Alarmister styr riksmedia !

Figur 1. Riksmedia ägnar sig åt systematisk DESINFORMATION om “klimatkrisen” som inte är någon kris alls

Men den inbillade “klimatkrisen” har gjorts till en av de allra största politiska frågorna och troligen den som kostar nationalekonomin mest pengar i form av vettlösa “investeringar” i olönsamma verksamheter, d.v.s. “pengar i sjön”.

Rapporteringen om denna stora fråga borde vara föremål för ingående granskning av politiska journalister och de akademier som studerar “media”. Men de är också försvurna till inbillningen. Denna har därmed de kännetecken som förknippas med en religion. Något som gör det ännu angelägnare att studera den journalistiskt och vetenskapligt.

Men det har behövts en oberoende journalist utan de resurser en stor redaktion har, för att få fram några resultat avseende medias rapportering om “klimatkrisen”. Tege Tornvall har gjort en enkel studie:

+ – + – + – +

Mediala alarmister 

Svensk dagspress tycker att dess läsare inte tar klimatfrågan på allvar. Ändå skriver media dagligen artiklar som utgår från tesen att människans förbränning av kolhaltiga bränslen skulle hota Jordens klimat.  

För att se hur mycket media faktiskt skriver om klimatet har jag gått igenom hur Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Dagens Industri och Expressen har behandlat ämnet under tiden oktober 2020 till 13 mars 2021.

Jag har listat artiklar och notiser som direkt handlat om klimatet och klimatrelaterade ämnen under olika ämnesrubriker:

  • Trafik-transporter-bilism-fordon-fordonsindustri-elfordon-motorer-bränslen, 
  • Industri-näringsliv, 
  • Energi-resurser, lant- och skogsbruk, vind-sol, 
  • Temperaturer-klimat-koldioxid, 
  • Klimatpolitik-klimatdebatt, 
  • Aktivism-reklam-överdrifter-totalitärt.

Det samlade intrycket är en överväldigande störtflod av larmande artiklar. Jag utelämnade visserligen en mängd artiklar och notiser där klimatet behandlades men inte var huvudämnet. 

Ändå kunde jag i de undersökta tidningarna notera hela 471 ledartexter, krönikor, debattinlägg och nyhetsartiklar direkt om klimatet och klimatnära ämnen.

Under 163 dagar noterade jag följande antal direkta klimatartiklar per tidning:

  • Dagens Nyheter: 142,
  • Dagens Industri: 108,
  • Svenska Dagbladet: 103,
  • Expressen: 94

Det är en ren tävling om att skriva mest, oftast och mest alarmerande om möjliga klimathot. Tidningarna värvar profilerade klimatreportrar från varandra. 

Likartat är det i andra media landet runt. Alla har FN:s klimatpanel IPCC som rättesnöre. Trots att de annars kritiserar FN för dess senfärdighet och övervikt av odemokratiska länder, ser de okritiskt IPCC som all sannings källa i klimatfrågor.

Det i sin tur leder just till svenska nyhetsmedias ensidiga rapportering. Det finns en annan sanning bakom, som media inte ger. Vi för fram den men släpps inte in. Därför blir allmänheten både oinformerad och desinformerad.

Det hotar demokratin, som bygger på att väljarna får korrekt information. Det bådar illa för både Sveriges och världens framtida energiförsörjning.

Tege Tornvall

+ – + – + – +

Vargen kommer, vargen kommer ! ! !

Kanske finns det faktiska skäl till alarmisternas oro för att allmänheten “inte tar klimat-frågan på allvar”. Det finns ju opinionsundersökningar som bekräftar det, nyligen en om tyska ungdomars inställning till larmen. I januari presenterade FN en opinionsundersök-ning som visade att 95 % av en grupp på 30 miljoner med mest ungdomar inte tyckte att klimatet var viktigt. I FN:s undersökning 2015 med 9 miljoner svarande hamnade “klimatförändringar” på plats 16 bland angelägna politikområden.

Mitt subjektiva intryck är att larmandet om “klimatkrisen” pågått i 30 år, men med ökad styrka det senaste decenniet. Men larmen har hållit på ännu längre. De började på allvar 1972, då FN:s klimatansvarige, Maurice Strong, inför miljökonferensen i Stockholm förklarade att “vi har 10 år på oss att hejda katastrofen”.

Alarmisterna har ständigt ropat “vargen kommer”, men ingen har sett den. Jag minns ingen ledarskribent som har preciserat var de katastrofala klimatförändringarna faktiskt inträffat. Det är naturligt att folk börjar tvivla på att “vargen” finns. Allra helst som det dessutom är den faktiska sanningen.

“Krisen” med global antropogenisk uppvärmning finns inte. Utsläppen av koldioxid har bidragit till större skördar och således varit välgörande.

S. Å.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

12 thoughts on “Alarmister styr riksmedia !

  1. Petter Wulff 2021/03/15 at 09:31
    Enligt larmen om klimatförändringarna så kan det bli varmare eller kallare, torrare eller regnigare. Dvs helgarderat eftersom inte ens du VET utan bara TROR på klimathotsreligionen. Glöm inte att vi har klimatnödläge både inom EU och Sverige enligt beslut i de politiska församlingarna.

  2. Petter Wulff
    Med tanke på alla köldrekord denna vinter , så får vi nog låtsas som det snöar .

  3. Tidigare har ju Gävle Dagblad (min lokaltidning) haft en balanserad journalistik om klimatet.

    För inte så länge sedan blev ju mittmedia uppköpta av Schibstedt koncernen.

    Nu har GD dragit igång en serie artiklar om klimatkatastrofen. Idag var det nyheten att högt vattenstånd i en liten å berodde på klimatförändring. Dessutom intervjuade de någon försäkringsperson som var bekymrad över att folk bygger hus nära stranden.
    Dessutom håller tydligen granbarkborren på att äta upp skogen.

    Man undrar hur de orkar hålla på med det här tramset.

  4. Många medier tillåter att artiklar kommenteras genom ett system som heter Ifrågasätt. De låtsas vara för yttrandefrihet på det sättet.
    Börjar du att skriva kommentarer om artiklar om klimat (eller kanske något annat) är fel, och påpeka vad som i stället är rätt, märker du snart något. Dina kommentarer tas bort. Inte för att angriper någon person, visar förakt för någon eller något annat som kan tänkas bryta mot kommenteringsreglerna. Utan för att du har visat att medierapporteringen är fel eller att någon debattör kommer med påståenden som är fel.
    Du får aldrig någon vettig förklaring till varför en kommentar tas bort. Rätt som det är, utan förvarning, blockeras ditt konto, för att du “har brutit mot kommenteringsreglerna för många gånger”. Trots att du alltså inte har brutit mot kommenteringsreglerna, utan för att kommentarerna bara har tagits bort utan giltiga skäl.

  5. Media har haft verifierbart fel om:

    – ökenutbredning
    – söderhavsöarna (inte under vatten)
    – korallreven

    Dessutom har de gjort mängder av påståenden som varit fel:
    – Jakobshavnsglaciären på väg att försvinna (växer istället)
    – Himalayas glaciärer smälter (till och med IPCC höll med om att det var fel)
    – Indien ska vänja sig vid svaga monsuner (tvärsom så har de senaste monsunerna varit bra).
    – Ingen snö efter 2016
    o.s.v. …….

    Frågan är om de har haft rätt om nånting ? Om satellitmätningarna av temperatur fortsätter ligga lågt så kommer de ha haft fel om det också.

    Ofattbart att man kan ha så mycket fel och ändå påstå att man är “faktabaserad” och har “vetenskapen bakom sig”.
    Alarmister verkar helt oförmögna att ta in att de gjort mängder av felaktiga påståenden.

  6. Bra Tege

    MSM totalt hänsynslösa propaganda bör verkligen ifrågasättas. När det gäller lokaltidningarna är dom i händerna på TT som inte granskas. Tidningarnas Telegrambyrå (TT) säljer siffror och bokstäver i en salig röra. Ingen av skribenterna på TT granskas utan dom skriver vad dom tycker och ibland utan att ha någon som helst kunskap eller insikt i ämnet.

    För ett tag sedan skrev TT om hur korallerna håller på att försvinna. Den “kunskapen” har nu med råge motbevisats av bl.a. DR Jennifer Marohasy från Australien och stora Barriärrevet. Jennifer dyker och verkligen är expert på sitt område. Koraller lever och frodas i det område som påstods var bortom all räddning.

  7. # Petter W
    Och hur hade du tänkt förhindra detta? Eller om väderprognosen säger att det ska komma nederbörd om några dagar, hur hade du tänkt förhindra detta?

  8. PW: Det blir inte “stadigt varmare”. Polarisarna smälter inte. Du och andra som varnar för hotande uppvärmning glömmer – eller förtiger – att det periodvis var kallare under Lilla Istiden ca 1300-1870. På våra breddgrader flera grader kallare. Värst var kanske 1697/98. Efter flera års missväxt dog då 100.000 människor i Sverige och 80.000 i Finland av svält.

    Sedan dess har vi haft välkommen uppvärmning (återhämtning). Den har värmt haven, som gasat ut mer koldioxid. Mer värme och koldioxid har gynnat växtlighet och grödor. Sedan 1930 har världens skördar ökat mer än fem gånger. Fler har fått det bättre. Färre lider nöd och svält.

    Det följer växlande solmagnetism och solvind. Mindre solvind släpper in mer kosmisk strålning i atmosfären med fler mikropartiklar för vattenånga att kondenseras på. Det bildar mer moln och kylande nederbörd. Under Lilla Istiden var det periodvis mindre solvind. Sedan blev Solen mer aktiv med mindre kosmisk instrålning och färre moln. Nu är Solen åter mer passiv. Det förebådar kyligare klimat igen.

    Landisarna på Antarktis och Grönland är 2-3 resp. 2-4 km tjocka. Uppe på dem är årsmedeltemperaturen på Grönland 20-30 och på Antarktis över 50 minusgrader. De växer av snö och kyla. Men på ytterkanterna i havsnivå värms kust- och havsis underifrån och smälter sommartid men fryser igen vintertid – sedan årmiljoner!

  9. Även företag kör med klimathotet som marknadsföring, statliga Vattenfall har länge pumpat ut att “Vad är det som händer med vårt klimat?” och “Vi satsar nu på fossilfri energiproduktion” och likande.

  10. Om det blir stadigt varmare och polarisarna smälter – ska man då låtsas att det regnar?

  11. På Tysk TV grillades igår några politiker inför delstatsvalen. Man undrade vad politikerna tänkte göra åt ”klimatkatastrofen”. Vilken katastrof? Tänkte man kanske på Fukushima-olyckan som inträffade får tio år sedan? Den 11 mars utlöste en jordbävning med efterföljande tsunami tre härdsmältor vid kärnkraftverket Fukushima. 18.500 människor dog, eller saknas, efter att tsunamins vågor svepte in över landet. Trots tre härdsmältor ÄR DET BARA EN anställd vid kärnkraftverket som dött av lungcancer. Den 50-årige mannens död medförde att Tyskland beslöt att avveckla all kärnkraft fram till 2022. Har Tyskland drabbats av hjärnsmälta? Deras “Energiewende” (sol och vind) har medfört att Tyskland har Europas högsta elpris.

Comments are closed.