Demo för Sans och Vett med Fakta och Logik

Demonstrationen den 2/2 i Helsingborg drog både “Gula Västar” och vanligt folk

Jag viftar med de Faktablad som kollegorna delade ut i folksamlingen och talade sedan i drygt tio minuter. Mitt manus ser du nedan.

Det kom strax några fler, så det blev till slut  cirka 50 som deltog

Under 1½ timme delade vi ut Faktabladen. Dels till många som redan var intresserade och uttryckte sin glädje över att nu få fakta om något de misstänkt vara ganska falskt och dels till många fler som “inte kände sig insatta” i frågan, men ville informera sig. De flesta shoppare hade förstås brått och inte tid att bekymra sig om klimatet just då. Totalt delade vi ut c:a 500 blad och vi fick flera dussin nya supporters.

Faktabladen innehåller mycket som jag inte hann ta med i talet. Kevin Benn visade sitt plakat med demonstrationens viktigaste budskap:

Journalister: “GÖR ERT JOBB OCH GRANSKA”.

+ – + – + – +

Mitt manus:

 

Hej allesammans ! Jag kommer från nätverket KLIMATSANS. Vi arbetar för Sans o Vett med Fakta och Logik i klimatdebatten.

Det vill säga fakta: Mina kollegor delar ut Faktablad här framför. IPCC har oftast fel. Solen är största nyheten 2018. Ta gärna ett par blad till grannarna också !

De globala utsläppen ökade 2,7 % under 2018. Sveriges ALLA utsläpp var 1,6 PROMILLE, Ökningen är 17 ggr så stor.

Ökningen kommer att fortsätta. Till 2030 planeras 3.000 nya kolkraftverk, 1.600 byggs av företag i Kina.

Inga länder vill fördärva klimatet. Omvärlden tror inte på klimathotet. Det gör de rätt i. Hotet finns inte ! Det är en bluff från IPCC, som styrs av politiker, de flesta från totalitära U-länder. De har visat sig så okunniga, att de inte kunnat skilja på kunniga och okunniga forskare. Nästan alla larm från IPCC har varit falska. De har ingen trovärdighet.

Koldioxid är växternas viktigaste näring. Man har sett att Jorden har blivit grönare, 13 % sedan 50-talet, öknarna krympt, skördarna ökat, 40 % på 20 år Enligt FAO. Mer mat och billigare mat har lyft 1½ miljard människor ur extrem fattigdom enligt Världsbanken. Det är en fjärdedel av mänskligheten.

Notera att värmeböljor, torka, skyfall, orkaner och annat extremväder inte kan knytas till halten koldioxid. De oväder vi haft har inte varit värre än vanligt i vårt naturliga klimat.

Vi, har ordnat de enda vetenskapliga konferenserna, som varit öppna för alla. År  2016 och 2018. Där talade 15 forskare från 5 länder.

Skall man yttra sig om klimatet måste man väl ta reda på fakta och lyssna på forskare ? Men ingen kom från SMHI. Inte Isabella Lövin. Ingen från någon partiledning.

En enda riksdagsman kom och gjorde vad alla borde vinnlägga sig om, söka fakta. Han fick förebråelser av sitt parti och hånades av andra, för att han umgicks med föraktliga ”klimatförnekare”. Dagens politik har övergått till mobbning.

Forskarna konstaterade att koldioxidens verkan i praktiken är NOLL !

Störst påverkan har Jordens relation till Solen. Banan runt Solen varierar, dess magnetfält varierar och påverkar via kosmisk strålning och molnbildning. Dettas styrka indikeras av antalet solfläckar.

Den i särklass största nyheten för 2018 är att mer än hälften av dagarna varit helt utan solfläckar. Det är ett extremt passivt tillstånd, som även noterades för 200 och 400 år sedan.

Då var klimatet kallt, vilket är vad vi kan vänta i 30 års tid. De två senaste vintrarna har haft ovanligt många köldrekord runt om i världen och denna vinter börjat tidigt i Nordamerika och Mellaneuropa.

Den kalla perioden har nog redan börjat,

Kylan hotar inte civilisationen. Vi klarar oss bättre än på 1600-talet.

Klimatpolitiken är käpprätt galen. Vi skall planera för tre meter högre hav, fast det sannolikt sänks fem cm till år 2100. De som larmat är okunniga. Isen på Grönland når så högt att det är 10 eller 20 grader kallare ovanpå. Den smälter knappt mera om så klimatet blir 4 grader varmare.

Vi hade ett av världens bästa system för elproduktion. Nu tar vi bort pålitlig kärnkraft och bygger tusentals vindkraftverk, som står stilla då det inte blåser. På Gotland, i Bryssel och Melborne slocknade lyset, då möllorna stannade.

Galenskapen har varit möjlig endast för att demokratins viktigaste grundpelare, yttrandefriheten, underminerats av medias samfällda och systematiska undertryckande av fakta och kritiska åsikter. Nyheter om klimatet i TV- och radiokanalerna, i rikspressen samt Sydsvenskan och HD har endera varit overkliga fabler om ”tipping points” och spekulationer eller rena lögner, alltså ”Fake News”.

Chefredaktörerna hävdar att de följer de pressetiska reglerna, men bryter systematiskt emot dem. Denna förljugenhet hotar själva demokratin. Nu har man skrämt folk så grymt att de ber om diktatur.

FN:s avsikter med ”klimatpolitiken” är att ”omfördela världens resurser”. Hotet skall skrämma folket att be om global planekonomi, d.v.s. diktatur, googla ”röda tråd nwo” för detaljer. I Sverige har många redan gjort det.

Upplysningstiden på 1700-talet innebar mental upplysning av kunskap samt yttrandefrihet och frihandel, som ledde till uppfinningar för el och lyse. Nu föraktas kunskap, yttrandefriheten inskränks och lyset slocknar ibland.

Skall vi kalla vår tid för “Nedsläckningstiden” ?

Sture Åström

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather