Kalluftutbrott över Europa

SMHI

SMHI varnar för mycket kallt väder på måndag: Prognos för 5.000 meters höjd

Notera minus 39 ºC vid Norges sydspets. Om jag minns rätt betyder det minus 9 ºC vid havsytan. I mitten av april.

SMHI rapporterar om en serie köldrekord i Europa på sin hemsida. Kolla sedan hur mycket av det som rapporteras i svensk press och TV.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Kalluftutbrott över Europa

  1. Kjell Lundmark.
    Media kommer aldrig att erkänna att dom har haft fel.
    Ligger oerhört mycket prestige i klimatfrågan för deras del.Det kommer att skrivas krystade och förvrängda reportage som skyller kylan på klimat Chang.
    För vem vill såga av den gren man sitter på.

    Men man kan ju alltid hoppas att när isen ligger i Nybroviken i Maj månad att ett uppvaknande sker.
    Tyvärr så fodras nog något sådant för att klimathotarna skall ändra uppfattning.

    Men som sagt,hoppas gör man ju.

  2. Media lär inte kunna undvika att ge en något mer sanningsenlig rapportering i takt med att alla själva kan känna hur lufttemperaturen är. Men det kommer snart fler forskarrapporter som menar att kylan också är frukten av våra futtiga utsläpp av CO2. Det är inte för inte att man för ca 15 år sedan ändrade begreppet Antropogen Global Warming till Antropogene Climatechange. Då när uppvärmingsfasen slutat peka uppåt från 1998 till 2012. Från 2012 till 2016 hade vi ytterligare en liten uppgång i värmen och därefter har den sjunkit lite fram till 2020 och nu 2021 har de senaste månaderna pekat brantare nedåt.

    Så alla alarmister som bor i eget hus kommer snart bli varse hur uppvärmningskostnader och el skjuter i höjden och då kanske intresset och för AGW svalnar. När svedan når den egna plånboken lär många tänka om.
    Media kan inte undgå det folk själva upplever och för att behålla något förtroende måste man nog ge en något mer korrekt bild.

  3. Det är närmast ett test på medias “korrekta” nyhetsrapportering.

  4. #Vlad T

    Ja. Om det skulle hänföra sig till klimatförändringar så vet vi det om 30 år.

  5. Jetströmmen gör en båge söderut ner till Engelska Kanalen som verkar vara orsaken. I vecket ligger manegen krattad för ishavsluft att tränga ner över hela Europa. Ett sådan veck ligger även i nord-sydlig riktning över Svarta Havet vilket ger Turkiet mycket kallt väder med minusgrader över nästan hela landet.

    Den nordliga jetströmmen över södra Sverige och Mellaneuropa är svag. Den huvudsakliga starka jetströmmen går just nu över Sahara.

Comments are closed.