IPCC:s Jim Skea i Aktuellt !

Vår “klimatreporter” har fått en intervju i TV2 Aktuellt med IPCC:s nye ordförande i London

I TV2 Aktuellt 2023-10-19 intervjuar Erika Bjerström den nye ordföranden i klimatpa-nelen IPCC, Jim Skea. Intervjun börjar 24 minuter in i programmet. Han får där tillfälle att lägga tillrätta vad han menat i den tidigare intervjun i der Speigel.

Han menade bara att en global uppvärmning över 1,5 grader C inte alls skulle innebära att Jorden plötsligt ramlade utför ett stup ner i undergången. Drastiska åtgärder för att minska utsläppen är fortfarande helt nödvändiga, men politikernas faktiska beslut ligger långt under de mål som ställts upp.

Han bekräftar nu att han helt står bakom IPCC:s vanliga larm. Han har fått en käftsmäll av denna sommars rekordvärme. Utvecklingen har gått “snabbare än någon trott”. Forskarna har noterat den extrema uppvärmningen, men kan inte förklara hur den uppstått: “Det krävs mer forskning”.

Han skulle ju inte ha blivit vald annars. Vi kan inte vänta oss någon tillnyktring inom IPCC.

Drastiska åtgärder är helt nödvändiga, men de kan inte tvingas på folk. Allmänheten måste känna sig delaktig i beslutsprocessen. Han refererade till samråd med väljargrupper i UK och Belgien, som fått riskerna med utvecklingen förklarade för sig. Efteråt hade deltagarna föreslagit åtgärder, som var ännu mer “ambitiösa” än vad politikerna planerat.

Vad vi kan vänta oss tycks vara intensifierade larm i media samt sådan praktisk censur av tvivel, som FN arrangerat med Google. Kanske kommer även “panelsamtal” och “före-dragsaftnar” att arrangeras runt om i landet.

Alltid, förstås, med solid uteslutning av alla yttranden om tvivel på koldioxidens verkan på klimatet. Den frågan är ju, som bekant, “settled”, d.v.s. avgjord och därför utanför all diskussion.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “IPCC:s Jim Skea i Aktuellt !

  1. Vill erinra om min kommentar 23-09-03 kl 9:02 under artikeln från dagen före benämnd ‘Jim Skea ny boss för IPCC!’. Min bedömning där verifieras av dennes nya uttalanden.
    ‘För övrigt anser jag att IPCC bör förstöras!’

  2. Alltså PROPAGANDA! J Goebbels skulle bli stolt.

    Tillägg min kommentar tidigare (ovan):
    Sars2-viruset är sannolikt här för att stanna pga massvaccineringarna under pågående epidemi (uteliven flockimmunitet) och en stor djurreservoar vilket ännu mer kan öka mutationsgraden utöver den s.k ADE/ Immunitetsflykts-effekten (antibodie dependent enhancement). Mao har, utöver riskerna med massvaccinering, våra äldre etc med nedsatt immunförsvar fått ytterligare en infektion att dö av (t.ex utöver våra vanliga förkylningsvirus de avlider av pga lunginflammationer etc). Sars-2 dessutom unik mht att det angriper kroppens vanligaste receptorer (enzymer) i vårt endotel (alla blodbanor inkl organ). De långsiktiga skadorna märks ännu inte för friska personer (inkl kapillärnivå). Värst är att forskning visar att även vår blod-hjärn barriär kan penetreras vilket isf är mycket allvarligt på lite längre sikt.
    Vi är alla lite olika så det här slår också olika! Dock en oroande utveckling på lång sikt som vi gradvis börjar förstå mer och mer av.

  3. Tycker det är lite intressant hur alarmisterna hanterar sin fel.

    För 10 år sedan var 1.5 C målet heligt. Om vi inte klarade det skulle jorden störta ned i skärselden.

    Det som händer är att de som vanligt överdriver temperaturökningar. Hux flux har de passerat 1.5 C målet.

    Nu gäller det att plocka in någon som kan hantera detta. Det blev Skea. Han berättar att det egentligen inte var så farligt att man passerade 1.5 C målet. Samtidigt säger han att IPCC aldrig sagt det utan att det är “extremister” som sagt det. I själva verket har hela IPCC sagt det, men det gäller inte längre – det är extremisterna.

    Nu säger Skea att det är 2C målet som är kritiskt. Enligt Skea händer det “otroligt” mycket mellan 1.5C och 2 C.

    Börjar likna lyteskomik. Det finns ingen biologisk eller fysikalisk process som kan märka skillnaden på 0.5 C. Det är totalt trams.

    Tror att allt numera handlar om att slippa säga “vi hade fel”. Hela alarmismen börjar bli så korkad att det är svårt att förstå hur någon kan ta detta på allvar längre.

  4. De 1,5 gr de pratar om är i stort sett bara “taget ur luften”. Det finns ingen vetenskaplig grund bakom. Däremot har man med modell-projektionerna som komplement skaffat sig ett hot som med hjälp av skapad rädsla (jmf bluffen om Corona-virusets farlighet ( t.ex Neil Ferguson och John Hopkins)) kan användas mot allmänhet, (sjukvården) myndigheter/byråkrater och politiker-kollektivet.

    Alltså, även om man nu till slut erkänner den tidigare oriktigheten om “tippingpoint” (1,5 gr) så har den hittills fyllt sitt syfte. Nu har ju en stor del av befolkningarna “jumped the bandwaggon” och man kan gå vidare med nya hot (vi minns isbjörnarna m.fl).

  5. På vilket annat område har vetenskapen fastslagits genom historien? Inom fysiken ansågs det på 1800-talet inte värt att lägga ner möda eftersom Newton ansågs ha löst alla frågor och fysik s a s var “färdigforskat” som vetenskap. Men på slutet av 1800-talet dök Maxwell, Einstein och andra forskare som började ifrågasätta om Newton verkligen hade alla svar? Och nu har vi samma förnumstiga tokar inom klimathysterin som anser sig ha alla svar! Lär de sig aldrig?

  6. “Settled” åsyftar på koncensus. Inom de tre diciplinerna vetenskap, politik och religion, så är det bara en som konsensus inte nyttjas i normalfallet, men är standard i de andra två. Gissa vilken? Om koncensus råder inom klimatforskning, vad handlar det då om? [retorisk kuggfråga]

  7. Man hör ofta alarmister säga att temperaturen aldrig någonsin stigit så snabbt som nu eller som här “snabbare än någon trott”.

    Det stämmer ju förstås inte. Men vad grundar dom påståendet på egentligen. Är det den så kallade hockeyklubban som fortfarande spökar eller vad är det?

Comments are closed.