DOMEDAGEN ÄR NÄRA

I Storbritannien har ansedda BBC avslöjats med en policy om att inte låta tvivel på klimathotet komma till tals. Det har lett till upprörda protester.

Det som skulle vara PUBLIC SERVICE, stå i allmänhetens tjänst, har förvrängts till politisk propagandacentral med extremistisk agenda för totalitära idéer baserade på falska fakta. Detta innebär förverkligandet av visionerna, som den italienske kommunisten Gramsci utvecklade på 30-talet: Världen erövras genom övertagande av kultur och media inifrån.

+ – + – + – +

Statens religion

Av kyrkans statsanställda präster fick våra tidigare föräldragenerationer regelbundet höra att domedagen var nära. Än idag knackar Jehovas vittnen på din dörr och upplyser om jordens undergång samt att syndafloden kommer.  Vår ärkebiskop och påven har anslutit sig till klimatkyrkan. Kan det bero på likheterna mellan avlatsbrev och utsläppsrättigheter?

Påven har gett ut en klimatencyklika som finns på svenska: Lovad vare Du.

Svenska kyrkan har givit ut ett Biskopsbrev om klimatet.

Stora “Klimatmöten” 24 år i rad

Klimatismen har plagierat kyrkans stora kyrkomöten med årliga ”klimatmöten” i Katowice, Paris, Köpenhamn, Kyoto ….  Där 10.000 eller 20.000 delegater förhandlar med varandra i två veckor, för att komma överens om ett uttalande i FN:s anda. De utgår då från det som kallas en ”vetenskaplig rapport” från IPCC, the Intergovernmental Panel on Climate Change, alltså ett mellanstatligt organ, något som således är helt politiskt. Man gör inga hemligheter av att formuleringarna i dess slutdokument, SPM, Summary for Policy Makers (sammanfattning för beslutsfattare), har man avgjort i veckolånga förhandlingar ”ord för ord” mellan delegaterna för FN:s nationer, de flesta U-länder utan forskning och många diktaturer med djup korruption.

Politik är inte vetenskap

Det är inom politiken man förhandlar, aldrig inom vetenskapen. Därmed står det klart att IPCC saknar den mest elementära förståelse för vetenskapens villkor. Det gör dess ”rapporter” till pseudovetenskap, d.v.s. vetenskap på låtsas: hypoteser, spekulationer, datorsimuleringar och klimatmodeller, allt olika ord för ”gissningar”.

Sedan 1970-talet har vi alltid haft tio år eller mindre på oss till att förändra det globala klimatet enligt ledande företrädare för IPCC. Miljörörelsen har blivit en religion och religionen bekymrar sig inte allt för mycket om fakta (James Lovelock). Domedagssekten omfattar hela vårt politiska system, våra politiker, den offentliga sektorn, media och många enskilda företag.

Vinklad journalistik

Dagens journalister granskar sällan makten. Många av dem har blivit budbärare och aktivister åt makten.  SVT:s reportage om Greta Thunberg i Katowice var tydligt riggat, vilket avslöjats på Twitter och bloggar. Greta fick även uppbackning av ett PR-företag kopplat till tankesmedjan Global utmaning . Dess chef, Ingemar Rentzhog,  använde Gretas namn, för att starta upp ”We don´t have time” och inkassera tio miljoner kronor på en nyemission.

Användningen av barn och ungdomar till att gå i täten för massmöten är vad som kännetecknar totalitära stater.

Propagandacentral:  Motsatsen till Public Service

Media saknar regelbundet källkritik och fördjupning i klimatfrågan. En obekväm sanning av Al Gore borde ha sågats av seriösa journalister pga bristande fakta. SVT har blivit propagandacentral för klimathysterisk alarmism tillsammans med övriga media. I rent diktatorisk anda har BBC tidigt slagit fast: ”Rapporteringen ska vara inriktad på att det råder vetenskaplig konsensus om att den globala uppvärmningen är orsakad av människan”.

Flera tidningar och redaktioner har lagt fast riktlinjer för det redaktionella arbetet i denna kontroversiella fråga. Forskare som ifrågasätter föregivna sanningar behöver inte höras.

Dock finns enskilda undantag:

Johan Hakelius: ”Jag kan ändå inte riktigt ta domedagen på allvar”

De Pressetiska Reglerna

Tidigare var mottot för SVT och SR: ”publiken ska inte kunna avgöra genom programmen vilka personliga uppfattningar programledare och reportrar har i kontroversiella frågor”.

Enligt de Pressetiska Reglerna och de sändningstillstånd, som gäller för etermedia, skall ”Andra Sidan” alltid beredas plats. Men tvivel på klimathotet kommer nästan aldrig till tals i våra media – oftast inte ens på insändarsidorna.

SVT sände (12 februari) ett program om klimatfrågan med journalisterna ”Ekdal och Ekdal”. Redan i programmets inledning upplystes tittarna om, att man inte skulle ge en allsidig bild av klimatfrågan. Hela programmet fick karaktären av ett möte i dagens ”Domedags-sekt”, vilket förstärktes med ärkebiskopens närvaro och valet av inbjudna gäster, se:

SWEBBTV: “SVTs Klimatbedrägeri ” Ekdal&Ekdal/ Youtube

Okritiskt flockbeteende

På SVT/SR röstar de flesta journalisterna på V och MP (70%). Flockbeteendet är utpräglat på våra dagstidningar och på SVT/SR. Dagens journalister värdesätter inte kunskap. Många artiklar och program visar att elementära kunskaper om fakta saknas i naturvetenskapliga ämnen.

När skall journalister och politiker fråga efter bevis på koldioxidens farlighet?

Citat:

” Man kan lura hela folket en del av tiden och en del av folket hela tiden men man kan inte lura hela folket hela tiden”/ Abraham Lincoln

”Uppgiften att vara källkritisk, att hålla sig informerad och att inte sprida oriktig information, är även ett ansvar för alla samhällsaktörer: politiska partier, organisationer  och mediebolag. Även vi som enskilda medborgare har en plikt att motverka falsk information som undergräver våra demokratiska principer”/ Stefan Löfvén

Vi som talade i Helsingborg 2019-03-02, är en del av folket som inte låtit oss luras. Vi bekämpar falsk information och vi bekämpar dem som vill ”pausa demokratin”, de som bör kallas vad de  är: fascister.
Jan Norlin

Åhus

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “DOMEDAGEN ÄR NÄRA

  1. @Petter Wulff Och spelar det någon roll i det hela? ingen av dom vill ju ändå inte lyssna på någonting överhuvudet taget alls av vad som klimatrealisterna och vetenskapen säger.

  2. Fråga? Har jag kallat någon för fascist? Då ber jag om ursäkt! Eller kommenterar du något inlägg på en annan blogg? Att inte ta vissa åsikter på allvar är i dag ett vedertaget förhållningssätt, har det visat sig.

  3. Petter
    Om detta inte är grön fascism, så vad är det då ?! Grön religion?!
    De grönas företrädare vill ”pausa demokratin för klimatets skull”,eftersom folket inte vet sitt bästa. Jörgen Randers(professor ):” vi kan inte invänta att demokratin får ha sin gång”. Anders Wijkman:l ..fördelar med ett centraliserat toppstyrt styre är ,att när de väl bestämmer sig går det fort. Det finns ingen opinion som bråkar.” Christiania Figueres vill ersätta kapitalismen med planekonomi. Johan Rockström vill förändra ekonomin radikalt. Ensidig propaganda i våra media som har likheter med Tyskland under andra världskriget samt att använda barn och ungdomar i opinionssyfte. John Kerry föreslog att klimatrealister skulle fängslas.

  4. Att kalla sina motståndare fascister bäddar kanske inte för att ens åsikter ska tas på allvar av dem.

  5. Visst är det fascistiska tongångar och agendor som trumpetas ut i fulmedia. I Sverige kommer dock Lincolns regel på undantag. Här kan vi lura hela befolkningen hela tiden, ha ha, dårarna till och med betalar frivilligt för det, utan protester. Sverige är förlorat, svensken orkar bara stirra ned i mobilen och knappa in kommentarer till facebook. Eller bli offentligt bekräftad genom att stå i kassakön på ICA och högljutt diskutera Let´s dance i nämnda mobil. Någon debatt om domedagssekten törs man inte ens höra talas om. Man behöver inte vara tokig för att bo i det här landet, men det underlättar nog.

Comments are closed.