Dronningen: ikke ganske overbevist forandringer direkte menneskeskabte

Dronningen er “ikke ganske overbevist om”, at klimaforandringer er direkte menneskeskabte, siger hun, TV2

2020-04-10

Dronningen: Vi bør ikke panikke over klimaforandringer

– Jamen, at mennesker spiller en rolle i klimaforandringer, det er der nok ingen tvivl om. Men om de er skabte – direkte – det er jeg ikke ganske overbevist om, siger dronning Margrethe.

TV 2 kommenterar:

Dronningen har før kommenteret klimadebat

Lignende toner fra dronningen kom sidste år, da hun blev interviewet til Expressen.

Her gav hun udtryk for, at man bør holde hovedet koldt uden at få kolde fødder, når man taler klima.

– At reagere i panik er aldrig en god idé, sagde hun.

+ – + – + – +

Behövs kungligheter i debatten ?

Vi kan inte kalla drottningen “klimatskeptiker” men snarare “klimatrealist” med sunt förnuft, som ställer frågan: Hur vet ni det ? Det är vad hon gör indirekt. Kungligheter måste ju vara ytterst försiktiga med sina ord.

Det är den fråga som professionella “klimatreportrar” aldrig förstått hur viktig den är. Den fråga som alarmisterna inte vill svara på. De har inget svar ! Därför ställer de aldrig upp, där de utsätter sig för risken att få denna fråga. Då skulle nämligen hela deras tillvaro rasa ihop.

Behöver vi i Sverige få denna fråga från HM Kungen, för att media skall nämna den ? Vem tar ett samtal med Kungen ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Dronningen: ikke ganske overbevist forandringer direkte menneskeskabte

  1. @Björn
    Petter Wulff:s omdöme klarar inte av att bedöma kvalitén i forskningen. Nu Petter W är det forskning det handlar om där man beräknat att halten CO2 minskar med 0,5 ppm CO2. En beräkning som man väntar på att se om den håller eller om man måste göra om beräkningen eller grunden för den. Det är liksom ett sätt att lära sig att förstå hur naturen fungerar, inte bara ett påstående taget ur luften.

  2. För alla som inte är så belästa kan jag avslöja att kurvan som beskriver förändringar av koldioxidhalten kallas ”The Keeling Curve” efter Charles Keeling. Charles Keeling ordnade med bidrag så att han 1958 på Mauna Loa observatoriet kunde börja notera koldioxidhalten i atmosfären. Sonen Ralph Franklin Keeling gick i faders fotspår. Han är professor vid Scripps Institution of Oceanography och också chef för ”Scripps CO2 Program”. Han har förfinat instrumenten och mätmetoderna för CO2 att användas såväl ovan som under vattenytan. Det var sonen som gjorde bedömningen att minskningen bara skulle bli 0,5 ppm CO2. Huruvida det är sant eller ej intressera mig inte så mycket efter som jag betraktar CO2 som livets gas.

  3. Per Johansson: På Hawaii, där man mäter CO2 sedan 1958, påstår man att om de mänskliga CO2 utsläppen minskar 10% och består så under ett år (Coronaviruset), kommer man att kunna notera en minskning med 0,5 ppm.
    Detta talar väl för att de naturliga CO2 utsläppen är helt dominerande?

  4. Vi kommer aldrig att få några svar från klimatalarmister,eftersom de företräder en obevisad hypotes om att koldioxid har någon större betydelse för våra klimatförändringar!?…

Comments are closed.