Kornskörd da’n före Lucia

Lasse kunde inte låta bli att klippa ut en påminnelse om att det förekom “extremväder” även förr i tiden

Det är alltså något som ingår i vårt “naturliga klimat”. Det tycks vara något som våra “ungdomar” behöver påminnas om. Ständigt !

Gör det ! Påminn dem ! !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Kornskörd da’n före Lucia

  1. Petter W
    Några år tidigare, runt 1967, give or take, så var det helt snöfritt,+grader, regn och åska på julafton…oxå det i S-vall, så helt ovanligt med extremväder är det inte

  2. Jo, Peter Wulff, alla extremväder är naturliga. Bland annat för att mänsklighetens påverkan på klimatet är för liten för att vara mätbar. Dessutom blir det inte mer extremväder i en varmare värld, utan mindre!

  3. Ett gammalt extremväder ( som möjligen saknade mänsklig påverkan) gör inte alla extremväder naturliga.

  4. Under LIA (den lilla istidens, 1300-1880) kallaste period, ca 1650-1715 varierade vädret också kraftigt, trots att denna period i genomsnitt var den kallaste sedan Sverige blev ett enat rike. Alla med måttliga histeriekunskaper vet att 1658 var så kallt att Karl X kunde marschera över de danska bälten och överraskande anfalla danskarna i ryggen. Därmed erövrades Skåne, Halland, Blekinge etc. Det tog trettio år innan det blev lika kallt igen som 1658. Men året efter, 1659, var det en grön vinter i Sverige!

Comments are closed.