Genomfalsk dokumentär om störtande valrossar

Figur 1. Valrossar störtar i döden utför en klippa i Sibirien

Den upphaussade dokumentärfilmaren Sir David Attenborough förklarade att de drivits upp på klippan av “klimatförändringarna”, som berövat dem den is på havet de behövde. Såvitt jag minns har SVT visat filmen.

Ortsbefolkningen visste att isbjörnar fanns i området:

Figur 2. Isbjörnarna var ibland så många att befolkningen blivit orolig

(Tyvärr går det inte att spela upp videon här, men gå direkt till hemsidan för GWPF.)

För dem var det självklart att valrossarna blivit jagade av isbjörnar. Nu har bevis på det kommit fram:

Figur 3. Valrossarna trängs till höger rädda för isbjörnen till vänster

Sedan drivs de över klippans kant ner i döden, se figur 1.

En rysk fotograf filmade från ett annat håll. Tyvärr går videon inte att spela upp i Sverige.

Det är ju tråkigt att en gentleman som David Attenborough på gamla dar skall solka sitt namn med ett helt lögnaktigt uttalande inför miljoner TV-tittare.

Men värre är att föregivna “dokumentärfilmare”, som säger sig dokumentera verkligheten istället förfalskar den med material som verkar sanningsenligt.

Det allra värsta är emellertid att vår offentligt finansierade Public Service, SVT och SR, sprider förfalskningarna samt att Granskningsnämnden aldrig ingriper mot dessa tydliga brott mot sändningstillstånden. Det är alltså inte lönt att anmäla övertrampen dit och begära rättelse.

Det är inte så en demokrati fungerar.

+ – + – + – +

Man frågar sig hur det kunnat bli så. Har gullandet med isbjörnarna blivit så förblindande att filmarna inte vill visa vilka skräckinjagande rovdjur de egentligen är.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Genomfalsk dokumentär om störtande valrossar

  1. Petter Wulff, du har ingen framtid som detektiv så mycket har vi förstått av din brist på slutledningsförmåga! Klimathysteriker påstod ju att isbjörnar var utrotningshotade och nu har det ju visat sig att isbjörnarna är så många att de ger sig på alternativa byten i konkurrensen. Ännu en lögn från klimathysteriker avslöjad…Det börjar bli många lögner nu Petter! Valrossar har nog alltid störtat ner för klippor, antingen av klumpighet eller utsatta för attacker av hungriga isbjörnar det har bara inte blivit filmat tidigare av naturliga orsaker!

  2. Att valrossar störtar ner från en hög klippa är knappast en del av deras naturliga livscykel. Om närvaron av isbjörnar är den utlösande orsaken, så kan man vad som är den bakomliggande orsaken. Att blunda för klimatförändringen förefaller då inte särskilt hederligt.

  3. Den 27 januari 2020 skrev jag till SVT och TV4 (kalla Fakta) och meddelade följande:

    “David Attenborough’s Arktiska Svek
    Se nedanstående video som totalt slår sönder David Attenborough’s filmer om Arktis och påståendet om klimatförändring som gett så många ungdomar panik och miljöångest.
    Skäms David Attenborough’s!

    Videon är gjord av GWPF (The Global Warming Policy Forum)
    https://www.youtube.com/watch?v=-Rkv-ItznBE

    Ovanstående bör granskas ur flera synpunkter, men den viktigaste är hur våra barn och barnbarn har uppfattat dessa filmer. Vi vet att många inklusive Greta Thunberg påverkats av D.A. filmer och D.A. Har skapat ångest bland många av dessa påverkade barn.

    Det är oerhört viktigt att nu ta avstånd från dessa filmer och inte sända dom igen. Den skada som redan har skett visar på hur viktigt det är att kontrollera FAKTA. Det går inte längre att vända sig åt ett håll för att få reda på vad som är Sanning eller Fake.

    Hoppas att ni tar detta på allvar.

    Bästa hälsningar”

    Fick svar från SVT att dom hade tagit emot mitt mail men inget ytterligare hände.

    SVT och SR går inte att lita på och mitt förtroende för dom har totalt flippat ur. Även TV4 är mästare på att ljuga oss rakt i ansiktet.

  4. Attenborough flikar in klimatförändringar så ofta han kan nu för tiden. Sorgligt. I första visningen har jag minne av att det sas det att drevs dit upp för att det saknades utrymme. Inget om klimatet. Sen har jag läst att det var filmteamet som skrämde iväg valrossarna. Det håller jag för osannolikt dock.
    Men vill man så kan man få det mesta till att bero på klimatförändringar. Pandemin kan nog fås att bero på det också om man anstränger sig lite.

Comments are closed.