Expert om extremvärmen !

Dagens artikel från TT om extremvärmen i HD/NST

(Upplösningen är alltför låg för att tillåta läsning av annat än rubrikerna.)

Artikeln finns i flera andra lokaltidningar. Aftonbladet visar dess huvudsakliga innehåll.

Ett kort citat:

+ – + – + – +

– Hur mycket varmare det blir beror på hur man lyckas i klimatarbetet att minska de glo-bala klimatutsläppen. Globalt har världens länder kommit överens om i Parisavtalet att begränsa den globala uppvärmningen till långt under 2 grader, helst 1,5 grader. Forskning visar att det finns möjligheter och lösningar att sträva mot de målen, säger Markku Rummukainen.

– Men den nuvarande utvecklingen pekar inte åt det hållet utan de globala utsläppen har fortsatt att öka.

Även Johan Rockström ser tunga orosmoln.

– Det kommer att bli värre. Jag hoppas innerligt att världens politiska ledare ser det här för vad det är och tar det som en varning.

+ – + – + – +

Mantrat lyder: “minska de globala klimatutsläppen”

Men ingen av experterna, eller alla de media som larmar om värmen, låtsas om att Kina, Indien och de andra U-länderna ÖKAR utsläppen mycket mer än vad resten av världen kan minska dem. De lever i en sagovärld.

Ännu mindre nämns att vi är många som insett att koldioxid INTE ar någon mätbar verkan på klimatet, men är VÄLGÖRANDE för hela mänskligheten.

De globala väderfenomenen

På kartan listar TT en rad uppgifter som presenteras som fakta. Jag hinner inte granska dem och kommentera om verkligheten förvanskats. Därför ber jag dig att så gott du kan göra en granskning av någon punkt och redovisa dina slutsatser i en kommentar:

  1. Arktis: Den trettonde minsta utbredningen av havsis någonsin.
  2. Nederländerna: Den varmaste juni någonsin.
  3. Storbritannien: Den varmaste juni någonsin.
  4. Europa: Den fjärde varmaste juni någonsin.
  5. Nordamerika: Den sjunde varmaste juni någonsin.
  6. Södra Nordamerika: Extremvärme drabbade Texas och Mexico och många tempe-raturrekord registrerades under juni.
  7. Karibien: Den varmaste juni någonsin.
  8. Sydamerika: Den fjärde varmaste juni någonsin.
  9. Chile: De kraftigaste skyfallen på 30 år registrerades i södra och centrala Chile med översvämmade floder som drabbade över 20.000 personer.
  10. Asien: Den fjärde varmaste juni sedan 2010.
  11. Pakistan och Indien: Den näst blötaste juni någonsin på grund av cyklonen Biparjoy som orsakade skyfall i Pakistan och Indien.
  12. Tropiska cykloner: Nio stormar över medelstyrka rasade över hela världen.
  13. Oceanien: Den sjätte varmaste juni någonsin.
  14. Afrika: Den tredje varmaste juni sedan 2017.
  15. Australien: Den sjunde varmaste juni någonsin.
  16. Nya Zeeland: Den femte varmaste juni någonsin.
  17. Världshaven: För den tredje månaden i följd uppmäts rekordtemperaturer i ytvattnet.
  18. Antarktis: Den minsta utbredningen av havsis någonsin.

Så, sätt igång och kolla !

Våra motparter har enorma resurser, som till mycket stor del betalas av oss via skatterna. Rockström har varit chef för SEI, Stockolm Environmen Insitute, och SRC, Stockholm Resilience Centre samt är nu chef i tyska PIK, das Potsdam Institut für Klimafolgen-forschung, som alla har hundratals anställda. Rummukainen har en professur i Lund och arbetar för SMHI och är Sveriges representant i IPCC. Därtill kommer frivillighetsorganisationerna SNF, Svenska Naturskyddsföreningen, WWF, World Wildlife Fund, Greenpeace och flera “Tankesmedjor”, ex.vis Fores med 2030-sekretariatet. Alla dessa NGO:s har betydande anslag av skattepengar.

Dessutom har MP lyckats att i den offentliga byråkratin, som helt drivs med skattepengar, skapa rena propagandacentraler med uppgift att främja tron på klimatkrisen, exvis “Fossilfritt Sverige” och Energimyndigheten.

SEK 15 miljoner om året i fem år

Det är ungefär vad som skulle behövas för en “tankesmedja” med uppgift att professionellt bemöta bara den falskaste propagandan om klimatet.

Det är ett underbetyg på “det civila Sverige” att ingen part ställer upp med det. Hur kan Svenskt Näringsliv jamsa med i klimatpaniken ? Hur kan våra miljardärer sitta still och bara se på när landets ekonomi ruineras.

Vad har vi partierna till, när de vägrar att ens LYSSNA på våra avslöjanden om HISTORIENS STÖRSTA BEDRÄGERI.

Det gäller alltså:

HISTORIENS STÖRSTA BEDRÄGERI

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

20 thoughts on “Expert om extremvärmen !

  1. “Hur kan våra miljardärer sitta still och bara se på när landets ekonomi ruineras.”

    Svar: Därför att deras ekonomi inte raseras. Tvärtom så tjänar de (statliga) pengar på att leverera till “den gröna omställningen”.

    Det är inte miljardärerna som kommer bli fattigare. Det är vi andra.

    När man jobbat ett tag i näringslivet så vet man att näringslivet kommer hålla med vilken idiot som helst, så länge som det är lönsamt att göra det.

  2. PW

    Ja, trenden är bevisligen uppåtriktad men är sedan 2016 (senaste större Enso) i hiatus. Försommarens El Nino har sannolikt givit temperaturen en kick uppåt (juni). Återstår att se hur fortsättningen blir.

  3. Ja, temperaturen stiger, faller och det kallas väder!
    Vill du förstå hur begreppsförvirring blivit ett verktyg som framförallt vissa grupperingar använder sig av kan du lyssna på detta:

    https://youtu.be/jMktgpm74aE
    Ett mycket viktigt bidrag till förståelse av hur språket lyckat lura de som inte förstår ordens innebörd kopplad till vad som egentligen sker!
    Begreppsförvirringen är drakoniskt svärdshugg som delar mänskligheten mellan de som inser vad som är på gång och de som fortfarande tror alla om gott.

  4. Ska vi hålla oss till verkligheten, som du SashaL rekommenderar, så kan vi konstatera att den globala temperaturen stiger. Inläggen här verkar inte riktigt vilja acceptera det. Då blir diskussionen lite verklighetsfrånvänd.

  5. Luften här längs på mitt-ostkusten känns som om vi var i slutet av augusti. Det luktar verkligen lite höst(känsla) och denna vecka föll temp från 20-23 gr till ca 18-19 gr. Mitt i sommaren! Kanske blir augusti en återkomst för “sommaren” som vi vant oss på senare årtionden……eller blir det en ovanligt tidig höst?

    Europa i övrigt har också de ganska låga sommar-temperaturer utom då delar av Italien, Grekland och Spanien.

    Istället har USA som kontinent fått ganska jämnhöga sommar-temperaturer just nu. Särskilt då i centrala delar utöver sydväst förstås.

    OT: Den relativt nya Omicron BA-5-mutationen tycks ha blivit elakare då den nu infekterar ner i lungorna på vissa djur (möss). Om det gäller människor vet vi ej ännu säkert men i Sydafrika där den tycks ha uppstått (Omicron generellt) finns ännu inga tydliga bevis för att mutationen uppvisat en allvarligare virulens eller orsakat en större frekvens av lunginfektioner. Vi får väl se nu när “alla experter” insett att Sars-CoV-2 är här för att stanna pga av dess stora djur-reservoar samt förstås att vaccineringen som väntat (av många experter) inte kunnat skapa en flockimmunitet utan istället orsakat ännu fler dominerande mutationer pga immunitetsflykt samt nedsättning av de vaccinerades medfödda immunsystem så länge vaccinen skapar icke neutraliserande antikroppar (adaptiva immunsystemet).

  6. Har i Dallas,Texas hade vi igar C 42 grader, F108 och just nu ar det C 36. Inga markligheter.
    Vi har varmt pa sommaren. For relativt manga ar sedan hade vi 59 dagar i rad med F 100 grader. For ett och ett halft ar sedan hade vi isstorm och C minus 17 grader. Vindkraftverken stod stilla eftersom det var vindstilla. Detta innebar att elen inte rackte till.

  7. I många av temperaturangivelserna i punktlistan förekommer ordet ”någonsin”.
    Vad menas med det? Vår jord är några miljarder år gammal. Hur vet den som gjort påståendena att temperaturen aldrig någonsin under denna tid varit så hög?
    Jag tror att ordet ”någonsin” ska tolkas på något annat sätt. Jag förstår dock inte på vilket sätt. Ett förtydligande krävs för att de olika påståendena ska gå att förstå.

  8. Tyvärr verkar situationen vara värre än de mest insiktsfulla förstås!
    Det beror på de icke insiktsfulla som helt enkelt inte kan tro att någon kan vara så infam så de spekulerar i förstörelse och död!

  9. Victor Davis Hansen tycker jag beskriver dagens USA bra;

    Flera ledande politiska maktgrupperingar har helt enkelt tagit makten från folket och de är bara intresserade av folkets röst när det passar dem. Det gäller grupperingar både på röd som blå sida. Och detta har nu skapat dagens farliga situation.

    https://m.youtube.com/watch?v=jdkca09EHRI

  10. SasjaL

    Tyvärr är politik ett område där det är moraliskt rätt att vid behov ljuga. Däremot helt förbjudet att erkänna vilket förstås inte gäller för populasen i stort.

    Idag ljuger t.o.m byråkrater och politiker i amerikanska senatsförhör etc trots under ed. Och utan konsekvenser. Så illa ser det ut idag i det delade USA där man är villiga att göra vad som krävs utan demokratiskt stöd.

  11. 3 Storbritannien
    In June 1858 the temperatures in the shade in London averaged 34–36 °C (93–97 °F)—rising to 48 °C (118 °F) in the sun. Combined with an extended spell of dry weather, the level of the Thames dropped and raw effluent from the sewers remained on the banks of the river.
    Source:
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://rgs-ibg.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/geoj.12191%23:~:text%3DIn%2520the%2520UK%2520the%2520summer,2016).&ved=2ahUKEwicquz29pqAAxW4IhAIHVMrDtcQFnoECAUQBQ&usg=AOvVaw3oHSHvC9iqYwF3D1ATFgjk

  12. Thorleif, håller tyvärr med det du skriver.
    Det är ju WHO EU 300 Gates,Soros, Wallenbergarna, USA militärens osv osv våta dröm.
    Vi får hoppas för folks frihet att planen inte går i lås.
    Mycket synas nu och kommer fram.

  13. För mig är en expert en person som håller sig till verkligheten (sanningen). En bedragare ägnar sig åt motsatsen. Intressant att det även finns professorer inom området, där det fortfarande saknas en hel del kunskap. När “experter” och “professorer” har mer fel än rätt, så är titlarna inte mycket värda …

  14. Om man följer Nya Sprayhattas kan vi se att för lägre troposfären (UAH) har vi rekordtemperaturer för juni, t.ex för NH men även globalt om jag inte missminner mig. Tyvärr finns ingen global mätserie utöver från USA där misstänkta och väldokumenterade UHI-stationer rensats ur. USA har för juni ingen rekordnotering.

    https://sites.google.com/view/nya-sprayhattas/

  15. Mycket talar tyvärr för att AI som instrument kommer att programmeras för införandet av individuella konsumtions-begränsande åtgärder mht koldioxid-utsläpp. Införandet kompletteras därefter med individuella sanktions-åtgärder via AI kopplat till digital identitet och kommande central digital valuta.

    Flera uttrycker också sin oro över att våra nya pengar kommer att ha en “bäst före-datum” för att tvinga människor till viss typ av konsumtion (tillväxt kontra sparande samt förstås koldioxiden).

    Den här typen av totalitär styrning kommer bl.a WEF/WHO m.fl i flera avseenden även synka med t.ex Kina.

    I väst kommer man förstås gå före Asien och öst när det gäller privata utsläpp (konsumtion). Kina däremot måste ställa om från en exportinriktad ekonomi till konsumtion vilket naturligtvis nu innebär stora problem.

    Ett digitalt individuellt socialt kreditvärde omfattar dock så mycket mer än koldioxid och baskonsumtion så här finns stor potential att styra människors beteenden i önskvärd riktning vid var tid.

    I väst kommer en utvidgad konflikt mellan USA/Nato och Ryssland och ev Kina leda till införandet av någon form av undantagstillstånd innebärande stängning av alternativa medier och i värsta fall internet för “bråkstakar”.

    Valet 2024 i USA (om det ens blir av) och undanröjandet av hot mot nuvarande neocon-regim kommer att bli avgörande på kort sikt liksom EUs (s.k liberala demokratin) partiella maktöverlämnande till FN/WHO etc. med möjlig formell start våren sommaren 2024.

  16. Bra du nämnde Heller, Tony Heller som genom utdrag från gamla tidningar motbevisar varje uttalande liknande ”varmast, blötast, kallast, våtaste etc” genom citat från olika dagstidningar!

  17. Jag är övertygad om att de har rätt vad gäller att det blir omöjligt att undvika 1,5 gradersnivån. Det är bara det att svårigheten blir att undvika – 1,5 gr (minus). Det är så utvecklingen pekar på för tillfället enligt de klimatcykler man kan mäta. Inte gissa. Och åt det finns inget att göra. Heller.

Comments are closed.