KLIMATORON INPÅ LIVET

Figur 1. Uppslaget om KLIMATORO i dagens Helsingborgs Dagblad

Det är ingen ände på domedagsbasunerandet. Och medias falska agerande är lika upprörande som vanligt. Det händer ständigt. Flera gånger om dagen i alla “etablerade” media. Här skriver man:

Larmen om klimatförändringar sköljer över oss

Men det är de själva som sköter “sköljandet”. De anstränger sig att injaga KLIMATÅNGEST i 11-åringar, för att dessa skall påverka sina föräldrar i en politisk fråga, som 11-åringar inte kan ha en susning om. Det är så oanständigt som något kan bli !

På ledarsidan hade man också en kolumn:

Figur 2. Vi skall göra andra länder “gröna av avund”

Det primära argumentet är alltså känslomässigt: Vi skall känna oss duktiga.

Författaren Lisa Kirsebom presenteras som “Vetenskapsjournalist och moderator”. Men jag finner inget vetenskapligt resonemang i kolumnen. Det är istället en upprepning av sådant som media spritt på senare tid:

  • Unga svenskar vill stämma Sveriges regering.
  • Domar har redan fällts i Frankrike och Nederländerna.
  • LKAB går mot fossilfri stålproduktion (hon kan inte skilja på stål och järnsvamp).
  • Det skapar många tusen nya jobb (helt orealistiskt önsketänkande).
  • Preem satsar på biodiesel i Lysekil.
  • Danmark stoppar oljeborrning, men Norge fortsätter.

Hon visar sig vara en duktig läxläsare, som verkar lika okunnig och oförmögen till logik som den mer kända “vetenskapsjournalisten” Erika Bjerström. “Den enögde är kung i de blindas rike”.

Med en genomgående djupt okunnig kår av journalister kan dagens media inte se skillnaden på kunskap och svammel.

Det “normala” i dagens mediekultur

Det skrämmande med dessa exempel är inte att de kommer i en landsortstidning som Helsingborgs Dagblad, visserligen en edition av Sydsvenskan, ägd av Bonnier.

Det skrämmande är att detta är idag “det normala”. När medierna genomgående vilseleder väljarna, hur långt från fascismen befinner vi oss då ? ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

13 thoughts on “KLIMATORON INPÅ LIVET

  1. Lisa Kirsebom har faktiskt rätt i att många arbetstillfällen skapas, men huvudsakligen under byggtiden. I full produktion (om det blir sådan) kanske 500 eller mer. LKAB tar ju faktiskt ett långt kliv framåt i förädlingskedjan när man ersätter masugnar hos ett antal kunder i EU.

    Men hon skriver som att tekniken finns nu, vilket inte är sant. Den har provats i liten skala. Ny ska man bygga en pilotanläggning i halvstor skala. Sen om det fungerar bra kanske man tar beslut att stegvis bygga industriell fullskaleanläggning.

  2. OT
    I dag så kom det 2st helsidor om klimatförnekelse i Norran tidningen med Kirsti Jylhä och Martin Hultman. Där klimatsans och stockholmsintiativet nämns. Står bla klimatförnekelse drevs från början av industrin bla.. osv

    “Klimatförnekelse kopplas till viss maskulinitet”

    https://norran.se/bli-prenumerant/artikel/jdmz2wvj

  3. Hörrni
    låt tusen blommor blomma!
    Om kommentarerna går lågt-höj dem!
    Vi lever i en öppen värld , den bästa av alla!

  4. Det känns som om alarmismen har tagit ett nytt liv framåt nu efter den kalla vintern och också efter Corona med alla larm om mutationer …det gäller att hålla sig kvar på mediamarknaden och skapa nya larm….fast jorden har blivit kallare…allt för att hålla sig kvar

  5. Twitter, Facebook och YouTube slänger ut folk från sina sidor utan pardon. Petter Wulff borde delge sina tankar där – utan risk att bli avstängd. Å andra sidan skadar det inte att Peter läser (och lär?) på detta fria nätverk.
    Själv lär jag mig varje dag något nytt av Sekreteraren och av andra som bidrar.

  6. Ytterligare en ointressant personlig reflektion av PW. Du behöver nog gå djupare än så PW , om du har något att komma med.

  7. Pressen rapporterar från forskarvärlden och sköter, så vitt jag kan se, den uppgiften väl. Kritiken behöver nog gå djupare – om det finns något att komma med.

  8. ‘Kunskapskanalen’ körde ett propagandaprogram i lördags om ‘hotade’ isbjörnar … igen … Riggat naturligtvis, då ‘forskarna’ gjorde ett besök uppe i Arktis sent på våren. Då smälter det alltid …

  9. Om det gick att kommunicera med dessa självgoda och okunniga journalister skulle jag fråga dem: tänk om ni skulle ha fel. Vad skall ni då säga till alla barn ni skrämt och till alla ungdfomar som förlorat tron på framtiden?

Comments are closed.