Folk lider. Folk dör. Världen kollapsar nu. Hur vågar ni?

Greta inför FN:s “klimat-topp-möte” 2019-09-23

Claes Lindskog gör en personlig kommentar:

“Folk lider. Folk dör. Tredje världens ekonomi kollapsar. Vi är vid början av en nedrustning av industri och jordbruk och allt ni kan prata om är klimat och sagor om ett fossilfritt lyckorike. Hur vågar ni?”

Känner ni igen detta tal? Inte? Det var ju det tal Greta höll i FN, men där jag gjort några små rättelser för att få bättre överensstämmelse med sanningen.

Jämför med Gretas eget tal som löd: ”Folk lider. Folk dör. Hela ekosystem kollapsar. Vi är vid början av en massutrotning och allt ni kan prata om är pengar och sagor om evig ekonomisk tillväxt. Hur vågar ni?”

Min kommentar:

Vad lider folk av? Jo, många i utvecklingsländerna lider av hunger och sjukdomar och krig!

Vad dör folk av? Jo, hunger och sjukdomar och krig!

Vilka av dessa faktorer har förbättrats radikalt de senaste 20 åren? Alla!

Vilka ekosystem kollapsar? Inga!

Hur vet man att vi är i början av en massutrotning? Det finns bara 1 art registrerad som utdöd sedan 2002!

Klimatet kan enbart förbättra läget eftersom människor, djur och växter alla har bättre förutsättningar med det varmare vinterklimat vi fått igen efter medeltidens lilla istid! “Pengar” är synonymt med mat och utan mat dör alla!

Evig ekonomisk tillväxt är kanske inte nödvändig, men bättre levnadsvillkor i utvecklingsländer kräver mer energi och bättre ekonomi, inte en återgång till 1800-talets ved- och väderkvarnssamhälle! 

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “Folk lider. Folk dör. Världen kollapsar nu. Hur vågar ni?

  1. Det klassiska Himlaspelet utspelas i en tid då häxor brändes på bål som syndabockar för kyla och missväxt. Drängen Mats vandrar till Gud för att få svar på varför världen är så ond. Hans käresta Marit har dömts och bränts. Då visste folk inte vad Lilla Istiden var utan såg den som Guds straff. Paralleller kan dras till nutidens klimathysteri.

  2. Tack vare fossila bränslen har jordens befolkning ökat från 980 miljoner människor år 1800 till 1650 miljoner människor år 1900 och idag över 7000 miljoner människor.

  3. Jorden går under är mantrat hos Greta och klimathysterikerna! Ja, för den obildade kan det verka så men för oss som läst Geologi, Paleologi och jordens klimat historiskt kan ju bara skratta åt detta förvirrade flickebarn! Jorden har klarat träffar av asteroider, riktigt enorma vulkanutbrott som skapat Decca-platån i Indien och Sibiriska trappan som på riktigt förpestade hela planeten m.m genom sin långa historia! I ljuset av den kunskapen är ju Gretas budskap patetiskt nonsens i globalisternas tjänst! Och vilket krig har Greta lyckats stoppa för att få Fredspriset? Kriget mot verkligheten och riktig vetenskap? Ja, är det så ska hon ha detta urvattnade pris som även gått till galna krigspresidenter som Obama och superskurkar som Kissinger. I gott sällskap alltså!

  4. Greta Thunberg är föreslagen att belönas med Fredspriset! Världen håller på att gå under! Inte av koldioxid, men av dumhet. Inte så att man missunnar detta flickebarn rikedom, men någonstans får man besinna sig. Detta utnyttjande av ett barn tar sig alltmer bisarra tecken. Lägg ned denna hysteri över CO2! Redan vikingarna kunde odla vindruvor här. Klimatet har ändrat sig ett flertal gånger sedan dess. Detta börjar bli helt vansinnigt. Upp till kamp mot IPCC och deras globala intentioner. Klotets vetenskapsmän och kvinnor, Förena Eder!

  5. Blir klimataktivisternas åtgärder verklighet, kommer folk verkligen att lida och dö. Världen (som vi känner den) skulle kollapsa. Klimataktivisterna vill egentligen att miljarder människor ska få sina liv förkortade. De vill att mänskligheten ska få sin framtid förstörd. Ändå påstår de att de verkar för något bra, för att rädda mänsklighetens framtid.
    I den verkliga verkligheten, skild från klimataktivisternas fantasivärld, har det mesta blivit bättre. Medellivslängden har mer än fördubblats på drygt 100 år. Allt färre dör av extremväder, trots att befolkningen ökar. Extremvädrens kostnad tar upp en allt mindre andel av global BNP. Världen blir grönare. Öknarna krymper. Skördarna har mångdubblats i en allt varmare värld.
    Klimataktivisternas påståenden har helt enkelt ingenting med verkligheten att göra. De lever i en dystopisk fantasivärld.

  6. Vi har aldrig haft en bättre värld än idag.
    Bättre och bättre dag för dag.
    Jag kollar gärna på denna samling av data:https://ourworldindata.org/
    Sida upp och sida ner-allt blir bättre!
    Fast det är klart Ungas kunskapsnivå finns väl inte dokumenterat där, det hade möjligen avvikit?

  7. Bra skrivet Claes! I slutet av 1600-talet avrättades hundratals människor i Sverige för häxeri, de flesta kvinnor. De anklagades bl.a för att manipulera väder och skapa missväxt. Har människan utvecklats något under 350 år? Nej!

    Enligt ”experterna” är det nu hela mänskligheten som manipulera väder och klimat. Alla som andas ut koldioxid är häxor! De som driver häxjakten är en samling ”överstepräster” typ Han Rockström och Great Thunberg. Media hyllar dessa falska profeter som hjältar. Få inser att koldioxid är livet gas.

    Att ta bort presstödet och skatten på SVT och SR skulle vara gynnsamt för demokratin. Alternativa media växer stadigt och kan vara räddningen från vårt moderna häxeri.

  8. Greta symboliserar och marknadsför ett samhälle som inte längre styrs av kunskap, vetenskapliga metoder och beprövad erfarenhet.
    Det är numera marknadsföringen som sätts i högsätet utan att innehållet i dess predikan får ifrågasättas i press, radio och TV. Den så kallade självcensuren i dessa media är närmast total.

    Naturligtvis är den skyldiga inte Greta utan de “vetenskapsmän/kvinnor” vars plikt det är att sakligt pröva det vetenskapliga grunden för de påståenden som förs fram av de falska profeterna med Johan Rockström i spetsen. Hans monotona predikan av “tipping point” har ingen som helst verklighetsförankring. Redan för 10 år sedan deklarerade han att om 10 år är det förs sent. Katastrofen skulle då ha hänt. Se hans bok “Den stora förnekelsen”. Den tidpunkten är nu. Det är han och hans följare som själva utgör katastrofen. De förordar ett samhälle grundat på vidskepelse (identiskt med overifierbara modellers output) och som inskränker mänskliga friheter exempelvis opartisk yttrandefrihet i vårt samhälles medier.

    Emedan Sveriges klimatlag kräver att koldioxidens inverkan på klimatet ska vila på vetenskaplig grund så är det nu på tiden att detta prövas i svensk domstol. Ingen, varken IPCC eller någon regering har lyckats med att ens troliggöra detta. Greta är endast ett instrument för politiskt makt att sälja in ett marknadsföringsargument för utövande av politisk godtycklighet och obefogade skattepålagor. Förlorarna är vi vanliga människor som får betala. Människor som vill väl och är av naturen är goda blir grundlurade.

Comments are closed.