SVT driver propaganda med “klimatforskarna”

SVT räknar upp 12 “skeptiska argument” och ger plats åt “forskare” att tala om hur fel de är.

Detta är höjden av ohederlig journalistik. Istället för att inbjuda oss skeptiker att förklara våra ståndpunkter, låssas SVT vara “allsidig” genom att göra en serie videos med fejkade påståenden från oss, företräda oss med halmgubbar, och låta propagandister skjuta ihjäl halmgubbarna.

Jag borde givetvis inte kunna vara kunnigare än de “forskare” som SVT engagerat i programmet. De har haft fulltidslön i decennier för att studera just klimatet. Efter att ha sett dessa videos undrar jag vad de egentligen “studerat”.

Jag har ägnat mig åt klimatet bara på fritid under sju år för mitt medborgerliga intresse av att veta sanningen som underlag för det jag skall rösta om när det blir val. De har jobbat på institutioner som haft hundratals miljoner skattepengar i anslag och även ett stort antal kollegor, som håller reda på detaljer och som har rutiner för att hålla reda på uppgifter om detaljer. De borde inte kunna ha fel.

MEN, jag har 50 års erfarenhet av att bygga industrianläggningar och leta fel på dem, när de inte går som de ska. Då har jag sett att det finns många “experter” som kan ha helt fel och att man ofta klarar att lösa problem med enkelt sunt förnuft och logik. Därför tittar jag igenom alla “förklaringar” i SVT:s video-avsnitt. Och jag hittar flera rena förfalskningar av verkligheten ! !

Nedan tar jag det första “skeptiska argumentet” för sig. Det blir långt, så jag tar de övriga i separata poster allt eftersom:

1. “Mängden koldioxid ökar inte”

Vid första anblick verkar detta vara en “halmgubbe”, d.v.s. man påstår att motståndaren säger något han inte säger, för att sedan kunna tala om hur dum han är. Det finns knappast några skeptiker som är så okunniga att de förnekar att halten ökat.

Men när jag lyssnar på professor Erik Kjellström, SMHI, svarar han på något annat, ungefär: “Halten koldioxid har varit lika hög förut.”

Det är alltså programledningens “fackreportrar” som inte förstått vad de arbetar med. Ty-piskt för bristen på kompetens på alla nivåer inom det företaget.

Kjellström hänvisar till de data på halten koldioxid man mätt i borrkärnorna från Grönland och Antarktis. De visar på halter mellan 200 och 300 ppm under de senaste 400.000 åren, medan den idag är över 400 ppm.

Ja, det är vad data visar, men det behöver inte vara säkert att verkligheten var sådan. Stu-dier av växters klyvöppningar indikerar att halten kan ha varit högre mellan nedisningarna. Något av koldioxiden kan antas ha diffunderat iväg under 100.000 år. När gasblåsorna ligger på 2 km djup är de utsatta för ett tryck på 200 bar. När man tar upp borrkärnorna till atmosfärstryck, tror jag att isen runt blåsorna spricker. Hur det kan påverka mätningarna har jag inte sett någon beskrivning av. Rimligen finns vissa osäkerheter.

Han avslutar: “Vi måste gå tillbaka över tre miljoner år för att hitta lika höga koldioxidkon-centrationer”. Jag vet inte om det är sant, men jag ser det inte som viktigt att kolla. Det viktiga är att halten varit mycket hög både då klimatet varit varmare och kallare.

Underförstått är det farligt med den höga halten vi fått. Men han nämner inte något av det allra viktigaste: Temperaturen har alltid stigit INNAN halten koldioxid stigit !

Det är ett tämligen solitt bevis för att det INTE är koldioxiden som styr temperaturen !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “SVT driver propaganda med “klimatforskarna”

  1. Planeten Jorden är en levande självreglerande entitet. När CO2 ökar ger det mera näring till de gröna växterna, som växer bättre. Jorden blir grönare, men samtidigt minskar risken för över-temperaturer.
    En grönare Jord är till fördel av allt liv på jorden.

    Rekommenderad läsning: Filosofie doktor Jacob Nordangård, boken ”Rockefeller – En klimatsmart historia”
    https://newsvoice.se/2019/05/rockefeller-klimathot-bilderberggruppen/

  2. “Tomas”:

    Jag känner inte någon seriös klimathotsskeptiker som inte är bekymrad över hur mänskligheten breder ut sig och tär på jordens resurser.

    Men att helt blint stänga av kärnkraft, försöka stänga av oljekranen, sluta bryta och elda kol, det är att skapa en enorm panik i jorden befolkning. Just därför kommer det inte heller att hända, hur mycket olika Gretor än gapar och skriker ut sin vänsterblivna ångest.

    Man måste försöka förstå och läsa det världspolitiska spelet, för att inse detta, jorden tuffar på trots en viss återsändning av lagrat kol.

  3. Jodå det är nog bäst att chansa på att det inte är någon klimatkris. Det är ju i stort inte vi som är vuxna nu som kommer att drabbas om det skulle visa sig att klimatnördarna jar rätt

  4. Kanske någon där är lite nyfiken och googlar . . .

    Tack för din droppe på stenen !

  5. Jag har ställt denna fråga till SVT:
    Varför är ni en propagandakanal?

    Svaret jag fick var:

    Av säkerhetsskäl kan vi inte öppna länkar härifrån. Du får gärna återkomma med en beskrivning av innehållet och på vilket sätt det är relevant för SVT.

    Nu har SVT fått denna bokstavskombination att googla på:

    SVT driver propaganda med “klimatforskarna”

  6. Jag har också bläddrat igenom detta propaganda-utlägg från SvT.

    Bland de många vinklade och ibland direkt felaktiga påståendena/svaren, ser jag en riktigt grov, nr12 “Temperaturmodellerna går inte att lita på”, vilket torde syfta på de prognoser med olika scenarier fram till år 2100.

    I svaret pratar SMHI’s Kjällström ENBART om dagens temperaturmätningar och bedömningar bakåt i tiden, ingenting om de prognoser som IPCC kablar ut. Jag undrar om han verkligen fått frågan, innan han levererade detta svar!

  7. “Temperaturen har alltid stigit INNAN halten koldioxid stigit !”

    Vi kan studera temperaturen och koldioxidhalten 450 miljoner år bakåt i tiden. Det existerar inget samband mellan temperaturen och koldioxiden. Koldioxiden har stigit som en raket vid flera tillfällen och temperaturen har inte reagerat på det.

    Samma när temperaturen har sjunkit, då har koldioxiden ökat vid flera tillfällen. Temperaturen och koldioxiden påverkar inte varandra utan de påverkas av andra omständigheter oberoende av varandra. Det lilla som absorberas eller avges från världshaven beroende på temperaturen är så små mängder i det stora hela att det bara är sidoeffekter.

Comments are closed.