“Klimatet” som ny religion befästs nu brett och starkt

Huvudet på brev från 2030-sekretariatet med Visby kyrktorn i bakgrunden

Brevet börjar så här med en krönika av domedagsprofeten Mattias Goldmann:

+ – + – + – +

Äntligen beteendefokus

Denna mandatperiod avslutas med ett starkt fokus på beteendefrågornas betydelse. Miljö-målsberedningens alla åtta partier är överens om att Sverige bör få ett nytt klimatmål för vår konsumtion.

+ – + – + – +

Konsumtionen per postnummerområde

I går morse hörde jag på radio eller TV att nu har ett universitet, jag tror det var i Umeå, tagit fram ett program för att kolla hur folk “konsumerar”. Hittills kunde det bara logga beteendet ner till varje postnummer, men man förväntade sig intressanta studier av jämförelser mellan olika områden. Man kan bara gissa vilken uppmärksamhet de orter skall få som visar otillräckligt “klimatmedvetande”.

Sverige skall bli världsbäst på “klimat”

Regeringen vill göra Sverige bäst i världen igen. Vi skall bli först i världen med klimatmål inte bara för produktionen utan även för konsumtionen. Vilket betyder utsläppen i de länder vi importerar ifrån.

Detta har aktivister larmat om sedan 2015, se posten: “Svenska utsläpp. . .” Alltså för SJU ÅR sedan. Bakom och under alltsammans ligger strävan mot NWO.

Staten, kyrkan och religionen

Mina föräldrar höll hårt på kristendomens grundläggande värderingar, men var inte särskilt religiösa. Min mor avfärdade en gång en affärsman som var aktiv i en frikyrka med: Han vill verka särskilt kristen, för att han är ohederlig. Något år senare dömdes han för förskingring.

På 30- och 40-talen var kyrkan en statlig angelägenhet. Staten var byggd på kristna värde-ringar och det var viktigt att medborgarna var hederliga. Prästerna var statstjänstemän.

Vi barn skickades till kyrkans söndagsskola, där vi fick sjunga psalmer och lära bibelord. Vid större helger och något släktkalas följde vi med till den stora kyrkan och fick höra prästens förmaningar om att vara “goda”, hederliga, anständiga och omtänksamma mot våra medmänniskor. Det kallades inte “beteende” på den tiden, för det fanns väl inga “beteendeforskare” på universiteten då. Under konfirmationen fick vi lära oss spela fotboll.

Femtio år senare verkar det som att “kyrkan” letar efter sitt existensberättigande och har insett potentialen i “klimatet” och dess kris. Till biskopsmötet 2014 publicerade dåvarande ärkebiskopen Anders Weiryd : “Ett biskopsbrev om klimatet”.

I sin egenskap av “Europapresident i Kyrkornas Världsråd” signerade han i oktober samma år ett “klimatuttalande” från de religiösa ledarna till FN:s förestående klimatmöte.

Kyrkorna förklarade samfällt kampen mot utsläppen som en “moralisk” fråga och därför en religiös angelägenhet. Och ett tacksamt ändamål för de pengar som kollekten samlade in under predikningarna.

Hans efterträdare Antje Jackelén har övertagit den ståndpunkten och vägrat diskutera huruvida det som gäller är IPCC:s dogmatiska ukaser eller Guds nionde bud att “du skall inte bära falskt vittnesbörd.”

Den nya religionen

Vi alla undersåtar skall alltså lära oss ett nytt beteende: att “vara goda” mot klimatet.

Det behövs därför att “Människan” behöver känna sig “GOD”, något som religionen talar om hur man gör för att uppnå. När “ALLT blev POLITIK” tappade föräldrarna bort sin gud. I sin välvilja gav de sina barn allt, så dessa berövades den mening med livet det är att för-sörja sig. “Samhället”, skolan, förtog dem upplevelsen att göra något svårt och lyckas med det. Deras mening med livet blev att bli berömda för något, t.ex. att “RÄDDA VÄRLDEN”. Och visa mod och engagemang genom att våga bryta mot normer, regler och lagar, vilket de gudlösa vuxna tävlar om att berömma dem för.

Så har vi fått den nya statsledda religionen: “KLIMATET”.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

26 thoughts on ““Klimatet” som ny religion befästs nu brett och starkt

  1. Göran

    Bidragande är också att politiker-toppar inkl topptjänstemän ser vart tåget går och anpassar sig karriärmässigt; NWO, EU-federation och en multipolär värld med gott om nya “ämbeten” bortom nationalstaten och småfolket.

  2. Sverige kommer att vara världsbäst på hur man avvecklar ett högteknologiskt land till ett skithålsland.

    Svenska arbetare verkar inte vara nöjda förrän Sverige har återgått till 1800-tals-standard. Längtan dit verkar öka då socialdemokraterna ökar.

  3. Petter !

    Vi betraktar nog dig som en “enskild person”. Vars ÅSIKTER du alltså anser inte skall behandlas här. . .

  4. Ivar A: Varför blanda in en enskild persons upplevelser i bedömningen av globala tendenser?

  5. Magma: Snarare rör sig energin från luften till vattnet (som värmts mindre). Då blir det kanske mindre svårförståeligt.

  6. Lars K: Bra kommentar om tropiska cykloner. Men hypotesen om växthusgaser lever och frodas i de flesta klimatforskande miljöer. Den falsifieras inte utan ingående argumentation.

  7. #PW
    Jo, jag har hört standardförklaringen om att koldioxid är upphovet till allt ont …
    Min poäng var snarare det för mig orimliga energiflödet som jag tror mig snappat upp i ditt resonemang.
    Att varmt vatten som tillför energi till atmosfären kan skapa orkaner har jag inga svårigheter att förstå – energin rör sig från vatten till luft och värmeenergi omvandlas till rörelseenergi … men var kom energin ifrån som värmde vattnet om nu energin strömmade i riktningen från vatten till luft?
    Ganska troligt från solinstrålning … om vi inte tror att energi rör sig från kallt till varmt, eller att kallt värmer varmt …
    Men vad vet jag …

  8. Det blir inte fler tropiska cykloner i en varmare värld. Det är vetenskapens ståndpunkt, och det stöds av statistiken (korrigerad för att små och kortlivade sådana ofta missades före satelliteran, medan alla nu upptäcks).
    Det kan eventuellt bli så att de starkaste tropiska cyklonerna blir lite starkare, men där är vetenskapen osäker.
    Om det bara vore vattentemperatur som styrde, skulle de flesta tropiska cyklonerna bildas nära ekvatorn, men där bildas inga alls. Det som också är viktigt, är vindskjuvning, som kan förhindra att det stora virvlarna bildas. De stora virvlarna som blir tropiska cykloner.

  9. Klimathotet började som en rimlig vetenskaplig hypotes: Växthusgasutsläpp orsakar stora, farliga, rentav katastrofala klimatförändringar.
    Hypotesen testades vetenskapligt och befanns vara falsk. Om växthusgasutsläpp alls orsakar några klimatförändringar, är de i så fall små och ganska ofarliga.
    Klimataktivister accepterade inte vetenskapen. De började använda pseudovetenskap för att hålla fast vid hypotesen.
    Med tiden, har pseudovetenskapen i stället blivit en religion, med exempelvis ett helvete (en överhettad värld på grund av växthusgasutsläpp) och ett paradis (den fossilfria framtiden). Domedagsprofeterna är många i den religionen, och de får ofta komma till tals i medierna utan något kritiskt ifrågasättande från journalister.

  10. Kyrkan har skrämt folk med skärselden efter döden, i hundratals år, den har tappat sin skrämmande påverkan. Nu är det en kommande “skärseld”, som ska inträffa om några år, som är användbar istället. Båda är rena fantasier och fantasifulla påhitt, så länge solen skiner, kommer jorden och troligtvis människor att bestå. Djurarter kommer och går, det har skett i miljoner år, inget ovanligt. Kaos styr planeten och klimatet, varför, det kan man spekulera i, själv tror jag det är en förutsättning att många sorters liv, kan uppstå och bortgå, “Den starkaste överlever” eller den mest anpassningsbara. Om det nu finns nån mening med det. Istider kommer och går, med eller utan människor. Som det gjort i miljoner år. Inget är för evigt, allt är föränderligt. Som t.o.m. bibeln säger.

  11. @Petter Wuff.
    Nej, det är inte CO2 som är den verkliga “standard”förklaringen till ökad temperatur, men däremot den förklaring som dom som inte vet, med stor iver framför som “sanning”.
    Det är skillnad på dom olika begreppen..

  12. Petter W
    Du klarade inte att svara på min enkla fråga
    “Vilka katastrofer har du upplevt under ditt liv?”
    Du gör som politikerna när de inte har något svar. Då svarar man något helt annat.

  13. Ivar A: Lennart Bengtsson är ingen alarmist men ser problem med fortsatta CO2-utsläpp.

    Magma: Koldioxidens roll är standardförklaringen för den ökande lufttemperaturen.

    Lasse: Oklar över din argumentering.

  14. PW
    Om förekomsten minskar så är det en indikator på att temperaturen inte ökat eller att teorin är fel.
    Observation slår teori!
    Men du har en sanning i att det är över 27 graders havsvattentemperatur som tropiska cykloner bildas. Detta ger klimatet en stabiliserande effekt. Vi kommer inte se högre havstemperaturer. Willis Eshenbach har beskrivit detta som en termostat.

  15. #PW
    Du har en poäng i vattentemperaturens betydelse för tropiska cykloner – men hur fick du ihop det med luftens koldioxidhalt?
    Det jag uppfattar att du säger är att koldioxiden gjort luften varmare, så att havet blir varmare, så att havet värmer luften, så att cykloner bildas.
    Förklara gärna så att jag förstår, om jag missuppfattat dig.
    Har du funderat någonting på solens betydelse?

  16. Petter W
    Du lyssnar på alarmisterna i stället för att titta på verkligheten. Vilka katastrofer har du upplevt under ditt liv? Hur mycket har du lidit av dessa katastrofer?
    Inse att koldioxid är en förutsättning för fotosyntesen som är en förutsättning för växter, djur och människor. Koldioxid är inget gift utan förutsättningen för att du, dina förfäder och dina efterkommande ska finnas till. Alla människor andas ut luft som innehåller 4% koldioxid. Prata med dina växter och de växer bättre pga mer koldioxid i luften.

  17. Göran J: Jag har då och då refererat till Lennart Bengtsson. Han är mer optimistisk än IPCC i sina slutsatser men är också klar över koldioxidens roll.

    Lasse: Tropiska cykloner lär bildas över en viss vattentemperatur. I och med att det blivit varmare, ökar cyklonrisken.

  18. PW är ute och predikar:
    Blir det fler tropiska cykloner?
    Nej! Lägsta förekomsten på 40 år-se WUWT.
    Saknar det betydelse?

    De religiöst övertygade kommer att missa Godhetsstämpeln när det uppenbaras att världen blivit bättre samtidigt som CO2 ökat.
    Kanske inte bara på grund av just CO2 halten men sannolikt till stor del på grund av fossila energin.
    Stora delar av världens fattiga behöver mat från andra länder. Stoppas denna transport blir det svält. Tyvärr sker detta nu. Kanske delvis pga dyr (fossil) energi.

  19. Petter Wulff

    Sitt lugnt i båten och lyss till de forskare som vigt sitt liv åt vetenskap när det gäller klimat och väder. Jag tänker på Lennart Bengtsson, Professor i Dynamisk Meteorologi!

    Arktisk har de föregående 10 åren havsisen smält mera än vad den gjort det föregående 10 åren men Antarktis är fortfarande ruskigt kallt och har mera is än under många år.

    Dessutom ser det ut som CO2 haltens ökningstakt håller på att avta om det överhuvudtaget har någon betydelse.

    Så vad har du att vara rädd för?

  20. Klimatet blir varmare, isarna i polarområdena smälter, utrymmet för tropiska cykloner ökar. Saknar det betydelse?

  21. Jag kommer ihåg 60-talet under plastens genombrott och den första svenska konsumtions-bojkotten av s.k “slit&släng-varor” från den nya billiga merkantilisten Hong-Kong. “Köp Svenskt” kom senare och faktiskt fungerade det ganska bra tack vare en ganska låg konsumtion på den tiden samtidigt som det fanns produktions-förutsättningar för alternativ i Sverige (dyrare men bättre). Men finns det idag?

    Livsmedel kräver en helt ny industri-infrastruktur och det gäller nog överlag då vi outsourcade “allt” för snart 20 år sedan (arbetskrafts-arbitraget). Det kostade oerhört att flytta! På 70-talet tog inflationen fart pga olje-embargot men grundskottet kom långt innan pga av ett slött ineffektivt amerikanskt näringsliv (parat med välfärdsutbyggnad) utkonkurrerades av Tyskland och senare Japan. Så nu är vi där igen men av egen kraft. Men i ett helt annat ekonomiskt läge liksom geopolitiskt. Dollarn kommer fortsätta sin färd uppåt tills vi får se panikartade möten och ett nytt “Plaza Accord (1985) ” innan det blir finansiell kaos på allvar. Krig denna gång?

  22. Allt vi behöver veta är att fisken ruttnar från huvudet (ryskt uttryck). Agera därefter.

    Eliten i samhällets topp har länge insett att västvärlden tappar mark. De ser om sitt eget hus i första hand samtidigt som de planerar för framtiden genom alltmer auktoritära och odemokratiska medel.

  23. En statskyrka som under de senaste 30 åren sett sitt medlemsantal och kyrkoskattbetalande drastigt sjunka måste ju försöka bromsa utvecklingen.

    Istället för att sprida det kristna budskapet (som inte tycks fungera i den alltmer materialistiska världen) blir man alltmer politisk (jmf islam som är en politisk religion).

    Klimatpolitiken tycks nu pga inflationshotet inriktas mot att direkt medverka till sänkt konsumtion (som varit den övermogna västvärldens sista chans tillsammans med kredit-och räntepolitiken för att hålla uppe konsumtion för tillväxt och välfärd). Alla som kan räkna förstår att sänkt tillväxt och hög inflation är det sämsta tänkbara. Så nu skall vägen beredas med mer lögn för att lättare acceptera en ny dåraktig politik efter andra dåraktiga beslut (C-19 och krig). Kissinger inser till slut behovet av fred men inte vår egen statskyrka. Allt är “Putins” fel. Aldrig delat ansvar. Inte ens kyrkan vågar stå upp för sanning längre.

    Parallellt har statskyrkan lierat sig med muslimska intresse-organisationer som önskar större rättigheter för sin egen religionskultur. Vi har sett försök till stöd för sharia till och med.

    Statskyrkan börjar bli desperat. Var ska det sluta? En ärkebiskop som väljer att ljuga inför sina medmänniskor om besluten att inte bärga de omkomna ombord på Estonia är inte min kyrka.

  24. Bäste Sture! Jodå – religionen har alltid missbrukats och kommer sannolikt alltfort att missbrukas. Men om Du skall angripa, se till att Du själv citerar korrekt: Antje Jacklén förstod nog att hålla reda på budorden bättre än Du: Se sammanställningen nedan!De tio budorden
    1. Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig.
    2. Du skall inte missbruka Herrens, din Guds namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn.
    3. Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.
    4. Visa aktning för din far och din mor, så att du får leva länge i det land som Herren, din Gud, ger dig.
    5. Du skall inte dräpa.
    6. Du skall inte begå äktenskapsbrott.
    7. Du skall inte stjäla.
    8. Du skall inte vittna falskt mot din nästa.
    9. Du skall inte ha begär till din nästas hus.
    10. Du skall inte ha begär till din nästas hustru, eller hans slav eller slavinna, hans oxe eller hans åsna eller något annat som tillhör din nästa. /Salve Stig

  25. Om det finns fanatiker som inte kan ta till sig verklig kunskap får man väl acceptera. Det kommer alltid att finnas en lite andel indolent och på olika sätt förståndshandikappade. Men det stora problemet är det intellektuella och institutionella förfallet i Sverige och stora delar av världen som har sin grund i en västlig kultur som baserats på Upplysningen och tidigare kulturrevolutioner. Där tvingas vi åse hur institutioner som the Royal Society och svenska Kgl Vetenskapsakademin korrumperar sig för att vara globalistiska anslagsgivare till lags.

  26. Bedrövligt torftigt okunnigt från alla håll. Nu kan man snart bara hoppas på fortsatt avkylning, tyvärr, som till slut lär öppna ögonen på de slötänkta. Men sånt kan ta tid och orsaka ännu större skador på samhället.

Comments are closed.