Ska EU krossa bilindustrin

Utanför varje större arbetsplats står hundratals bilar parkerade

De “Gröna” i Europa har steg för steg drivit EU att utfärda direktiv om allt strängare bestämmelser för bilars avgasrening. Sedan september 2017 gäller normen Euro 6 med särskilda krav för mätning under verkliga förhållanden. Nu kräver de “Gröna” den nya normen Euro 7, som skall läggas fram 2021 för att träda i kraft 2025 .

+ – + – + – +

Med nya avgasnormen Euro 7 vill EU definitivt förbjuda nya bensin- och dieselbilar. Den kräver rena avgaser från första metern som en bil rör sig. Det klarar bara helt eldrivna bilar – om man inte mäter vad som krävs för att utveckla och tillverka dem och hur den elektricitet produceras, som skall driva dem.

Euro 7 har ännu inte beslutats men föreslås för införande 2025. Drivande bakom kravet är gröna partier med understöd av olika miljö- och klimatorganisationer med kontor och tiotusentals lobbyister i Bryssel.

EU-organet Transparency International listar totalt nästan 10.000 organisationer i EU:s frivilliga lobbyregister med över 90.000 anställda med uppgift att följa och påverka EU:s politik. Av dem är 6.240 officiellt ackrediterade till EU-parlamentet.

Bland de 50 största finns organisationer för bl. a. banker, industrier, energi- och oljebolag, IT- och dataföretag samt handel. Där finns även sju internationella miljö- och klimat-organisationer med totalt runt 100 miljoner kronor lobbybudget. Därtill kommer en mängd mindre miljöorganisationer med egna resurser.

En av dem är tyska DUH (Deutsche Umwelthilfe) med mål att bekämpa särskilt tysk fordonsindustri. DUH driver orealistiska krav på låg förbrukning av bensin och diesel samtidigt med extremt låga utsläpp av kväveoxider och partiklar.

Nu har DUH och andra miljöorganisationer fått gröna politiker att förhandla fram förslag om att bensin- och dieselmotorer inte får släppa ut orenade avgaser ens när de startas. Allmänt känt är att de bara kan förbränna bränslet fullständigt när de är varma. Kallstarter ger alltid orenade avgaser.

Det kan man undvika genom att förvärma motorer till driftstemperatur. Men det nämner inte EU-förslaget. Det är direkt avsett att utesluta allt utom hel eldrift.

Förbud i praktiken

”Genom den planerade Euro 7-normen kommer EU-kommissionen att i praktiken förbjuda nya fordon med förbränningsmotor från år 2025”, säger Hildegard Müller, chef för den tyska fordonsindustrins branschförening VDA.

Enligt förslaget anses helt eldrivna bilar inte släppa ut koldioxid, trots att både deras tillverkning och deras elektricitet kräver stora resurser och mycket energi.

I stället för att protestera följer tyska fordonstillverkare motståndslöst med och avskedar tiotusentals anställda för att skära kostnader och frigöra kapital för att utveckla och tillverka  dyrare fordon med sämre praktisk brukarnytta.

EU vill snabba på utvecklingen genom högre subventioner för eldrivna bilar och skärpt skatt för konventionella bensin- och dieselfordon. Men av statsfinansiella skäl måste subventionerna med tiden avvecklas. Då blir ägande och bruk av bilar allmänt dyrare och svårare. Det är kanske meningen.

Europas gröna ogillar vägtransporter och bilar – oavsett bränslen och motortyper. De vill få oss alla att åka kollektivt och helst på räls. Det parlamentariska läget i många europeiska länder ger dem möjlighet att nå sina mål genom att medvetet motarbeta och skada Europas fordonsindustri.

Tege Tornvall

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

9 thoughts on “Ska EU krossa bilindustrin

  1. Hur ska de gröna i Europa göra för att stoppa de fossila CO2 utsläppen ifrån vulkanerna?
    Går det att plugga eller kyla ner vulkanerna?
    Om CO2 nivån i atmosfären ska sänkas måste vulkanerna stängas av.

    “Our results reveal a global volcanic CO2 flux of 51.3 ± 5.7 Tg CO2/y (11.7 × 1011 mol CO2/y) for non-eruptive degassing and 1.8 ± 0.9 Tg/y for eruptive degassing during the period from 2005 to 2015.”
    https://www.nature.com/articles/s41598-019-54682-1

  2. Politikerna borde lära sig att mer än 95% inte är miljöpartister. Nu när många länder släkt ner många verksamheter och därmed sänkt sina utsläpp av koldioxid borde man kunna se att halten av koldioxid i atmosfären minskar, men mätdata visar att halten fortsätter att öka. Detta faktum talar starkt för att de mänskliga utsläppen av detta ämne har ingen eller mycket svag inverkan på halten.

    När Saddam Husein tände eld på oljekällorna i Kuwait år 1990 beräknades dessa utsläpp av växthusgaser motsvara de utsläpp som all trafik orsakade under flera år. Jag har inte sett någon puckel i koldioxidhalten under 1990 – 1991 som kan styrka att det hade mätbar betydelse varken för CO2-halt eller temperatur. Därför kan jag inte tro att dessa mänskliga utsläpp är av signifikant betydelse. Det framgår allt tydligare att vi är mitt uppe i en global statskupp ledd av ett antal mäktiga klaner som Rockefeller, Rotschild, Bill Gates, Koch m.fl. Tyskland har sin egen führer i form av Klaus Schwab. Dessa extremt rika och manipulativa krafter har också lyckats mobilisera religiösa ledare, som påven och vår ärkebiskop för sin sak. Flera europeiska kungahus stödjer också dessa kuppmakare. Dessutom sprids lögnerna av stora dominerade mediahus som New York Times, Washington Post, Time Magazine m.fl. Samma sak gäller Bonnierkoncernen, Schibstedt, SVT, TV4 och SR här hemma.

    Bilismen är sedan länge en pålitlig mjölkko för regeringarna. Kuppmakarna vill inte att vanligt folk ska ha råd med vare sig bil eller flygresor utomlands och därför försöker man avskaffa den, men först ska de förmås ställa om till produktion av el-bilar. Dessa är så dyra att de måste kraftigt skattesubventioneras för att bli sålda. England har beslutat att fossildrivna bilar inte ska få säljas efter 2030 och jag befarar därför att stolleregeringen här hemma ska följa efter. Självklart kommer subventionerna att avskaffas när tillräckligt många har ersatt sin fossildrivna bil med en elbil. Jag är besviken på att ledande tillverkare inte opponerar kraftigt mot vansinnet. Förhoppningsvis vaknar folk snart upp och inser vad som är på väg att hända. I Tyskland har det uppstått en proteströrelse som i första hand vänder sig mot de allt hårdare coronarestriktionerna i landet, men de har också förstått vad det är för krafter
    som ligger bakom. Mer om detta kan man läsa på: https://querdenker2020.de/
    Jag tycker västvärldens handfallenhet i att bemöta klimatalarmisterna är riktigt otäck, likaså hanteringen av pandemin. Det verkar vara samma tyranner som ligger bakom och jag fruktar att de kommer att pådyvla oss allt fler restriktioner och förhållningsorder. Målet för dem är total kontroll av mänskligheten och de anser att alla medel är tillåtna för att nå målet om en lydig och lättstyrd mänsklighet. En mänsklighet som de dessutom vill minska med 90%

  3. Alldeles nyss hörde jag Per Bolund (MP) i radio utlova större svenska subsidier för eldrivna bilar. Som ett självspelande piano!

  4. Det har hänt förut.

    Tyskarna var hängivna till sin Führer under kriget. På 50-talet frågade jag en tysk hur de kunde vara det, när han faktiskt var ett odjur. Han svarade:

    Vi fick inte veta något annat än att Hitler var ett geni, som beundrades av allt folket och att Tyskland var världens bästa land samt att fienderna var ondsinta brottslingar. Våra radioapparater kunde bara ta in tyska stationer.

    Med sammansvurna medier blir medborgarna just “indoktrinerade”. Det är inte “demokrati”.

  5. Detta att miljötalibanerna försöker strypa bilindustrin har jag sett länge.
    EURO1-7 innebär att de kan strypa utsläppen och samtidigt ta ut höga böter när företagen inte klara av att följa med nedåt.
    Dieselgate är ett bra exempel på detta.
    Varför reagerar inte bilindustrin? Är de helt i händerna på köpare som indoktrineras dagligen av media?

  6. Genom den s k pandemin som inte skördar fler dödsoffer än vanliga år enligt SCB så vill man använda sig av miljö/klimatskräcken och coronaskräcken för att nå sina mål att omvandla nationalstaterna till en globalistisk ny världsordning med sträng kontroll och inget privat ägande. Allt detta kan man läsa om i böckerna “The Great Reset” av Kaurl Schwab som är ledare för World Economic Forum och i boken “Rockefeller – en klimatsmart historia” av Fil Dr Jacob Nordangård.
    Det handlade aldrig om att skydda mänskligheten från någon inbillad klimatkatastrof eller inbillad viruspandemi utan om att använda dessa s k kriser för att kvadda ekonomin och införa en ny världsordning.

  7. Nu i coronatider är det säkrare med egen bil än att åka kollektivt som miljömupparna vill. Kollektivtrafiken har som största inkomstkälla bidrag från kommuner och regioner för passagerarna är inte beredda att betala vad resorna kostar i verkligheten. Allt som miljömupparna förespråkar behöver bidrag och subventioner.

Comments are closed.