Klimatalarmismen visar hycklande dubbelmoral

IPCC:s hemsida fram till 2015. Andra stycket förstorat nertill.

( IPCC är en vetenskaplig organisation. . .)

Fjärde stycket börjar: The IPCC is an intergovernmental body. (IPCC är en mellanstatlig organisation.) Det gör den så politisk som något kan bli.

Politik och vetenskap är oförenliga: Inom politiken gäller att få så många röster/anhängare som möjligt. Inom vetenskapen gäller bara fakta, även om de motsäger det som “alla” vet.

IPCC har praktiskt tillämpat de visdomsord som  H. L. Mencken formulerade på 20-talet.

+ – + – + – +

2019-01-28

Klimatfrågan har sitt ursprung i FN-organet IPCC:s ”politiska uppdrag” att söka bevis för att människans utsläpp av koldioxid påverkar planeten på ett negativt sätt. Tesen kallas för antropogen global uppvärmning, förkortat AGW.

Man har alltså ett politiskt uppdrag, inte ett vetenskapligt. Uppdraget är att endast leta efter mänsklig påverkan. Denna begränsning visar att det inte alls handlar om vetenskap, det handlar uteslutande om politik. För att ge sken av vetenskap påstår man att man samlat världens bästa klimatforskare och redovisar deras kunskap i ämnet.

Men det är sedan minst tio år visat att IPCC inte använder sig av de bästa forskarna. Man använder istället studenter och lobbyorganisationer för att skriva sina texter. De riktigt duktiga forskarna har för länge sedan lämnat projektet i protest mot dess bristande vetenskaplighet. Den sammanställning som meddelas allmänheten och politikerna är en politisk produkt som representanter för FN:s medlemsregeringar förhandlar om vid de olika ”klimattoppmötena”.

Det är också avslöjat för tiotalet år sedan att IPCCs ledande forskare medvetet fuskat med metoder och data, det så kallade ”Climategate”. Bedrägeriet har fortsatt och inte minst så i Sverige, där FN hålls i helighet efter Dag Hammarskjöld. Med Parisavtalet 2015 är det tänkt att 100 miljarder dollar varje år ska betalas av demokratierna i väst till diktaturerna i tredje världen, som kompensation för vårt välstånd. Pengar vi ska bidra med via skattsedeln.

De ledande personerna inom IPCC har gång på gång de senaste åren, när AGW avslöjats som en falsk vetenskap, medgett att det inte längre handlar om klimatet. AGW är bara ett svepskäl för att göra om hela världen till en planekonomi, likt en kommunistisk diktatur. Kapitalismen ska förstöras och världen centralstyras från FN. Kolla gärna upp på internet, även officiella hemsidor för FN, vad sådana ledare som Ban-Ki Moon, Antonió Guterres, Christiana Figueres, Rajendra Pachauri och Michael Bloomberg sagt om den sidan av klimatfrågan.

Koldioxiden är livets gas och den ingår som en väsentlig del i livets viktigaste ekvation, den för fotosyntesen. Där 6H2O + 6CO2 + energi ger C6H12O6 + 6O2. Där den tillförda energin utgörs av solljus och produkten blir kolvätet druvsocker som vi kan äta och syrgas som vi kan andas. När vi eldar kolväten i form av kol, olja eller ved går processen åt andra hållet och vi ger därmed koldioxid tillbaka till växterna som då mår utmärkt väl. De variationer i klimat och väder som observerats kan alla beskrivas med det väletablerade svenska begreppet årsmån. Det är naturligt att det är så helt enkelt.

Mats Jangdal

Broby

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

14 thoughts on “Klimatalarmismen visar hycklande dubbelmoral

  1. I Expressen ondgör man sig över att President Donald Trump vädjar om global uppvärmning. Naturgasen räcker inte till för att värma de iskalla husen! Man kallar in agronom Johan Rockström men kallar honom felaktigt klimatforskare. Rockström är i själva verket en alarmist som inte förstått att det är Solen som styr väder och klimat. Olyckligtvis för alarmisterna är det just nu få solfläckar och då bombarderas vår atmosfären av kosmisk strålning. Denna strålningen gör att det bildas mycket täta moln som skärmar av solens värmande strålar.
    Vad värre är, denna kalla väderlek kan pågå i årtionden, som under Maunder Minimum. Trettio års kallt väder benämnes “kallt klimat”.

  2. Hej,

    Trump varnade USA och dess medborgare igår för det extremt kalla vädret och ber till de högre makterna:

    Please Global Warming comeback!

  3. Inledningsvis ett boktips till Petter: Donna Laframboise bok “The delinquent teenager who was mistaken for the world’s top climate expert”.
    Boken är en exposé över IPCCs arbetsmetoder och ger garanterat kalla kårar av vämjelse.

    IPCC kan utan vidare sammanfattas som ett FN-organ som ägnar sig åt ett utdraget, överlagt och berått mord på vetenskapen. Forskare/vetenskapsmän som tillskriver sig vetenskaplig integritet och som begåvats med en ryggrad befattar sig naturligtvis inte med en dylik organisation.
    Att norska Nobel-kommittén tilldelade Al Gore och IPCC ett Nobelpris lär gå till historien som ett av kommitténs allra värsta lågvattenmärken.

    Avslutningsvis lite korta fakta till Petter Wulff:
    I skenet av att
    – vi sedan millenieskiftet haft en gigantisk ökning av CO2-utsläppen utan att något hänt med temperaturen.

    – att det skiljer 0.7 grader mellan dagens medeltemperatur och temperaturen vid lilla istidens slut. Jag skriver det igen : 0,7 grader !

    – att temperaturen sjönk mellan 1950 och mitten av 70-talet, samtidigt som CO2-utsläppen fyrdubblades.

    – Havsnivån fortsätter alltjämt att stiga med nån mm om året, precis som det gjort sedan ca 1870.

    – De stora isarna uppvisar ingen onormal avsmältning.

    – Etc, etc

    ….så antar ju larmandet om en akut klimatkris närmast komiska proportioner.

    Minns ni Bagdad-Bob så har ni säkert inga problem med att se likheten med Rockström , Wijkman, Väder-Pär, Väder-Hedman, Bjerström och allt vad de heter.

    Fullständigt patetiska figurer.

  4. Du har missförstått vad vetenskap är. Det är inte vetenskap, om den står i beroende av andra. Då är det pseudovetenskap, vilket är det vänligaste man kan säga om IPCC:s rapporter.

    En riktig forskare bryr sig inte om vad andra tycker. Han är nyfiken och vill finna sanningen. Det har inte de som arbetat åt IPCC gjort. De har varit övertygade om att de skulle “påverka världen” med sin förutfattade åsikter.

  5. Petter
    Har FN röstat om värdet på pi eller ljushastigheten? Vetenskap och politik är två helt olika världar. Vetenskap tar fram teorier som valideras med experiment. Kan teorin inte valideras måste ny teori tas fram och testas. Politik är att kompromissa om hur problem ska formuleras och kanske lösas. 97% erhålls genom omröstning eller enkätundersökning. Glöm aldrig att prästerskapet ansåg att solen och planeterna snurrade runt jorden och att det var kätteri att tro något annat.

  6. Leif GW har introducerat vapenamnesti. Vi borde introducera klimathysteriamnesti, den som inte avsäger sig sin klimathysteri innan 2019-xx-yy blir skyldig att betala tillbaka det dom tjänat på klimathysterin. Mycket pengar från Al Gore & associates.

  7. I somras uppmättes köldrekord nära sydpolen, strax under minus 100 C. I USA varnas nu folk för den arktiska luften som kommer att täcka stora delar av USA denna vecka. Med vindeffekter kan det bli minus 50 C i norra USA. Minus temperaturer i Texas, Alabama i dagens väderprognos. William Happer, professor i strålningsfysik Princeton och Trumps rådgivare, inleder ett föredrag med att mäta sin egen utandningsluft innehåll av CO2. CO2 är livets molekyl och ingenting annat. CO2s bidrag till den futtiga uppvärmningen på en grad C är minimal. Hysterin har passerat alla normala gränser. För mig är detta ett bevis på hur totalt inkompetenta våra politiker är. Jag ser dem som människor helt utan kritiskt tänkande och mycket farliga för vårt land.

  8. Kritiken bygger på en föreställning om att vetenskap kan stå helt fri i förhållande till den politiska makten. Så är det ju inte. Vetenskapsutövarna är en del av samhället och får medel att forska för vissa saker men inte andra. Så har det nog alltid varit.

    IPCC representerar ett sätt att hantera den ofrånkomliga kopplingen till politiken.

  9. Tack, kände inte till det, men nu har jag googlat och sett hur det används.

  10. Det är “årsmån” och är nog väletablerat på landet, där folk lever nära naturen och vant sig vid dess växlingar.

  11. Känner inte till “det väletablerade svenska begreppet årsmån”. Stod det så i Kristianstadsbladet?
    Förmodligen avses “hårsmån”.

  12. IPCC, liksom Greenpeace och Naturskyddsföreningen har väl märkt att det är lukrativt att skrämmas med folk. Till slut gör de allt de kan för att upprätthålla verksamheten.

Comments are closed.