Vem lägger fram bevisen för klimatförändringarna

Tchadsjön ligger i Sahel-regionen söder om Sahara.

De vita linjerna avser landsgränserna.

Det är en insjö utan utlopp. Dess krympande yta sammanfaller med befolkningens tillväxt i staten Tchad. Den uppges så här:

  • 1963 3,2 miljoner
  • 1987 5,4 mio
  • 2013 13,2 mio
  • 2020 16,4 mio

Befolkningen på östra sidan om sjön har alltså femdubblats. En motsvarande ökning har skett för boskapen. Vidare pumpas vatten upp i omgivningen för konstbevattning. Staterna i väster har sina centra på större avstånd, så att det är svårt att bedöma hur många som är beroende av sjön. Dock är det troligt att en motsvarande ökning av befolkningen skett där.

De “klimatförändringar” man noterat för Sahel-regionen har i huvudsak varit positiva med ökad grönska och mera regn. Därför måste sjöns uttorkning främst tillskrivas det ökade trycket från en femdubblad befolkning.

+ – + – + – +

2020-01-27 Ann-Britt Lindmark-Lagerwall:

Klimataktivism har stöd i verkligheten – det har inte klimatförnekarna

2020-01-30 Lars Kamél:

Kan någon klimataktivist lägga fram bevisen för klimatförändringarna?

Ann-Britt Lindmark-Lagerwall anklagar mig för att inte kunna skilja på väder och klimat. Jag kan faktiskt skilja på dem, men det är tveksamt om hon själv kan det? skriver Lars Kamél.

Ann-Britt Lindmark-Lagerwall anklagar mig för faktafel, men lyckas inte belägga det påståendet. Hon kommer också med den absurda anklagelsen att jag skulle förneka att klimat existerar. Jag vet att klimat och klimatförändringar har funnits i ungefär fyra miljarder år. Vet hon själv det?

Hon anklagar mig vidare för att inte kunna skilja på väder och klimat. Jag kan faktiskt skilja på dem, men det är tveksamt om hon själv kan det. FN kan möjligen ha påstått, någonstans, att 20 miljoner det senaste året har flytt från naturkatastrofer. För att så småningom förmodligen återvända. De kan inte ha flytt från klimatförändringar, eftersom sådana inte har gett någon anledning till flykt.

Vad gäller väderrelaterade naturkatastrofer, visar statistiken i databasen EM-DAT tydligt att dessa är på nedgång hittills under 2000-talet. De blir alltså ovanligare, inte vanligare som klimataktivister vill få oss att tro.

Flera gånger har jag sett påståenden om att klimatförändringar har lett till problem med vattenförsörjningen i olika delar av världen, till exempel i Kenya eller vid Tchadsjön. Varenda gång jag har kollat upp det, har jag sett att de påstådda klimatförändringarna inte har ägt rum! Däremot ser jag att antalet människor och kreatur har ökat snabbt, vilket naturligtvis ökar behovet av vatten.

Fortfarande har jag inte sett att någon klimataktivist har kunnat presentera något negativt som klimatförändringarna har fört med sig och som verkligen har inträffat!

Lars Kamél

Nätverken Klimatsans och Clexit Sverige

+ – + – + – +

Kommentar:

Jag har några gånger fått frågan varför jag publicerar lokala meningsutbyten, som kan bli högst personliga på denna blogg med en nationell spridning. Orsakerna är följande:

  • Vår viktigaste målsättning är att nå ut till bredast möjliga publik.
  • Då är det angeläget att nå dem som inte är så kunniga och intresserade att de själva söker upp information på denna och andra bloggar.
  • Det är dem vi måste göra medvetna om det gigantiska bedrägeri de är utsatta för, så att de i ett kommande val lägger sina röster på ett parti, som insett bedrägeriet.
  • Detta gäller också partimedlemmar , som förhoppningsvis kan förmå sina partier att nyktra till. Inget parti har gjort det ännu, men med fler och fler medvetna medlemmar måste partiledningarna byta fot.
  • Då är insändare en av få kanaler öppna för oss. På några redaktioner. På de flesta insändarsidor är vi utestängda, men jag kan spåra en liten tendens till ökad öppenhet i branschen.
  • De jag lägger ut här kan tjäna som inspiration och lathund för andra som kan skriva. Det är viktigt att vi blir många som gör så. Även manus till helt negativa redaktioner kan så småningom få en verkan. En vaken redaktör måste så småningom se skillna-den mellan våra väl underbyggda manus och de hejdlöst osakliga manusen från alarmister. Det som Lars svarar på här är ju ett paradexempel på tvärsäkert men okunnigt bluffande.

Ta nu inspiration av detta och skriv något till din lokala tidning !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Vem lägger fram bevisen för klimatförändringarna

  1. Ja det måste ju vara klimatförändringarna som skapat detta precis som dränerandet av Aralsjön…..
    I båda fallen är det människan som haft en gigantisk påverkan……

    frågan dock om det är på klimatet eller?

  2. Angående “femdubblat”. Det är hela 32 gånger. Jag ber alla som skriver här att skilja mellan -faldigat och -dubblat. Antingen tar man samma tal gång på gång (addition), eller dubblar man det gång på gång (som sädeskornen på schackbrädet).
    Med utgångspunkt från 1 är 2-faldigt = 2, 3-faldigt = 3, tusenfaldigt = 1.000.
    Dubbelt = 2, tvådubbelt = 4, tredubbelt = 8, tiodubbelt = 1.024 (!) etc.

  3. Peter W: Kanske räcker det att bara redovisa fakta och låta läsaren dra slutsatser? Det tycks dock medias redaktioner ha svårt för. Vi släpps ändå inte in.

  4. Frågan är: Vill Klimatsans få en plats i klimatdiskussionen eller är man nöjd med att tala illa om dem som har den etablerade uppfattningen?

  5. Tja, vad tycker du vi skall kalla världshistoriens mest omfattande bondfångeri för ?

  6. Att Klimatsans borde kunna synas mer i media, tycker jag också. Men då hjälper det knappast att tala om meningsmotståndares syn som bedrägeri.

Comments are closed.