“Gretas sanning” är inte hela sanningen

Greta Thunbergs skolstrejk för klimatet menar skribenten är rent båg, en kampanj skapad av en PR-byrå, sedan Greta – och stora delar av världen – låtit sig luras av falska klimatrapporter. Han har heller aldrig märkt av några hätska påhopp på henne.

2019-05-07   (Betalvägg)

Redaktionen hade omtänksamt mildrat rubrikens lydelse, vilket emellertid innebar att den inte beskriver innehållet. Mitt förslag till rubrik var:

Gretas ”sanning” är en lögn

Med anledning av: insändaren “Gretas sanning gör ont för vissa” publicerad 4 maj. (Betalvägg)

Gretas sätt att genomföra en världsturné är värd all beundran. Salmanassar påstår att det finns en grupp människor som kritiserar henne ”i allt hätskare ordalag”.

Det har jag inte sett, så den gruppen torde vara liten.

Däremot finns det omdömesgilla medborgare som genomskådat det spektakel hon utnyttjas i. Hon är en produkt av en PR-byrå ägd av Ingemar Rentzhog. Med henne som affischnamn har han fått in 10 miljoner kronor. Resandet för henne och sällskapet omkring henne kostar givetvis pengar som en 16-åring inte har.

Hon började strejka, när hon var 15 år. I den åldern har man vare sig erfarenhet eller omdöme att göra egna utvärderingar av världshändelserna. Hon har givetvis tagit intryck av de vuxna omkring sig. Det hon säger kommer ytterst från dem.

Hon har blivit skrämd av oseriös propaganda för en påhittad klimatkatastrof. Den har hon fått via media, sina föräldrar och, allra värst, från sin lärarinna, som givit henne en falsk bild av verkligheten. Och Rentzhog har ”gjort business” av skrämseln.

Det finns inga bevis för att koldioxid påverkar klimatet, men desto fler som visar att Solen är den största drivkraften för klimatförändringarna. Den har nu gått in i en extremt passiv fas, lika dem för 200 och 400 år sedan. Då var det kallt, vilket är vad vi kan vänta nu.

Den kalla perioden kan redan ha börjat med ovanligt många köldrekord de tre senaste vintrarna både på norra och södra halvkloten. I vintras var det ovanligt kallt och mycket snö i Nordamerika. Redan i november låg snö i tio dagar så långt söderut som Texas. Våren är fyra veckor sen i de nordvästra delstaterna.

Gretas mottagande av en stor allmänhet, av Salmanassar och flera av världens högsta ledare är ett förfärande tydligt tecken på att mänskligheten inte blivit klokare sedan Medeltiden.

Då var det Påven som stod för all sanning hur fel den än var. Nu tror folk på FN:s klimatpanel, fast den visat sig alltid ha fel i sina stora larm.

Ett klart underbetyg får de ”beslutsfattare”, som vägrar att ens lyssna på forskare som visar att klimatet faktiskt håller på att bli kallare.

Sture Åström, nätverket KLIMATSANS

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 thoughts on ““Gretas sanning” är inte hela sanningen

  1. FOTOSYNTESEN OCH KLIMAT
    Fotosyntesen förbrukar koldioxid och 50% av den energi som kommer från solen. Utan koldioxid och energi skulle vår planet vara död!
    Klimatet styrs av fotosyntesen! Om växtligheten på jordens yta och i havet minskar då får vi energiöverskott, (främst när solen är högaktiv) och risk för att det blir global uppvärmning, risken ökar om man avverkar regnskogar eller använder för stora arealer för att bygga hus och vägar.

Comments are closed.