Klimatkrisen  ̶   Marxismen

Figur 1. Media behandlar bara “klimatkrisen”, inte dess verkliga innehåll: MARXISMEN

Liksom isberget bara visar en liten del av sin väldiga massa, visar media bara den hysteri, som kallas “klimatkrisen”, men är en ren inbillning. Allmänheten skall inte få veta vad som döljer sig under den yta media inte vill berätta om.

masamigos

Figur 2. “Klimatet” används som tjurfäktarens röda skynke till att lura tjuren åt fel håll

Allmänheten skall luras att bekämpa den “ödesdigra kris” som inte finns istället för de falska krafter som vill införa “global omfördelning av världens resurser”, d.v.s. planekonomi enligt kommunistiska ideal: Skoningslös diktatur med grym fattigdom.

Notera att Sovjets planekonomi var usel, men dess allra värsta följder kunde lindras av leveranser från Väst. Här kunde man alltid köpa något som fungerade. Den säkerhetsven-tilen kommer inte att finnas i en global planekonomi.

+ – + – + – +

Det är för mig en gåta hur våra borgerliga politiker så helhjärtat kan kämpa för att införa planekonomi. Se till att de du röstat på får detta meddelande.

Printa ut och skicka med Postnord !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

21 thoughts on “Klimatkrisen  ̶   Marxismen

  1. @Thorleif

    Magnitskijlagen vad är det som skiljer den från dagens sanktioner mot Ryssland? Är den bra eller dålig för den ryska befolkningen?

  2. Ps! Har ni råd bör ni istället för Rumble köpa videon för 57 kr. Värt varje krona. De har lagt ner stor möda på att få fram sanningen men blivit censurerade av makten. Vimeo visade den länge innan de blev rättsligt hotade. Browder’s version har slukats med hull och hår av MSM osv utan att man tittat på bevisen. Uppenbarligen falska bevis enligt filmen.

  3. HSBC är penningtvättarnas penningtvättare i bankvärlden. En värld där politikerna ändrat spelreglerna så att brott lönar sig efter 80-talet då aktieägarna (i t.ex bankerna) betalar böter istället för att de ansvariga i toppen sätts i fängelse som förr. Man måste förstå att affärsbankerna efter avregleringen blev säljare i likhet med investmentbanker. Säljare drivs av inkomster (främst kommission&avgifter) och det innebär att kunder med störst förmögenheter ger störst inkomster. Allt medan vi vanliga småkunder i banken får våra liv hänsynslöst utpressade och t.o.m konton avstängda godtyckligt.

    Ni kan se Magniskyact på t.ex Rumble.

  4. Tack, Thorleif, för denna info. En del visste jag, t ex om J Sachs, men väldigt mkt är nytt. Skall fördjupa mig i länkarna. Apropos västinfluens : Vi har ju läst om Hunter Biden o hans äventyr bl a Ukraina. Vi har hört om Victoria Nulands famösa syn på EU, “Fuck EU.” och medverkan till ny PM. Hon har befordrats i den amerikanska Bidenadministrationen. Nuvarande PM i Ukraina skall enligt uppgift vara en av Schwabs hantlangare. Blackrock går in i Ukraina. Stora delar av åkrarna där är uppköpta av västliga kapitalintressen. Detta diskuteras dock ej i MSM.

  5. Den mördade Berezovsky var den ryske oligark som de amerikansk-ryska intressena skulle placera som president via utpressningen av Jeltsin.

    Historie-revisionism finner du hos Bill Browder som är snyggt avklädd som lögnare i nämnda dok.

    https://www.magnitskyact.com/

  6. Brutus

    Betr oligarkerna
    När USSR till slut föll 1991 så startade förstås en period av panik i den kommunistiska ledningen. Vad skulle följa efter upplösningen? Perestrojka-tiden innebar att Jeltsin vände sig mot väster för ekonomisk hjälp vilket ledde till “The Harward Boys”, unga ekonomer med Jeffrey Sachs och vår egen Anders Åslund kom in som rådgivare vilket slutade tragiskt med att deras “chockterapi” inte åtföljdes av utovat finansiellt stöd från Washington. De till folket distibuerade “ägarbevisen” till landets tillgångar såldes för en spottstyver till organiserade “ligor” för att få mat på bordet. Därefter planerade amerikanska finansintressen tillsammans med ännu okända nyrika ryska oligarker (Berezovsky) att ta över Ryssland genom att utpressa Jeltsin betr delar av ett stort IMF-lån som överförts (7 mdr usd) på hemlig väg till USA (Bank of New York). Utpressningen fick Jeltsin att hämta in en person som han kunde lita på, som inte var smittad av olika särintressen. Denna person var Putin.

    Se Peter Löfgrens utmärkta dok på SVT-play “Att skapa en Putin” men ta för all del av Martin Armstrong’s insider-kunskaper från denna tid då han själv (hedgefondförvaltare) inbjöds att investera 10 mdr usd via amerikanska “oligarker”, The Club,(Hermitage Capital/(Edmond Saffra, Bill Browder, HSBC)) där han “garanterades” tillgång till de ryska kronjuvelerna. Många är morden i kölvattnet av det rysk-amerikanska kuppförsöket mot Jeltsin/Ryssland inför valet år 2000. Kommunisterna i Ryssland som förstått vad som var på väg redan 1991 försökte återta kommandot genom den misslyckade militära kuppen.

    Är du nyfiken på denna omvälvande tid så sök t.ex hos M Armstrong på “Russia
    IMF money”. Han har även en nyutgiven bok om kuppen mot Ryssland.

    https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/magnitsky-affair-the-murder-of-edmond-safra-in-monaco/

    Se de i väst (USA) förbjudna dokumentärerna The Forcaster och särskilt den kända ryska dok-filmaren (och Sovjet-kritiske) Nekrasov’s “The Magnitsky Act”

  7. # Thorleif : På lägre nivåer i våra verksamheter i svensk offentlig sektor har införandet av individuella löner öppnat dörrarna för fjäsk, smicker och jasägande på vid gavel. De framgångsrikaste i detta värv har sedan kommit i hög beslutsnivå – och ser vi nu resultatet. Folk kan inte stava till civilkurage. Felnavigering justeras ej eftersom underbefälen inte vågar/vill ifrågasätta befälhavarens uppfattningar.
    Om NATO går in i Ukraina med trupp behöver vi nog inte bekymra oss mer. Då går vi en strålande framtid till mötes.
    Jag tror att man hade kunnat manövrera Ryssland bättre efter Sovjetunionens fall. Istället beredde man marken för oligarker och så allt mer auktoritärt styre. Alternativet med ett fredligt och alltmer demokratiskt Ryssland hade varit guld värt för övriga Europa och ryska befolkningen. Ryssland är en potentiell jättemarknad och är oerhört råvarurikt. Väl utbildad befolkning. Vad hade det inte betytt att militärutgifter kunde använts produktivt?
    Ja, detta är verkligen en stor tragedi.

  8. Brutus

    “Vad driver medlöparna?”

    Den enklaste förklaringen är nog “Beroende” och därmed rädsla. Människor känner nog idag att något är fel men söker sig ändå av just rädsla inte till alternativ information. Det är inte för inte som protesterna mot förd politik (inkl klimatpolitiken) kommer från personer med antingen mycket stor integritet (beredda att förlora någon för högre värden) och/eller pensionärer (emeritus). Självständighet är i dagens finansiella era betydligt mindre än förr vilket “makten” utnyttjar. Många sitter med stora lån men också med överlönsamma anställningar som de inte gärna förlorar. Den finansiella avregleringen handlar om att öka tillväxten på kredit vilket tyvärr också drivit på korruptionen dramatiskt.

  9. Teknikmässigt så har väl ändå Sverige legat i täten under lång tid sett till energi-effektivisering i stor skala? Jag tänker t.ex på värmepumpen på konsumentsidan. Det tidigare monopolet (utöver vattenkraft inom den eltunga industrin) hade förstås vissa svagheter (som alla system). Så länge politikerna inser svagheterna och driver på kring effektivitet i teknik och administration hade det sett i backspegeln ivf varit betydligt bättre med den gamla självständiga modellen. Vi hade världens lägsta energipriser sett till stabilitet och uthållighet. Säkerhetspolitiskt också.

    Världskrig är idag verkligen inte uteslutet som det ser ut när det saknas riktiga ledare i väst. Var är statsmännen?

    När det gäller företagsetableringar håller Tysklands näringslivsbas att kollapsa. Tyskland är vår största marknad efter UK som också krackelerar pga bland annat elpriserna. USAs medvetna strategi att förstöra Europa (Tyskland) handlar bl.a om att dra till sig vår industri. Inflation Reduction Act är en medveten politik att subventionera inhemska etableringar. Politiken kan också ses mot bakgrund av att de lågt hängande frukterna i det globala arbetskraftsarbitraget är plockade. Därför väntar nu bara handelskrig och relativt svag ekonomisk utveckling i väst.

    Går NATO officiellt in i Ukraina lär Europas näringsliv få ytterligare problem varvid sannolikheten för företagsflytt till USA ökar. Hur som helst är Europa den stora förloraren. Förmodligen är vi bara inne i den första inflationsimpulsen av flera!

  10. När Sveriges elsystem skissades upp på 60-talet och implementerades på 70 / 80 -talen var detta baserat på en teknisk analys om vad som var lämplig teknik och hur den skulle användas på bästa sätt. I grunden byggde den på:
    1. Kärnkraft som baskraft
    2. Vattenkraft och till viss del kraftvärme som reglerkraft
    3. Resterande kraftvärme / reservkraft (olja, gas) som topplast
    I princip skulle man klara sig med 1 och 2, men i kritiska situationer skulle man alltid kunna använda sig av 3. Systemet var i grunden ett ö-system, men med viss koppling till grannländerna för att kunna optimera användningen av resurserna.

    Under mängder av år var det aldrig diskussioner om elpriserna, elen fanns där, den var billig och industrierna kunde utvecklas. Det som eventuellt kunde ha förts fram var energieffektivisering i högre grad.

    Systemet var lätt skalbart med utbyggnad av kärnkraft / kraftvärme. Sedan hände något. Vindkraft var något som vissa entusiaster sysslade med, men ingen såg som användbart. Det fanns ett skäl till att väderkvarnar bara fanns där det saknades strömmande vatten.

    Energicertifikaten är, enligt min mening, det som lade grunden till att Sveriges elsystem tillätts krackelera. Upplägget var bra för staten, för det kostade inga pengar för staten, men förödande för andra energislag, specifikt kärnkraft och kraftvärme. Plötsligt fick primärt vindkraft stora subventioner för sin produktion av andra elproducenter (vilket elkonsumenterna fick betala för), vilket gjorde att de kunde tillverka el med egentligen stora förluster som kompenserades med pengar från elcertifikaten. Alla andra energislag (som inte var “fossilfria”) fick klara sig bäst de kunde.

    Att sedan effektskatten infördes på kärnkraft var ett annat slag mot det svenska elsystemet. Åtgärder infördes alltså som förstörde ett väl fungerade system med extremt låga koldioxidutsläpp mot ett icke-redundant elsystem.

    Som lök på laxen ansågs elöverföring mellan olika länder vara en god idé, vilket det kanske var fram till dess att en ännu sämre elev i klassen, Tyskland, lade ner sina kärnkraftverk en masse.

    Vad göra – den förra Regeringen tyckte, och till stor del tycker väl fortfarande att vi fortsätter på samma väg. Nuvarande Regering har i alla fall som mål att ta ett omtag. I dagen DI går LKAB med Moström och Göran Persson i spetsen till angrepp på Regeringen och vill ha mer vindkraft.
    https://www.di.se/nyheter/lkab-hojdarna-till-regeringen-vindkraft-fore-karnkraft/

    Den enda lösningen är, som jag ser det, att Regeringen tar ett steg tillbaka och analyserar vad som gått snett = för mycket intermittent kraft i systemet och säger till LKAB etc. att ni kommer att få el, men om 10 – 15 år när vi byggt ut kärnkraften tillräckligt. Ni får ta en paus i HYBRIT, liksom många andra företag som vill bygga.

    Det är ju knappast så att andra länder i Europa har eller kommer att få mycket lägre elpriser de närmaste åren så att de kan hota med att flytta produktionen dit.

  11. #Thorleif : Börjar vid 78 inse vad WEF är o vill. Jag är uppenbarligen inte ensam om okunskapen. En sak som jag undrar över är “Vad driver medlöparna?”. Pengar, fåfänga, vet_bäst, maktbehov, misströstan om världens nuvarande funktionssätt, behov av att tro sig tillhöra eliten……

  12. Brutus

    Jag började så smått följa WEF i slutet av 90-talet (årsmötena)men det var först runt 2005 som jag började inse/ana vad som var på gång bakom deras stängda dörrar. Att våra politiker i Riksdagen anser att vår “demokrati” ska ledas av globala storföretag är nästintill chockartat (EU som republik där ovalda ledare till skillnad från i USA köps av finansiella intressen). Många politiker vet nog ingenting och de som bifaller försöker nog mer fokusera på FN snarare än WEF som sådan. Förhoppningsvis börjar dock alltfler vakna nu.

  13. Lars K

    Som jag ofta försökt förmedla; socialism/kommunism och korporativism (fascism) kan gå hand i hand när förutsättningarna är de rätta. De har olika drivkrafter förutom målet centralisering. I dessa maktpyramider finns allt från opportunister/karriär-och makt-narcissister/psykopater till nyttiga idioter och andra aningslösa inkl de längst ner som bara har sitt jobb att utföra och en familj att försörja.

  14. Det är knappast en slump att klimatförändringar och växthusgasutsläpp dök upp som ett påstått hot samtidigt som Sovjetimperiet låg i dödsryckningar. Plötsligt blev det uppenbart för även de flesta verklighetsförnekarna att kommunismen inte kan ersätta kapitalism och ge människor ett drägligt liv.
    Med växthusgasutsläppens påstådda (negativa) klimatpåverkan, fick kommunisterna ett annat sätt att angripa kapitalism, industrialism och demokrati. Dessa företeelser påstods ju vara på väg att orsaka en klimatkatastrof. Kommunisterna fick en annan rörelse att hoppa på och ta över: Klimatrörelsen.
    Därför är det föga förvånande att de föreslagna klimatåtgärderna ofta går ut på att demokratin ska avskaffas, att världen ska avindustrialiseras och att planekonomi ska införas.

  15. #Thorleif : Länken rekommenderas. Intressant ,obehagligt intressant, att Magdalena Andersson, nuv statsminister, Sanna Marin, Zuckerberg, MS-grundaren, Macron, v der Leyen m fl enligt videon ingår i den rörelse som vill avköna nationalstaterna till förmån för EU och FN, som skall styras av denna självutnämnda elit. 25 upplysande minuter.

  16. Skulle vara intressant att höra Thomas Ps syn på WEF och dess globala supporter-skara i sina 400 jets!

    https://swebbtv.se/w/eCPKrkTn592pm9SjmZYhz7

    Tänk om t.ex alla väl pålästa kommentatorer här på Klimatsans och KU (inkl alla andra) haft tid att följa C-19 forskningen lika närgånget!
    I en tid när vi kunnat bevisa att det mesta som kommit ut från regerings-och myndighetshåll varit tvärt emot sanningen. Vi förstod det eller misstänkte det redan då men idag är sanningen naken. Problemet är systemmedia då vanligt folk drivs av rädsla och okunnighet och kan inte förmås att tänka i 180 grader och att ledare och myndigheter inte vill dem deras bästa. I vartfall absolut aldrig erkänna allvarliga felbeslut etc.

  17. Inte visste jag att Marx skrivit om växthuseffekten, men så har jag inte läst Marx heller.

  18. Den globala eliten förstår att missnöjet hos väljarna kommer att öka stort när den finansiella erans (1980-) exesser ska rebalanseras (skulder/inflation/realtillgångar).

    Den globala eliten har länge planerat för maktcentralisering och för detta behöver man få med sig vänstern. WEF med “global reset” jobbar därför under ett förtäckt vänsterprogram (inkl Agenda 2030) som innefattar social rättvisa, klimaträttvisa osv. Marxism/Socialism och Fascism är varandras kusiner. Globala storföretag inför därför gärna en massa nya interna styrdokument baserade på dessa s.k “rättvisor” för att flytta demokratisk makt från parlament till överstatliga politiskt lättpåverkade public/private-project. En ny drömtillvaro väl överensstämmande med NWO med familjer som Bush, Rockefeller et al ( inkl de nyrika 400 ägare till privatjeten som varje år landar i Davos och på COP-mötena) i direkt förarsäte utan hinder av otaliga svårstyrda nationella stater.

    Därför måste också alla organisationer inom Klimatrealismen likt Sture här höja blicken och radikalt arbeta för att exponera pågående fascistiska (under marxistisk flagg) makttransfer.

  19. Erika Bjerström https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nya-aret-borjar-med-extremvarme-i-europa gottar sig över att det kanske klimattullar i framtiden. Eftersom företag i EU satsar så mycket pengar så kommer dem att konkurreras ut av dem som använder CO2 “smutsiga metoder”

    Jag är ingen nationalekonom men har svårt för att få till den logiken hur en sådan ekonomi ska fungera. Antagligen så kommer energipriserna vara höga pga. den gröna omställningen och att våra produkter knappast går att sälja på export. Företag kommer att gå i konkurs, en del flyttar till länder där man har billiga “smutsiga metoder”. Det blir arbetslöshet och vi blir bara fattigare och fattigare och som grädden på moset har vi inte råd att köpa exempelvis kläder från Kina, Indien så vi får trampa omkring i trasor.

    Att Erika Bjerström som MP/miljöaktivist får framföra sin egen agenda och politiska tyckande hit och dit helt obesvarat är för mig en gåta. Hon får gärna rapportera om vad som händer inom klimatområdet på neutralt sätt men hon ska inte avgöra och berätta vad som är bra och dåligt.

  20. Jag har just till frihetliga och näringsvänliga politiker och media sänt denna hälsning:

    Jag önskar alla frihetligt sinnade politiska debattörer ett gott, energiskt år 2023 i kamp mot hämmande socialism, onödiga regleringar och missriktade satsningar.

    Rådande energi- och försörjningskris beror ju mest på tidigare politiska beslut och åtgärder. För dessa är de flesta av Sveriges politiker medansvariga i gemensam tro att mer koldioxid skulle farligt värma atmosfären.

    Många som annars verkar för fri företagsamhet och konkurrens släpper med fortsatt klimatpolitik in planekonomi genom bakdörren.

    Nu ser vi följderna av denna politik främst i Tyskland och Sverige.

    Vi måste ifrågasätta”Parisavtalet”, som bara är en avsiktsförklaring och lämnar fritt för enskilda länder att så gott de kan sluta tillföra atmosfären mer livgivande koldioxid senast 2030.

    Vi måste också skrota vårt nationella ”klimatmål”, som ligger som en våt filt över svenskt samhälls- och näringsliv.

    – – – –

    Till detta har jag bifogat klargörande information och bilder. Hittills tyst som i graven.

Comments are closed.