösta för mera koldioxid.

Oanständigt debattklimat

JoNova förklarar att den Politiskt Korrekta vänstern försökt vinna publiken med mobbning, brunsmetning och förtal av oliktänkande. Även i Australien finns exempel på att man förlorade jobbet om man “tyckte fel” om klimatkrisen. I bilden ingår att extrema organisationer lyckats hacka sig in här och där, så att allmänheten inte kunnat lita på försäkringar om sekretess.

Vänstern accepterar alltså lagbrott bara det sker med “goda avsikter” d.v.s. för att vinna valen. Det känner vi igen även här i landet.

Således har de som fått frågan vad de skulle rösta på, oftast svarat “Labour”, även om de egentligen tänkte rösta på Scott Morrisons koalition av liberala partier.

Den “förnybara” katastrofen

Den “röda” koalitionen har haft makten i delstaten South Australia så många år att de kunnat satsa helt på “förnybar” el. Det har givit stora problem med utbredda “black-outs” flera gånger.

Sedan sprängde de sitt sista kolkraftverk.  Elpriserna gick upp, stora industrier flyttade.

JoNova drar slutsatsen att väljarna fruktade “klimatpolitiken” mer än “klimatkrisen”.

Slutresultatet

Morrison har säkrat 76 mandat, vilket räcker för majoritet. Men ytterligare två mandat väntas gå till hans koalition. Därmed kan vi vänta en radikal städning i alla de institutioner som levt på att skrämma folket med den påhittade “klimatkrisen”.

Det måste få återverkningar på FN:s och IPCC:s “arbete” med klimatfrågan.

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

27 thoughts on “Australien “vänder blad” väljer kol, el och ekonomi

  1. @Peter Wulff
    NASA masserar sina siffror så den källan är inget att lita på.

  2. Den globala medeltemperaturen i stort stilla sedan 1997? Bl.a. Nasa ger helt annan bild.

  3. Med Tobbes logik, ska vi dra av alla utsläpp på det vi exporterar.

  4. Mer växthusgaser i atmosfären har faktiskt störst effekt på kyla, till exempel på vinternätter. De påverkar inte sommarvärme, som orsakas av solstrålning. Med lite moln blir det mycket solstrålning.

  5. Igen, bevisa det. För det stämmer inte.

    Om problemet med hundarna stämt hade vi sett liknande nyheter förut, men det gör vi inte eftersom temperaturrekorden går upp, ovanför de 38 grader C som hundar klarar av att flåsa ur sig. Men! Jag medger att det är en dålig metod att “bevisa” sin sak, dvs. att “eftersom motbevis saknas så är det sant”, så jag kommer inte driva den poängen längre

  6. Bevisa det. För det stämmer inte. Jag är inte blyg med att posta källor, men från er sida ser jag knappt en enda.

  7. Tyvärr, har inte alla kolkraftverk den bästa rening. Ska vi lägga pengar på något som ger nytta, lägg då pengarna på att hjälpa till med reningen.

  8. Ett extremt väder är inte klimat. Antalet så kallade extrema väder har minskat. Kostnader för skador orsakade av extrema väder har minskat. Antalet dödsoffer på grund av extrema väder har minskat drastiskt.

  9. Under de senaste 10.000 åren har temperaturen var högre än i dag under 95 % av den tiden. Det har således varit varmare i april månad tidigare än den som var i år.

    Problemet med hundar som dör av värmen i Thailand har mer att göra med att folk har valt att ha hundar som inte är lämpliga i det klimatet. Mänsklig fåfänga kombinerat med dumhet.

  10. Tobbe Nilsson
    Tack för lektionen. Du får nog läsa mitt inlägg ett par ggr till.
    Var har jag lagt in något argument mot klimatförändringar?

    Du orkar inte granska min källa, en vetenskaplig tidskrift men fortsätter ändå att kritisera det jag säger och hänvisar till. Orkar inte, knappast, vetenskaplig text ligger utanför din prestanda att förstå.

  11. Du verkar inte förstå hur ett argument fungerar, så låt mig förklara det väldigt enkelt. Såhär måste du säga:

    “Eftersom kyla dödar fler än värme så betyder det……” och så lägger du in ett argument emot klimatförändringar, på något vis. Att enbart ta upp en statistik (som vi inte ens vet stämmer då jag inte orkar källkritiskt granska din källa) är inte ett argument.

    Men här: https://skepticalscience.com/global-warming-cold-weather-intermediate.htm

    “Since the mid 1970s, global temperatures have been warming at around 0.2 degrees Celsius per decade. However, weather imposes its own dramatic ups and downs over the long term trend. We expect to see record cold temperatures even during global warming. Nevertheless over the last decade, daily record high temperatures occurred twice as often as record lows. This tendency towards hotter days is expected to increase as global warming continues into the 21st Century.”

    Grattis. Klimatförändringar kommer innebära både rekordkylor och rekordvärme. Det är faktiskt därför man slutade använda “global uppvärmning”, då global uppvärmning bara är en av de fenomen som klimatförändringar kommer orsaka.

    Inte för att jag tror du kommer förstå ett jota av det här inlägget.

  12. @Tobbe Nilsson
    Ja Tobbe du har fel dubbelfel. Värme är ett betydligt mindre problem för oss människor, kyla dödar 17 ggr fler människor än värme. Läs mina inlägg noggrannare.

    Valpar och gamla hundar och de som har hjärtfel och eller andra sjukdomar löper högre risk att avlida av värmeslag. Tamhundar är beroende av människor, hussar och mattar har ansvar för att kyla sin hund om och när den riskerar att bli för varm. Anvisningar hur det går till går att Googla på.

    Du kan lätt se att värme är ett betydligt mindre problem än kyla om du läser den artikel i The Lancet jag länkade till. Men ditt svar tyder på att du inte förstår vetenskapliga artiklar och att du istället har synpunkter på min person. Jag tror nog inte att övriga läsare är intresserade av dina infantila försök att platta till mig.

  13. Det enda du möjligtvis har rätt i är att Sverige är ett litet land. Men att Sverige har “lite utsläpp på grund av det” är ett tankefel som bara kan förekomma på bloggar som denna.

    Sverige släpper ut ungefär lika mycket som den genomsnittlige Kinesen. Och då samtliga länder som släpper ut mycket, måste göra en omställning till att släppa ut lite, så finns inga ursäkter.

    Hade alla tänkt som du, dvs. “Kina och USA släpper ut mest, de ska göra något först”, då hade vi fortfarande haft kvar 50% av de totala utsläppen bland alla “småländer”.

    Hur går det ihop med att “Sverige är så litet att det kvittar?” …… Det gör det inte.

    (Sen finns det ingen officiell statistik som tar med samtliga Sveriges utsläpp, då utsläpp gjorda utanför landet inte räknas idag. Det går alltså inte säga att “Sverige släpper ut si och så” då t.ex. en importerad TV eller vad som helst från utlandet har “0 gram utsläpp”.) https://www.naturvardsverket.se/Sa-mar-miljon/Statistik-A-O/Vaxthusgaser-konsumtionsbaserade-utslapp-per-omrade/

  14. “klimatet ingalunda beter sig som alarmisterna förutsäger” Jag länkade ju artiklar som pekar på ett extremt väder, vilket du såg INNAN du skrev det här!

    Alltså! Hur jäkla långt får man gå för att ljuga i det här kommentarsfältet?

    Kjell, du är inte hederlig nånstans om du tror på det citerade. Snacka om att ha skygglappar.

  15. Vilken ohederlig och monstruös debattstil du har. Bara för att kyla “fortfarande existerar på jorden” betyder ingenting i sammanhanget. Eller varför tror du öht. att det gör det?

    Vad är ditt argument?

    “Kyla dödar, alltså har Tobbe fel!” …?

    Att du dessutom skyller döende hundar på någon slags sjukdom istället för faktan att hundar inte kan evaporera värme nog snabbt när temperaturen är över 38C, säger faktiskt mycket om dig. Du vägrar att acceptera sanning som du inte gillar. Det är rätt patetiskt.

  16. Fel. https://weather.com/news/weather/news/thailand-southeast-asia-extreme-record-heat

    44.6 C ligger rekordet på, 2016. De fick en stark värmebölja för 4 veckor sen som låg runt 40-strecket, vilket är några grader över vad hundar klarar av (38C). Detta är ovanliga händelser som dödar djur. Och det är vårt flygande och körande som orsakat det. Du må inte acceptera ditt ansvar genom att du fortsätter släppa ut växthusgaser, men jag gör det. Gissa vem som står på rätt sida av historien?

  17. Ursäkta det blev 2 nollor för mycket. Rätt siffra ska vara 0,000156%. Fortfarande ett försumbart tal.

  18. Om jag räknar rätt står alltså Sverige för 0,04% x 0,03% x 0,0013%= 0,0000015% av världens koldioxid utsläpp som dessutom skogen och växtligheten tar hand om. Att åtgärda detta “hisnande” problem ska Sverige göra sig själv utfattigt. Snacka om vansinne!!

  19. @Claes Forsgårdh
    Det här är typiskt för miljörörelsen i allmänhet och miljöpartister i synnerhet, de vet inte vad de pratar om. Ändå är de beredda att ösa ut miljarder i diverse klimatåtgärder utan att ha en susning om deras åtgärder ger några resultat. Sannolikheten är hög för att de inte vet vad CO2 är för en gas, de vet inte att de själva andas ut CO2, de vet inte att växtligheten behöver CO2 för sin metabolism(fotosyntes) lika mycket som vi behöver syre.

    De känner heller inte till att moderna kolkraftverk med modern rening och perfekt förbränning endast avger koldioxid och vatten till omgivningen, inga sotpartiklar och inga andra skadliga oförbrända kolväten som gör oss sjuka.
    De har ingen kunskap, inte ens det mest fundamentala för att kunna fatta beslut grundat på kunskap istället för på tro.

    Klippet du länkade till är en pinsam påminnelse om hur illa ställt det är med våra politikers kunskap.

  20. Av någon “underlig” anledning har det varit extremt tyst om valet i Australien efter valdagen. Kan det bero på att det blev “fel” resultat?
    Här är ett klipp från en valdebatt i Australien: https://twitter.com/keirasavage00/status/1130632924515119105?s=21
    Jag tror att det blivit samma resultat om någon svensk journalist frågat den svenska vice statsministern samma sak.

  21. @Tobbe Nilsson

    Enligt den ansedda peer-reviewd medicinal journal The Lancet dör det 17 människor av kyla för varje person som dör av hetta globalt sett. Och eftersom den globala medeltemperaturen i stort legat stilla sedan 1997 så lär det förhållandet inte ändras.

    https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(14)62114-0/fulltext

    I de 13 länder som studerades dör 140 000 människor av hetta varje år medan 2 000 000 (två miljoner) får sätta livet till p.g.a. kyla varje år. Du tar upp djur som tros avlida på grund av värmeböljor, någon riktig undersökning verkar inte föreligga i det du presenterar som undanröjer att någon sjukdom skulle kunna bidra till djurdödligheten.

    Så konklusionen är således att kyla är farligare än värme.

  22. Australien har kört en betydligt aggressivare klimatpolitik än Sverige. Det har medfört att elpriserna rakat i höjden och att storstäder i söder har fått vidkännas flera blackouts vilket varit mycket smärtsamt. Uppvaknandet har varit en dyrköpt erfarenhet och befolkningen har nu insett att klimatalarmisterna har fel. Utöver det har Australiensarna fått vidkännas allt bistrare vintrar med mycket snö och sträng kyla. Frost har letat sig långt upp i de nordöstliga delarna som tidigare varit ett okänt fenomen.

    Sammantaget inser nu Australiens befolkning att klimatet ingalunda beter sig som alarmisterna förutsäger. Utöver det har folket fått vidkännas kraftiga prishöjningar på el och arbetslöshet på grund av nedläggning av kolgruvor och kolkraftverk. Företag som flyttat utomlands vilket även det håller på att ruinera landet.

    Elpriserna hade stadigt gått neråt efter andra världskriget, men så fick de förnybart och då vände det brant uppåt. Vi i Sverige borde ta lärdom av deras erfarenheter och undvika samma misstag här medan vi har chansen. Vi borde även ta lärdom av Tyskland som är i samma dilemma med en havererad energipolitik och mycket höga elpriser.

    Den omställning våra politiker talar om att vi måste ha kommer ovillkorligen att leda oss rakt ner i en fattigdom vi inte kan föreställa oss. Arbetslösheten kommer att stiga brant, ekonomin i landet stagnera, bostadsbubblan spricka och med det sitter vi med skulder vi inte kan betala och utan tillgångar.

    Ett lands väl och ve grundas på tillgången av billig och stabil energi, det kan förnybart aldrig ge. För vår del har vi redan en i det närmaste fossilfri elproduktion i form av kärnkraft och vattenkraft plus lite värmekraft. Dock har vår rödgröna regering även strypt värmekraften med nya skattepålagor som dödar även den grenen. Kärnkraften ska bort till förmån för vind och sol vilket ofelbart kommer att ge elbrist när det inte blåser tillräckligt mycket. Vi blir då beroende av Tysk och Polsk kolgenererad el vilket kommer att öka de utsläpp man vill minska.

    Den gröna omställningspolitiken leder i rakt motsatt riktning mot vad den syftar till. Tyskland och Australien är bevis för just detta.

  23. Mm, skelett som klappar när döden kommer.

    https://edition.cnn.com/2019/01/18/australia/australia-heat-wave-peak-intl/index.html

    14 nya temperaturrekord slogs bara tidigare i år, där de stackars “flygande hundarna” dog i tiotusental, något som aldrig skett förut.

    https://www.nrdc.org/onearth/heat-wave-australia-killed-23000-spectacled-flying-foxes

    I Thailand dör även vanliga hundar i dramatiska händelser där de spyr upp blod (varning, känsliga bilder): https://www.worldofbuzz.com/msians-travelling-thailand-brace-hot-weather-heatwave-bad-killing-pets/

    Detta även något som inte skett förut. Anledningen? Det nya temperaturrekordet i Thailand var flera grader högre än det tidigare, och ca: 2 grader (Celsius) högre än vad hundar klarar av.

    Men fortsätt jubla ni. Jag garanterar er att inte en enda person på denna sida läst något om de negativa händelserna som klimatförändringarna för med sig. Och förresten, April månad, förra månaden, var den varmaste April-månaden som någonsin uppmätts, och de senaste 5 April-månaderna är de 5 varmaste någonsin.

  24. Det finns hopp för mänskligheten! Hut går hem – äntligen!

Comments are closed.