Verden vil bedrages

Efter 150 år av långsam uppvärmning är det naturligt att inlandsisen “kalvar” med stora isberg, som faller i havet.

Angsten for klimaforandringer spreder sig som en epidemi.  

Siden 1875 er den globale temperatur steget med 1 grad og i de sidste 20 år er den globale temperatur ikke steget. Hvorfor al den angst? Medier og journalister videreformidler sjældent klimafakta. Derimod videreformidler medierne ukritisk tvivlsomme forskerstudier til hele verden. Det er fra medier og politikere, at angsten får sin næring. 

I slutningen af januar udsendte Universitetet i Ohio en pressemeddelelse med overskriften:”Isen på Grønland smelter 4 gange hurtigere end i 2003”. National Geographic og The Guardian gav omtale til pressemeddelelsen, og historien bredte sig hurtigt til medier i hele verden. 

Et anerkendt dansk forskningsinstitut DTU Space er medforfatter til studiet, som påstår, at isen på Grønland i dag smelter 4 gange så hurtigt som i 2003. Det er bemærkelsesværdigt, fordi DTU Space er partner i Polar Portal. 

Isen på Grønland smelter ikke, isen vokser. Den seneste opgørelse viser, at indlandsisen voksede med 44 Gt i 2017 sammenlignet med året før. Det fremgår af årsrapporten fra Polar Portal, som bruger satellitmålinger til beregningerne af indlandsisens udvikling.

Hvem skal man tro på DTU Space eller Polar Portal? Jeg vælger, at tro på Polar Portal, som drives af DMI, GEUS og DTU Space i forening.

 Ovennævnte er et eksempel på, hvordan tvivlsomme forskningsresultater og medierne giver næring til klimakrisen. Klimakrisen findes kun i fantasiens og mediernes verden.
J. Keinicke

+ – + – + – +

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 thoughts on “Verden vil bedrages

  1. Min far strödde sotet från vår kakelugn på snön där våra jordgubbar var planterade.
    Våra jordgubbsplantor kom fram först och växte för att ge jordgubbar tidigare än grannarnas jordgubbar gjorde.

  2. Glaciärer rör sig ständigt sakta men säkert och de som når ned till hav kalvar också ständigt. Det är inget nytt.

Comments are closed.