Klimatism – kommunism

Václav Klaus, tidigare president i Tjeckien 2003 – 2013

Till Representanthuset i USA och dess Committee on Energy and Commerce lämnade Klaus sina svar på ett antal frågor från kommittén den 19:e mars 2007. De finns i kommitténs protokoll. Här översätter jag några utdrag ur svaren:

+ – + – + – +

Eftersom jag levt under kommunismen det mesta av mitt liv, känner jag mig skyldig att förklara att det största hotet mot frihet, demokrati, den fria marknadsekonomin och välstånd är inte kommunismen eller dess olika mjukare varianter i början av 2000-talet. Kommunism har ersatts av hotet från en ambitiös miljölobby, som vi kan kalla för ekologism eller klimatism . . .

Klimatisterna anser sina idéer och argument vara en obestridlig sanning och använder sofistikerade metoder för manipulation av media och för PR-kampanjer till att utöva press på beslutsfattare, för att uppnå sina mål. Deras argumentering avser att sprida rädsla och panik med deklarationer om att världens framtid står under allvarliga hot. I denna atmo-sfär fortsätter de att pressa beslutsfattarna-politikerna till att anta illiberala åtgärder, införa godtyckliga gränser, förordningar, förbud och restriktioner för medborgarnas vardagliga aktiviteter samt göra dem beroende av allmänna byråkratiska beslut . . .

Klimatförändringar orsakade av människan har blivit ett av de farligaste argumenten i avsikt att snedvrida mänskliga insatser och offentlig politik i hela världen.

Mänskligheten har redan omfattande erfarenhet av en mycket stolt intellektuell strömning, som hävdade att den visste hur samhället kan styras bättre än med spontana marknads-krafter. Det var kommunismen. Den misslyckades med miljoner offer lämnade bakom sig.

+ – + – + – +

Många visa män har tidigt insett, vad som nu börjar bli uppenbart för de flesta. Den danske lektorn i Ranum, Jylland, Steen Steensen, förklarade i början på 80-talet:

Med ekologismen nås mål som socialismen blott drömde om.

Han utvecklade sina tankar 1986 i boken:

DEN ØKOLOGISKE KRIGSFØRELSE

ISBN 87-982201-2-8

Vad som gäller nu beskrivs i posten: Klimathotets röda tråd till NWO, planekonomi.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather