Hjälp de fattiga – det löser en del av världens miljöproblem

Gränsen mellan fattiga Haïti till vänster och lite mindre fattiga Dominikanska Republiken till höger.
2019-05-19

Det satsas biljoner på att bemästra koldioxidutsläppen, som hittills inte har skördat ett enda liv. Istället har koldioxid gjort vår jord grönare.
Enligt WHO lagar och värmer 3 miljarder människor sin mat över öppen eld och primitiva spisar, som bränner ved och kol samt torkad djurdynga och växtdelar. Hur ska dessa fattiga människor orka satsa på miljön, då deras basala behov inte är uppfyllda?
Om den rika världen i stället för att koncentrera sig på koldioxidutsläppen, skulle satsa på att ge fattiga i  utvecklingsländer ett drägligare liv (infrastruktur) , så skulle samtidigt en stor del av miljöproblemen försvinna.

Maj-Britt Grundvall Hellström
+ – + – + – +
.
VILSELEDDA VÄLJARE
EU-valet visar hur vilseledda väljarna är. Media informerar inte allsidigt. De sprider istället euforin runt 16-åriga Greta, som ges en status av helgon, orakel eller visdomskälla. Klart är att DU måste GÖRA NÅT.

En sak du kan göra är at skriva en kort insändare så som Maj-Britt gjort. Om alla ni läsare gör så, och sänder till er lokala tidning, kommer alltid någon in. Välj ett enkelt tema, som ni ger en kort beskrivning. En kort text kommer lättare i tryck än en lång även om denna är aldrig så välformulerad.

Använd knapparna

Beställ knappar. Innehållet är bländande okontroversiellt, men leder ändå till samtal med nyfikna. Bär du knappen kan du visa att du genomskådat bluffen och därför inte kan mobbas. du har tunga motargument.

Sprid knappar till vänner och bekanta. Hur du beställer ser du här.

Det är DU som måste GÖRA NÅT

Media, politiker, myndigheter, SMHI och universiteten bara underblåser bluffen. Detsamma gör de stora “ideella” organisationerna SNF, WWF och Greenpeace, som alla får mera bidrag ju mera de skräms, samt ett mycket stort antal små föreningar och aktionsgrupper, som följer Gretas exempel.

FARAN gäller inte klimatet. den gäller Sveriges DEMOKRATI

+ – + – + – +

P. S.

Posten ser annorlunda ut, eftersom WordPress moderniserat så mycket att jag inte hittar rätt “knappar” till de kommandon jag är van vid. Med tiden kanske jag lär mig. . .

Sture

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather