Jag botar klimatångesten

 

Mezzosopranen Malena Ernman utsågs till ”Årets Miljöhjälte 2017” av WWF

Det var förstås väl motiverat, då hon bidragit till klimatdebatten med regelbundna krönikor i ett flertal lokaltidningar. Där har hon argumenterat för drastiska åtgärder för att möta klimathotet. Hon visar läsarna hur de kan ”rädda världen”. Själv har hon beslutat att aldrig flyga till sina engagemang.

Hon började med detta då hon insåg att hennes dotter Greta blivit skrämd av klimathotet, fått ”klimatångest”. Enligt WWF oroar sig 78 % av svenskarna för klimatet. I gruppen 18 – 24 år är det 89 %. Andra källor ger siffror mellan 20 % och 30 %.

Hu-u, vad hemskt ! Ett folkhälsoproblem

I DN den 27/7 visas hur våra ansvarskännande politiker gör något konkret åt problemet i en artikel med rubriken:

Terapi mot klimatångest får skattemiljoner i stöd

Studiefrämjandet i Norrbotten får 817.000:- från Naturvårdsverket för en nio månaders kurs med 21 deltagare. Det blir nästan 39.000:- per deltagare. Kursen betecknas som ett ”världsunikt succéprojekt”. Deltagarna får bl.a. ”sitta runt en eld i en urskog” samt testa elcyklar, göra ”målbildsövningar”, pröva meditation och ekoterapi.

Totalt har Naturvårdsverket slussat 1.461.164:- till Studiefrämjandet i Norrbotten. Via aktiebolaget Energikontor Norr, som ägs av alla kommuner och Regionen i Norrbotten, har ytterligare skattepengar fördelats till liknande projekt.

Naturvårdsverket har satsat 2,8 miljoner på liknande projekt och 2,3 miljoner specifikt på kurser i ”klimatsmart mat” i Malmö, se fler detaljer på Klimatupplysningen.

Verkningslöst i längden

Det är högst osäkert om dessa kurser botar någons klimatångest. De genomförs med förutsättningen att det är koldioxid, som styr klimatet. De går ut på att lära deltagarna att leva med lägre utsläpp av koldioxid, ex.vis  äta klimatsmart (låter rätt tråkigt). Det kan ge lite samvetsfrid för stunden, men deltagarna får snart klart för sig  att det projekteras och byggs fler än 2.000 kolkraftverk runt om i världen.

Sveriges utsläpp är bara c:a 1,6 PROMILLE av världens utsläpp. Om vi plötsligt skulle bli helt ”fossilfria”, d.v.s. vi skulle sluta att äta kött, sluta köra bil och traktor, etc, så skulle denna minskning av världens utsläpp vara kompenserad inom ett par månader. Sedan skulle världens samlade utsläpp fortsätta att stiga som innan.

Kurserna kan inte göra någon bestående skillnad !

Jag botar klimatångest permanent !

Det gör jag till en bråkdel av kostnaderna !  !  !

Jag håller ett föredrag om klimatets grundläggande fakta och delar ut våra Faktablad:

Nr KS 1803 visar att IPCC är djupt okunniga. De har nästan alltid haft fel:

IPCC saknar trovärdighet !

Nr KS 1806 visar att koldioxid INTE gör något alls åt klimatet. Dess spektralband överlappas av vattenångans, så den KAN inte orsaka någon uppvärmning.

Sedan förklarar jag att ”växthuseffekten” är feltänkt. Ett växthus stänger inne värmen, så att den inte kan blåsa bort. I atmosfären blåser det alltid. I fria luften kan det inte finnas något som liknar ett växthus!

Någon växthuseffekt finns inte. Däremot finns en ”Atmosfärisk Effekt” där atmosfärens massa och gravitationen gör Jorden beboelig.

Alla påståenden verifierar jag med data från erkända källor.

Vi har ett prov i full skala på utsläppens effekt sedan 50-talet:

Värme är BRA !

Koldioxid är BRA !

Därmed är klimatångesten BOTAD FÖR GOTT. Garanterat resultat !

Jag behöver bara berätta SANNINGEN

Jag håller detta föredrag så snart du har en intresserad grupp.

Mejla : info(a)klimatsans.com med uppgift om tid och plats samt ekonomiska villkor.

Sture Åström

+  +  +  +  +

Tomten och klimatet

Ungdomar har insett att ”de vuxna”, mamma och pappa, har ljugit för dem om Tomten. Men det var ju på skoj, så det har de accepterat. För dagens tonåringar kommer en större chock, när de inser att hela det vuxna samhället, ljugit för dem om klimatet. Och därmed orsakat “klimatångest”.

De har fått höra om koldioxidens skadlighet från dagis till småskola och gymnasium. I radio och TV har de ständigt fått detta bekräftat i program av alla slag.

Politikerna och de offentliga myndigheterna har satt igång en veritabel omgöring av hela samhället till enorma kostnader och framtida bekymmer, som dagens ungdomar måste ta hand om. Allt motiverat av en falsk hypotes.

De som skulle vara ”experter” och särskilt kunniga i akademier och myndigheter, alltså ”auktoriteter” som professorer och generaldirektörer, har bevisat sig så okunniga att de ”gått på” lögnen om koldioxidens skadlighet. Ännu värre är att de har visat sig så inskränkta att de låtsats att de sanningar vi publicerat inte funnits. De har varit så okunniga att de inte vågat gå in i en sakdebatt om fakta.

Helt i nivå med H. C. Andersens sagor är det faktum att våra ansvariga ministrar, som har statens alla resurser till sitt förfogande, för att hålla sig underrättade om fakta, offentligt upprepat lögner från oansvariga aktivister om smältande polarisar, svältande isbjörnar, översvämmade söderhavsöar och mycket mera.

Vad gör dagens ungdomsgeneration, när de inser de vuxnas svek ?

S. Å.

+  +  +  +  +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Jag botar klimatångesten

  1. Det spelar ingen roll vad det blir för väder – varm eller kallt – utan det kommer att heta att det beror på klimatförändringar.

    Förra sommaren var kall och regnig. Orsak: För mycket köttätande och bilåkande.

    Denna sommar är varm och regnfattig. Orsak: För mycket köttätande och bilåkande.

  2. En reflektion bara.Om den kommande vintern blir skall och snörik,alltså en riktig vargavinter.Som börjar i tex i november och håller i sig till april.
    Någon som tror att media larmar om klimathot.
    Nej då heter det att det är en naturlig
    variation.Det är väder.
    Jag säger som Putte Kock,grundtips 2 a,gardera med kryss.

  3. Det är stor synd och skam att stigmatisera våra ungdomar med klimatångest. Den som kan stävja detta gör en god gärning.

  4. Sture, stort tack för Dina oförtröttliga insatser att avslöja det stora CO2-bedrägeriet och all negligering av verkliga fakta och falsifieringar av deras påståenden. Det är kanske dags att starta en verklig motkampanj. En inte särskilt välvillig tolkning av CO2-propaganda och fördömande av fossila bränslen är att lyfta fram ett av deras avgörande motiv. En vanlig inställning hos “de gröna” är att Jorden har för stor befolkning och att man vill hindra en ytterligare ökning. Att få bort fossila bränslen skulle då vara ett effektivt hjälpmedel som skulle få alla historiska utrotningsfabriker att blekna. Fossila bränslen svarar för ca 70 % av Jordens energiförsörjning. Utan den skulle befolkningen drastiskt börja minska till följd av köld och svält. Det är dags att dessa katastrofpredikanter börjar förklara sig.
    Men det är nog en fåfäng förhoppning. Mp och andra fanatiker verkar inte styras av uppenbar logik. Man vill ha ett grönare samhälle och ökad självförsörjning samtidigt som de ser CO2 som ett hot. Men de är väl lika okunniga som SvD-reportern som bevistade klimatkonferensen i Mölndal. Hon trodde ju att föreläsarna försökte luras när de påpekade att CO2 är helt avgörande för fotosyntesen. Det var bara “klimatförnekarnas” påhitt. Suck!

Comments are closed.