December-nytt från Claes !

Berglin

XR:s fastlimmade aktivister är nu ett skämt av Berglin i SvD

Nyhetsbrev från Claes Lindskog

Efter en återhämtning av temperaturen efter 1850, som tillsammans med ökad koldi-oxidhalt varit mycket gynnsam för jorden och livet, spår FN-organet IPCC nu en fortsatt höjning som enligt deras teori nästan enbart beror på koldioxidökning. Nu påstår alarmister, vissa jetsetare och FN-chefen allt högljuddare och utan fakta, att det råder en “klimatkris” (vilket inte ens IPCC säger) som blir allt värre. De vill därför införa planekonomi (som i gamla Sovjetunionen) och med stöd från allt våldsammare ekofascistiska sabotörer genomföra en “grön” omställning av världsekonomin till ett ved- och svältsamhälle liknande det som fanns på 1800-talet. Omställningen ger ingen temperatursänkning och fungerar inte tekniskt eller miljömässigt men kostar fantas-tiska summor, som förstör livskvaliteten för framför allt tredje världen.

Denna klimatnoja är en av de största skandalerna någonsin!

+ – + – + – +

Månadens nyhet 1:

2022-12-05: Nu påstår Daily Telegraph att Toyota verkar ge upp sin satsning på vätgas i bilar. Toyotachefen verkar dock dementera ryktena när han säger att en tyst majoritet inom bilindustrin tvekar om eldrift är rätt väg att gå och att det är osäkert vilken väg som är bäst. (Toyota och VolksWagen tävlar om platsen som världens största biltillverkare.)

Månadens nyhet 2:

2022-12-07: Två hybritkritiska ledare (här och här) publicerades i SvD. De ifrågasätter meningen med hela projektet och dess outforskade påverkan på elnätet.

Månadens nyhet 3:

2022-12-12: Samtidigt som köldrekorden slås i Nordamerika, Sibirien och Australien och kylan i norra Europa gör att elpriserna slår nya rekord i Sverige och utomlands med produktionen av förnyelsebar el liggande på några få procent, har oppositionen under första partiledardebatten efter valet nu mage att klandra regeringen för att elpriserna är höga, dvs regeringen har på 4 veckor inte fixat det som förra regeringen använde 8 år för att för-störa genom en  fullständigt urblåst politik. Det enda som nuvarande regering kan klandras för är den försenade ersättningen för gamla regeringens politik men där finns tydligen många praktiska svårigheter. Se även ledare i SvD.

Månadens nyhet 4:

2022-12-12: En genombrott inom fusionsenergi har rapporterats från USA. Ca 50% mer energi skapades än som tillfördes vilket är nytt rekord. Samtidigt rapporteras även bra resultat från Storbritannien där dock erhållen energi var mindre än den tillsatta.

Månadens nyhet 5:

2022-12-12: En av IPCC:s argaste försvarare Gavin Schmidt, chef för NASA:s klimatlaboratorium, har uppskattat vad en fördubbling av koldioxidhalten ger. Han får nu fram att den ger 1,3 grader vilket skulle ge totalt 1,75 grader till år 2100 från industriperiodens början (varav ca 1,1 grader redan uppnåtts), vilket på inget sätt kan sägas vara någon klimatkris. Detta ligger nära vad andra tidigare rapporterat.

Månadens nyhet 6:

2022-12-13: I Storbritannien som har rekordkyla f.n. och som har världens mest utbyggda vindkraft, ger vind och sol f.n. 4% av totala behovet. Den nuvarande konservativa regeringen (till skillnad från den som fanns förra månaden) har då bara en lösning: mer vind och solkraft behövs. T. om. en kommentator i Daily Telegraph håller med och yrar om batterilagring även om han också pekar på att elnätet kräver en kraftig utbyggnad. En annan kommentator i samma tidning har en bättre förståelse för att om man bygger 3x mer vind och sol, får man ändå noll när uteffekten från varje enhet är noll.  

Månadens nyhet 7:

2022-12-13: Förnuftet har segrat. Det föreslagna förbudet mot cementtillverkning i Sverige upphävs. Den intelligensbefriade Naturskyddsföreningen och andra ylar trots att de borde förstå att man annars inte skulle kunna bygga fler vindkraftverk. Ledare i SvD vill nu att hela miljöbalken görs om när tre vanliga fjärilar stoppar Sveriges råvaruförsörjning och ingen skog där det häckar en enda fågel får avverkas.

Månadens nyhet 8:

22-12-18: Finska miljöpartiet har nu, till skillnad från EU som nästan ensamt i hela världen bekämpar GMO, beslutat att acceptera sådana grödor just med anledning av miljöfördelarna. När skall svenska MP drabbas av liknande klarsyn och då kanske även vad gäller vindkraftverks och elbilars stora negativa miljöpåverkan

Månadens nyhet 9:

22-12-22: Mycket låga temperaturer och massor av snö har drabbat Nordamerika. SVT säger inte ett ljud om detta utan låter Bergströmskan kvittra över hur snöbristen kommer att drabba svenska skidorter.

Månadens galna nyhet 1:

22-12-18: EU har nu enats om en koldioxidskatt. Centerpartiets taleskvinna är extatisk (över att allt blir dyrare i onödan?). Man skall då veta att koldioxiden 1. är nödvändig för djur och människor och ger inga hälsorisker. 2. ger tillsammans med  temperaturökningen väsentligt större skördar 3. kanske har en inverkan på temperaturen, men den har enbart varit positiv för allt levande och alla omskrivna nackdelar med koldioxid baseras på simuleringar, ej på observationer. Dessutom utgör koldioxidskatten ett handelshinder för all import från tredje världen.

Månadens galna nyhet 2:

23-01-03: Två uppfinnarjockar skriver i SvD att lösningen på alla elproblem är att alla skaffar ett batteri. Inte ett ljud om hur stort batteriet måste vara för att klara elvärmen under flera dygn eller veckor (minst 500 resp 3500 kWh) eller kostnaden (prisnivå bilbatteri, f.n. ca 1 000 000 kr resp 7 000 000kr). Det enda man säger är att självklart skall halva kostnaden subventioneras av staten (dvs av oss alla).

Månadens citat:

Det finns 10 sorters människor, dom som begriper det binära talsystemet och dom som inte begriper det. (Lånat från Håkan Bergman i en kommentar på Klimatupplysningen och har inget med klimat att göra).

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

18 thoughts on “December-nytt från Claes !

  1. Adepten

    Titta en gång till då under “marxism-tråden”

  2. @Thorleif

    Jag hade förväntat mig en längre förklaring, eftersom du har kunskaper inom området gällande pengar och ekonomi🤔

  3. Göran Å

    Ursäkta, du har helt rätt! Jag hade uppenbarligen för bråttom att tolka temperatur-toppen 2020 som ett El Nino år. 2019 var väl ett sådant som sagt.

    #Adepten

    Ja vem vill inte bli rik? Vissa mer än andra onekligen och vissa gör t.om allt de kan på andras bekostnad 😕

  4. Claes Lindskog
    Din ‘mest galna nyhet 1’ om koldioxidskatt är egentligen ett grundskott för vår existens. Det inkluderar nämligen även bostadssektorn. I fortsättningen skall all nyproduktion förutsätta nollutsläpp och vid renovering skall endast sådan godkännas om det uppfyller detta krav, mm.
    Således förutsätts alla nya bostäder kunna uppfylla dessa krav, dvs energi/nolllösning och ‘gamla’ bostäder ska få en energitilldelning som är orienterad därtill. Det betyder i praktiken ett utöver eskalerande energipriser även en energitilldelning som omöjliggör fortsatt boende i bostäder producerade under det senaste århundradet.
    Det är inte endast en galen nyhet utan dessutom en redan intecknad omöjlighet. När reagerar vår Regering?

  5. @Thorleif

    Bra du är skärpt👍
    Tänkte nämna att i år är det La Niña för tredje år i rad, vilket är ovanligt, senast det hände var 1998 – 2000.
    Dina och Brutus kommentarer var tankeväckande i förra tråden om Marxismen🙂
    Jag tror att det har med allsyftespengarna att göra eftersom de kan öka i oändlighet jämfört med planetens ändliga naturrikedomar🤔

  6. Thorleif
    Tack för Din uppmärksamhet! Det står senare i min kommentar under fjärde • att el Niño slutade 2019. Det är korrekt och under 2020 framåt härskade la Niña, således var det fram till 2020 som el Niño ännu var i kraft.

  7. Vi pratar om att folk ska vakna upp och att elpriset kan bli det. Det kommer att ta en liten tid eftersom de flesta inte har de minsta aning om det höga elpriset. Ja, det kan låta konstigt men tycks vara verkligheten.

  8. Göran Å

    Förlåt min allmänna ouppmärksamhet men är det vedertaget att den senaste El Nino var 2020?

    Mätt enl bif länk (NOAA) enl ONI (ENSO-index) är som jag förstår El Nino rådande (enl detta dataset och i just detta geografiska område) vid röda temp men vilkorat mht osäkerhet om +/- 0,5 C! 2020 ej röd temp och dessutom inom osäkerhetsintervallet.

    https://origin.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/ensostuff/ONI_v5.php

    Det finns tydligen ett flertal olika mät-metoder varav ovanstående bara en av dem.

  9. Ja, Göran, det är ingen slump att mätningar från verkligheten får stöd av riktig vetenskap. Eller tvärt om, om man vill.

  10. Alvar Nyrén
    Som vanligt visar Dina grafer, som jag följt tidigare, samstämmighet med flera väsentliga orsakssammanhang av direkt och indirekt natur, t.ex. globalgrafen:
    • maxtemp tillfällenas 1998, 2016 och 2020 är samtidig med extrem eller märkbart hög el Niño
    • år 2016 markerar en lokal maxpunkt i SMO, Solar Magnetic Output, alltmedan solfläcksmaximun inträffade 2008 med avtagande kortvågig solintensitet sedan dess.
    • under åren 1984-2000, med en trendmässig temperaturstegring, skedde successivt en 6% enheters nedgång i global molnighet, vilket gett högre nettosolinstrålning till jordytan, därav temperaturstegring.
    • global temperatursänkning trendmässigt är egentligen något fördröjd p.g.a. att PDOs cykliska variation till ‘kallare’ inträffade år 2008 men avbröts under perioden 2014-2019 genom att överskottsvärme fördes till ytan via tillfälliga el Niño:s. Dessa har ny förbytts till tre konsekutiva år av la Niña, alltsedan 2020 och förväntas driva PDOs negativa fas snabbare framöver.
    • solens cykelmässigt avtagande spektrala strålning, som följer intensitetskurvan för mängden solfläckar är förutspådd genom planetariska förhållanden av solforskare att forsätta under de kommande solcyklerna 26 och 27.

    Den globala temperaturnedgången kommer därför troligen att fortsätta. Den är som bekant för Klimatsans läsare helt oberoende av koldioxidhalter.

  11. Tack Claes för denna kavalkad av notiser.
    Det finns sannerligen tokerier att ösa ur!
    Elprischocken har ännu inte fått nån lösning och hybrit-LKAB vill se mer vindkraft.
    Samtidigt som en norsk konkurrent dykt upp i Södra Finland.
    Vädret är instabilt vilket får domedagsprofeter att föreslå släckta lampor som en början på lösning.
    I torkans Kalifornien får de problem när havets överflöd kommer i atmosfäriska floder.

  12. Till det tragiskt skämtsamma hör som vanligt att det som kallas vetenskap inte förstår att styrkan i klimatutvecklingarna är minskande, inte ökande, enligt samtliga mätningar och de flesta sedan 1990-talet i vissa fall sedan 1930-talet. De förstår inte att det logiska är att klimatet vänder ner och inte stiger framöver. Medias desperata propaganda på senare tid avslöjar dock att de har börjat inse fakta, men försöker dölja detta genom intensifierade uppstötningar utan verklighetsbakgrund. Teknisk analys är inte välkommen i finrummen så länge den inte spelar med i sagoberättandet.

    https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-31

  13. Vidare kan möjligen miljödomstolen fått nya riktlinjer vilket eventuellt gäller Länsstyrelserna och olika miljömyndigheter då dessa inte valt att överklaga. Detta är naturligtvis inget Regeringen går ut med och säger:
    1. Tillstånd att bygga för H2GS (vad man än nu tycker om detta)
    2. Kaunis Iron’s järnmalmsgruva i Pajala
    3. Cementa

    Förhoppningsvis inses att riksintressen måste väga avsevärt tyngre än mindre påverkan på naturen. Cementa har till exempel föreslagit att de anlägger sötvattensbassänger för att säkerställa Gotlands vattenbehov, men det har inte accepterats ännu. Landhöjning pågår på Gotland fortfarande, vilket även den påverkar grundvattennivån som är den springande punkter. Kritiker menar att fortsatt kalkbrytning innebär risk för ytterligare lägre grundvattennivå vilket i sin tur ökar risken för saltvatteninträngning i denna och därmed påverkar vattenförsörjningen.

    Cementa menar att detta kan hanteras via sötvattensdepå som distribuerar vatten till hela Gotland.

    Själv tycker jag hela frågan är missriktad. Gotland har låg självförsörjningsgrad på el, ibland blåser det och då kan vindmöllorna ge lite el, men generellt krävs en kraftig elkabel till fastlandet. Med Cementas CCS planer – som kräver minst 1,5 TWh – måste kabeln bytas ut mot kraftfullare kablar.

    Lösningen är att bygga två SMR (Hitachi BWRX-300), som vardera ger 300 MW och tillsammans mellan 4 – 5 TWh per år. Det räcker gott och väl till Gotlands elförbrukning, Cementas CCS och avsaltningsanläggning för eventuellt bräckt vatten.
    Dessa kostar 20 – 25 miljarder, hur mycket kostar byte av kablar och hur mycket kostar alternativ elproduktion på fastlandet.

    Gotland kan då bli nettoexportör av el i stället.

  14. Man anar en viss nyansering i media, och samtidigt några som fördjupar sig i ignoranta galenskaper. Fortsätter trenden, finns kanske hopp för att att alarmisterna också avslöjas av flertalet, som inte är så insatta.

Comments are closed.