Säker karantän i bilen

I bilen är man skyddad med ett säkerhetsavstånd till andra

Som 80-plussare åker jag inte buss nu, fast det är gratis stora delar av dagen i Helsingborg. Med bilen besöker vi affärer, som håller med service utomhus. Vi mejlar en lista på maten vi behöver och på gödning till trädgården, etc. Sen hämtar vi utomhus. Bilen fungerar som förlängning av vår karantän.

Men ibland går det inte. Märkesverkstaden lockar med förmånspris på service av bilen, vilket är förståeligt. Coronan har naturligtvis gjort att många skjutit upp sådant, så att verkstaden har folk utan jobb. Då är det ju värt en del att få in en bil för service.

Jag kan köra dit bilen. Vanligen tar jag bussen hem på morgonen och bussen dit på efter-middagen för att hämta bilen. Men nu vill jag inte åka buss. Och cyklar gör jag inte längre. Så jag frågade om de har en lånebil. En sådan kunde jag förstås betala för. Det står ju säkert hundra bilar runt omkring deras lokaler, varav många väntar på att bli sålda.

Men det gick inte. Så jag bookade inte den extra förmånliga servicen. Och efter 14 dar kom en ny påminnelse om att det är dags för service. . .

Jag hittar kanske en mer kundorienterad verkstad, som klarar ett sådant rutinjobb.

+ – + – + – +

Karantän på hjul: våra bilar!

Under rådande Corona-tider uppmanas vi att stanna hemma och undvika kontakter. Vi får visserligen resa men bör undvika att komma nära andra människor, särskilt okända.

Samtidigt vill Miljöpartiet och andra miljö- och klimativrare att vi skall låta våra bilar stå och åka mer kollektivt: buss, tåg, spårvagn, T-bana.

Dock ej flyga, som visserligen är kollektivt men också FULT, eftersom flyg liksom nästan alla bilar drivs med bränslen baserade på olja ur berget (petroleum).

Men kollektivt utsätter vi oss för just den smittrisk som vi under Corona-krisen måste undvika. Om vi inte går eller cyklar, återstår därför bara ett transportmedel: bilen.

Bilen tar oss från en smittsäker plats till en annan, avskiljda från yttre smittkällor. Vi kan ta med den last vi behöver. Vi är skyddade mot väder och vind. I Corona-tider är därför bilen vårt smittsäkraste transportmedel när vi inte kan gå eller cykla.

Bilen är rullande karantän på hjul. Oslagbar!

Tege Tornvall

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Säker karantän i bilen

  1. En mycket stark drift, instinkt, önskan att inte avvika utan gillas och upptas i flocken. Om denna likt ett lämmeltåg rör sig mot ett stup, spelar ingen roll. Det är så diktaturer och totalitära system bildas och frodas. Det sociala trycket. Först när dess negativa effekter blivit mer än uppenbara och direkt besvärande, vänder grupptrycket. Då är det så dags!

  2. I USA kunde man se följande.

    Demonstration mot nedstängningen där demonstranterna satt i sina bilar. Sjukvårdspersonal gick ut och demonstrerade mot dem och försökte bland annat att stoppa trafiken.

    Demonstration mot att polisen dödade en svart där folk gick bredvid varandra i tusentals. Sjukvårdspersonal gick ut och applåderade dem.

  3. Det finns verkstäder som hämtar och lämnar bilen – kanske mot en avgift, men ändå!

  4. Bra, det behövs mycket moteld för att möta den offensiv som alarmisterna utlöst under senaste tiden. De verkar befara att pandemin leder till omvärdering av vissa uppfattningar. Många opinionsundersökningar visar ju att klimatfrågan hamnar långt ner bland viktiga frågor.

Comments are closed.