17 thoughts on “Skyfall väntar i Kalifornien

  1. Under MSBs publikationer dyker det till slut upp en 2-sidig broschyr från 2020 om 3 punkter;

    https://www.msb.se/sv/publikationer/att-hantera-sarbarhet-infor-hydrometeorologiska-naturhandelser-i-sverige2/

    MSB startade 2020 ett tvärvetenskapligt projektarbete kallat Hydrohazard i syfte att bl.a kartlägga riskområden, bedöma riskerna samt redovisa olika scenarier. Arbetet skall vara färdigt 2024. Så hur har det gått?

    Söker man på Hydrohazard återkommer ovanmämda 2-sidiga dokument i 3 versioner (uppdat) samt ett antal dokument enl påföljande kommentar pga länk-begränsningsantalet på bloggen.

    Inga uppgifter förekommer hur projektet med att kartlägga riskområden går trots 2 års arbete. En fallstudie finns över Göta Älv och Ångermanälven. I övrigt mest kring beslutsstöd. Dock finns en rapport avs en studie gällande Skåre (Karlstad). I slutsatserna sägs riskerna (multipla) kring särskilt Klarälven vara relativt låga och att dagens klimattjänster inte är byggda för att hantera den här typen av låga sannolikheter med stora konsekvenser och slutsatsen är att annan typ av klimatdata behövs för att ta studien vidare. (2020). Se där☔️. Då väntar alltså MSB på att andras ansvar först ska ge underlag innan riskområden kan identifieras (2020).

    Det arbetas säkert hårt inom forskningsprojektet (en) men några hårddata om typiska riskområden verkar alltså inte vara tillgängliga för oss medborgare. Kanske kommunerna vet bättre?

  2. Går man in på MSBs hemsida och letar efter rubriker ang deras arbete med Översvämningsrisker så hittas INGA! Inte heller under Underrubriker till Kris- Sårbarheter, Befolkningsskydd osv.

    https://www.msb.se/

    Jag tycker det är anmärkningsvärt efter så många år av klimatalarmism!

  3. Idag skriver DN om att MSB oroar sig över översvämningar och att något måste göras.

    https://www.dn.se/sverige/oversvamningarna-en-varningsklocka-detta-hande-inte-forr/

    Klart det har hänt förr men om de har rätt i sak om att frekvensen tilltagit vad för slutsatser om sitt ansvar drar de då? Förstår de orsaken? Hävdar de koldioxiden eller jetströmmarna? Spelar det någon roll för deras ansvar? De inser sitt ansvar och……..

    Om varm luft dras upp från t.ex söder och möter kallare luft under vintern får vi ofta nederbörd i form av snö eller regn. Tydligen får vissa platser mer regn och där markerna redan är mättade från hösten ger mer regn än snö risk för översvämningar. Områden nära älvar, floder och liknande vattendrag kan också översvämmas av samma orsaker, mättade marker. Men det har säkert hänt förr i tiden på just sådana utsatta platser. Förstår MSB det?

    Klimathoten har i åtminstone 10-12 år ständigt kablats ut i landet. Vad har MSB gjort under tiden? Är MSB lika handlingsförlamade som under tidigare kriser (pandemi, skogsbränder, utlandskatastrofer med svenskar, fartygskatastrofer).

    Det torde väl finnas rapporter som med hjälp av historiska fakta visar var Sveriges högriskområden ligger. Så åter till deras uppgift! Vad har de gjort mer än pratat och försökt rädda skinnet i media om det börjar hända negativa saker under deras ansvar? Hur förhindrar man översvämningar på längre sikt? Bostadsplanering är en sak. Samma sak här som i Lousiana i USA som i andra vattennära befolkningsområden som t.ex Bangladesh.

  4. Det är de stora lögnarna som nu i lönndom har tillskansat sig makten över de flesta de politiker, de stora mediahusen och de flesta internationella organisationerna. Då de dessutom besitter enorma pekuniära muskler har en ytterst farlig situation uppstått, där inte enbart vår ekonomi är hotad utan dessutom våra liv. Som spindeln i detta ondskans nätverk sitter Karl Schwab och agerar som om han vore Satan själv. WEF är hans verk och man måste ha klart för sig att de önskar oss allt ont. De vill att vi intet skall äga, inte ha något att säga till om och medels inopererade chips i hjärnan förvandla oss till styrbara objekt i lögnarnas tjänst. Dessutom vill de reducera antalet människor med 90%. De hotar oss m.a.o. till livet! Allt detta är planerat sedan ett sekel tillbaka av världens ekonomiska elit och finns tydligt redovisat i bl.a. docent Jacob Nordangårds böcker som “Rockefeller: en klimatsmart historia”, se: https://www.klimatupplysningen.se/author/jacob-nordangard/
    Systemmedia brukar benämna kritik mot lögnarnas maktambitioner som konspirationsteorier, vilket är bisarrt då de maktgalna lögnarna gör precis det de sagt att de vill göra. Metoden lögnarna använder bygger främst på hot, maximal skrämsel, pekuniära och karriärmässiga påtryckningar, infiltrering i organisationer, näringsliv, religiösa samfund och hela kändisvärlden. Hela klimatspektaklet, miljöhoten och coronahysterin är deras verk. Därför finns det all anledning att förhålla sig skeptisk till alla larm som ständigt basuneras ut. Nu har Sverige tilldelats ordförandeskapet i EU och det var med vämjelse jag åsåg Ulf Kristerssons fjäskande för Ursula von der Leyen och hans tal om grön omställning. Grön omställning vill jag inte ha. Vad det betyder syns tydlig på elräkningen för december.

  5. Skyfall i Kalifornien är naturligtvis, enligt de klimathotsreligiösa, orsakade av växthusgasutsläpp.
    Torka i Kalifornien är naturligtvis, enligt samma klimathotsreligiösa, orsakade av växthusgasutsläpp.
    Men så hör logik och religion inte ihop heller.

  6. UWb, det ligger nog något bakom att kosmiska stoftmoln skymmer solen periodvis men huvudorsaken till att vi de senaste årmiljonerna haft regelbundna istider beror på att iskalotten på Antarktis bildades när kontinenten isolerades och i praktiken blev en ö. Vindarna runt Antarktis fick fritt spelrum vilket hindrade värmen från tropikerna att motverka att inlandsisen växte. Och denna enorma ismassa påverkar klimatet på hela jorden och i kombination med Milankovics uträkningar så leder det till återkommande istider. Istider kan snabbt triggas igång av massiva vulkanutbrott, kosmiskt stoff, lågaktiv sol m m i kombination.

  7. Här i norr bör vi vara verkligt oroliga för dessa typer av experiment. Det är ju välkänt att stora vulkanutbrott verkar kylande då atmosfären fylls av stoff på samma sätt som klimatkrisförespråkarna förklarar dippen mellan 1945 – 75 att industrin släppte ut så mycket föroreningar att det stoppande solens instrålning.

    Nu har vi ren och fin luft på många ställen och en naturlig fråga är då hur utsläppen såg ut “idealåret” 1880. Jag förväntar mig stora utsläpp av orenade avgaser från förbränning av ved och andra biologiska material och en förklaring till temperaturstegringen kan kanske då vara att dessa ersattes av jämförelsevis renare förbränning av kol i mer effektiva processer.

    Slutsatsen är väl att om för mycket stoff skickas ut i atmosfären, hur påverkar det risken för framtida istider och att dessa kommer tidigare. De kanske till och med blir värre. En teori är ju nämligen att solsystemet relativt regelbundet passerar genom ett stoftmoln i rymden som minskar solinstrålningen och därmed triggar istider. När solsystemet passerat stoftmolnet ökar solinstrålningen och isen smälter.

  8. Det varnades för detta även förra helgen.
    Vattnet finns där men vinriktningen var gynnsam förra helgen.
    Floden(Hawaian express river?) gick utmed kusten i stället för tvärs in över land.
    Syns tydligt på vädersidor som denna:
    https://www.windy.com/?39.825,-107.974,5

    Och nej de har inte ökat med tiden , detta utreder Willis E på WUWT.

  9. Avslutar med några tankar kring WEF och deras iscensatta planer (manipulationer= styrning) för världen.

    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/climate/davos-2023-the-a-threat-to-the-entire-world/

    Några intressanta länkar med t.ex pågående småskaliga tester i syfte att “dimma solen” via svavelutsläpp från balllonger (Make Sunset) finns med (s.k Solar Geoengineering). Bill Gates är förstås också med kring dessa idéer t.ex via hans finansierade Harvard-forskning. Gates är självklart med i toppen av WEF.

  10. Göran
    Nä det är nar han tar upp att Sverige slog 2022 rekord i elexport tack vare vindkraften och vi var också det land i Eu som exporterade mest el med 33Twh. Han påstår också att det då kan ha varit elbrist blir löjeväckande och att det då kan bero på att vi har stängt två reaktorer kan inte annat än vara nåt slag av medvetet försök att desinformera.

    Det som också brukar hävdas är att vi har för litet s.k. planerbar el för att klara balansen i nätet. Men vår reglerbara vattenkraft + kärnkraften som ska var planerbar står ändå för ca 80% av vår elproduktion. Andra länder tex Danmark har hela 50% vindkraft så hur kan de då “balansera” näten?
    Professor Kåberger har beskrivit hur vindkraften inte är ett problem p.g.a. att det är vindstilla dagar.

    Det som däremot skapat hastig brist är de plötsliga stoppen av reaktorer som inte var planerade och som var så stora bortfall i elområde 4. Det var också de få perioderna vi blev tvingade att snabbt köpa in el.

    Jo jag vet att professor Tomas Kåberger är kärnkraft hatare

  11. OT

    Om ni såg videon ovan fr Oakland så ska ni veta att detsamma gäller i hela USA (städer) men förstås i lite olika omfattning.
    Sedan covid 2020 har bostadspriserna för en liten studio tredubblats och ingen som lever på minimilön har därför råd med minsta tänkbara bostad.

    WEFs huvudaktör Blackrock fortsätter att köpa upp privatbostäder och målet är ju att vi alla ska hyra och inget äga. Ett mantra som vilar på samarbetet mellan världens rika (globala eliten) under ett marxistiskt program inom WEF (fascismens tydliga återkomst via överstatliga samarbeten där FN spelar nyckelrollen).

    Planer pågår att skapa enorma eko-städer under klimatagendan där digitalisering med AI ingår. Det nya sociala kontraktet är ett slavkontrakt för de flesta inom medelklassen. Allt efter kinesisk modell. Att media negligerar det flera av våra ledande politiker i Europa deltar i är skrämmande men knappast förvånande.

    Det är dock bra att alltfler läsare av Klimatsans börjar förstå vad Klimatagendan egentligen handlar om, dvs hur den utnyttjas. Jag väntar på att Ingmar på KU och hans läsare ska vakna. Människor som fortfarande har det relativt gott ställt ekonomiskt är i allmänhet helt blinda inför utvecklingen eftersom systemmedia är bakbundna. Samhällssplittringen har bara börjat och 2023 blir nog kaosartad på sina håll.

  12. Vindkraft sänker elpriserna? Elprismarknaden är en totalt korrupt verksamhet med manipulerade priser. Produktionskostnaden för 1 kW i ett kärnkraftverk är runt 10 öre. Det finns inga vindkraftverk som kommer i närheten av det.

    Ställ er frågan hur 10 öre blir 4 kr eller 5 kr?

  13. OT
    Ingen som har mött professor Tomas Kåberger påstående om att vindkraft sänker elpriset även när det inte blåser!?

  14. Översvämningarna i Kalifornien beror till stor del av stadsplaneringen. Man hat byggt så att vattnet inte kan rinna bort utan att översvämma gator och bebyggelse. På solkusten i Spanien finns enorma diken som avleder regnvattnet utan att orsaka översvämningar.

  15. Då kanske de klarar sig där nere runt Frisco mht ev takläckage?

    En tankeställare; (OT)
    Här från Oakland med dryga 400 tusen invånare (3e största stad i området).
    Det här handlar inte bara om missbrukare utan vanligt folk med jobb och bil osv. Är det vad som väntar även oss när man väl sjösätter WEFs agenda med “medborgarlön” utan bidrag (möjligen då som testpersoner inom läkemedelsindustrin)

    https://m.youtube.com/watch?v=yRWmKh13b50

    (Nu på ett år 110 mdr usd till Ukraina för vapen och hela landets administration).
    Vafan får man för pengarna samtidigt som Pentagon saknar redovisning för mer än 21 biljoner (= trillion) dollar bara för åren 1998-2015. Alltså extremt dålig styrning/kontroll.

Comments are closed.