AB har börjat tala sanning !

Viktiga fakta kan inte döljas längre i våra riksmedier

AB har t.o.m. med en “faktaruta” med idel fakta, som måste betraktas som subversiva i den Politiskt Korrekta klimatdebatten:

Som jämförelse: Alla kraftverk som vi byggt i Sverige under hundra år har en kapacitet om c:a 25 GW. Kina bygger alltså tre gånger så mycket på ETT år och har TIO ggr så mycket på gång.

En kärnreaktor ger c:a 1 GW. Utöver kolkraftverken som rapporteras ovan, bygger Kina också ett antal kärnkraftverk.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

13 thoughts on “AB har börjat tala sanning !

  1. Utbyggnaden av kolkraft av Asien kommer ju leda till att koldioxidutsläppen ökar även om EU kommer ned till 0.

    I Svensk media och politik pratar de som om att det är klimatåtgärderna i EU/USA som avgör om man når “klimatmålen”.

    Verkar som att det är oerhört svårt att ta in att det är Asiens politik som avgör. Om EU vill minska de globala utsläppen så måste man vackert försöka förklara för de asiatiska ledarna varför.

    Uppenbarligen är de asiatiska länderna inte speciellt övertygade av västvärldens klimatmodeller.

  2. Kina har många duktiga klimatforskare, speciellt klimathistoriker. De vet naturligtvis att inga onormala och oroande klimatförändringar pågår. Kinas ledare anser antagligen att landet redan är klimatneutralt, för att utsläppen inte påverkar klimatet på något mät- och märkbart sätt. Vilket gör att de har en annan syn på vad som är klimatneutralt än västerländska ledare, om har fått koldioxid på hjärnan.

  3. Så vilken nytta gör det att vi i Europa tar kål på oss själva för att minska lite på marginalen? Parisöverenskommelsen som ska vara så viktig är inte värd nånting. Det är bara så frustrerande att debatten ska behöva föras på den nivån. Överenskommelsen är inte värd att nämna. Regeringen och SVT måste lämna fantasierna och börja prata om verkligheten.

  4. Kineserna, indierna m.fl. är klokare än Sverige, EU, USA m.fl.
    Inför 2015-års klimatmöte i Paris (COP21) deklarerade Kina, Indien och 11 likasinnade utvecklingsländer att de hade för avsikt att motsätta sig legalt bindande överenskommelser som begränsade deras användning av fossila bränslen. Detta resulterade i att den så kallade Parisöverenskommelsen erkände alla länders rätt att själva bestämma i vilken takt och utsträckning de avsåg att begränsa sin användning av fossila bränslen.

  5. PW – det behöver inte framgå av texten att Kina har hundra gånger så stor befolkning . Så , återigen kan man lämna din personliga reflektion därhän .

  6. Svt har börjat skriva om snö och kyla på texttv. Det verkar som svensk msm börjar förstå att loppet är kört för alarmismen, om de vill behålla sina läsare måste de skriva om allt inte bara pk-skit.

  7. PW: det vet väl alla. Kommentera istället klimathistoriegrafen.

  8. Kina har en befolkning som är mer än hundra gånger så stor som Sveriges, vilket väl bör framgå i en jämförelse.

  9. Det är intressant att så lite relevant information publiceras om vad som händer i Kina. Kina har insett att det inte är någon klimatkris och att ökad CO2 halt inte påverkar temperaturen. Vidare inser dom att bygga vindkraftverk och solpaneler är vansinnigt, många gånger är avstånden så stora mellan dessa vind/solparker och användarna att det blir enorma överföringsförluster – man satsar nu på att ersätta gamla kolkraftverk med nya med bättre rening och FRAMFÖR ALLT byggande av 6-8 reaktorer varje år under kommande år. Dessutom så ligger många verk så pass nära stora städer så att även spillvärmen som utgör 2/3 av energin från ett kärnkraftverk kan användas som fjärrvärme. USA och Europa är så korkade och bygger ut vind och sol och lägger ner kärnkraften som kommer leda till dubbelt så höga elpriser och dessutom blackouts som gör att många företag kommer att etablera sig i Kina.

Comments are closed.