Gretaffekten ute i Tyskland

Greta inför drygt 30.000 ungdomar i Köpenhamn 2019, till vilka hon lyckades förmedla sådan affekt att de sen röstade grönt.

Liknande föreställningar har hon hållit i flera länder. De har säkert medverkat till att “gröna” partier haft framgångar, vilket varit särskilt markant i Tyskland. År 2019 erhöll de 20,5 % i EU-valet och mellan 17,4 % och 5,2 % i de fyra “Länder” som valde sina lokala parlament.

År 2020 erhöll de 24,2 % i Hamburg ! !

Därför fortsätter nedläggningen av kol- och kärnkraft !

Tysklands ungdom tror inte längre på “klimatkrisen”.

I höstas gjorde the European Investment Bank, EIB, en opinionsundersökning med 30.000 svarande i 30 länder. Den visade chockerande resultat för åsikterna bland tyska ungdomar 15 – 29 år:

  • 27 % kunde tänka sig att förbjuda flyg på korta inrikes linjer. 47 % av dem över 65 år.
  • 26 % ansåg att användningen av fossila bränslen bör minska.
  • 12 % accepterade hastighetsgränser på Autobahn. 26 % av dem över 65 år.
  • 20 % accepterade subsidier till elbilar.
  • 15 % var beredda att själva “radikalt ändra sina vanor”, men 42 % instämde i att det är nödvändigt.

Dessa åsikter gällde i höstas innan årets februari visat att Tyskland har en “elkris” snarare än en “klimatkris”. Under detta år skall två kärnkraftverk och flera för kol stängas. Blir det riktig vinter även nästa år med snö och vindstilla, lär det bli rullande “Black-Outs” över hela landet.

Om den insikten sprider sig, kommer stora förändringar att ske i det val till der Bundestag som äger rum i september.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Gretaffekten ute i Tyskland

  1. No, ja, allt är relevant. Och allt är relativ. Opinionsundersökningar är i mina ögon alltid manipulerade, för den goda sakens skull.
    Så också Gretas önskningar. Har man stängt de mera eller mindre statsägda flygbolagen, och de helt statsägda flygplatser runt om i Europa?
    Nix. – Mallorca lär vara smittofritt, så tyska (och antagligen också svenska ) turister slåss om biljetterna till flygen för påsksemester. Och, när de kommer hem före valborg, har man med sig den 4. vågen. Skönt.
    Annars så gissar jag, att den nästa tyska förbundskanser(in) heter Merkel. I dag lider hennes parti ett förnedrande nederlag i ett par delstatsval,
    , att CDU partifolket troligtvis måste be att hon leder staten 4 år till. Får se om vår klimatdrottning uppstår åter ur askan?

  2. Drabbas Tyskland av rullande partiell el-nedsläckningar lär det ”spilla över” på oss också då näten är sammankopplade. Det är inte fråga om, utan när. Det blir dåligt med el att importera. Vi befann oss tidigare på gränsen.
    Skall nu Tyskland lägga ned del av Kärnkraften till kommande årsskiftet, minskar deras möjlighet att balansera nätet med den nedlagda effekten på 3 956 MW. Lägg till detta våra nedlagda Ringhals 1 + 2 med totalt 1 765 MW. På kort tid har alltså 5 721 MW produktionskapacitet el försvunnit från näten. Till detta kommer nedläggningen av en del kolkraftverk i Tyskland.
    Gäller nog att ha egna bensin- eller dieseldrivna el-aggregat ”laddade” för att klara början av 2022.

  3. ”Tysklands ungdom tror inte längre på ’klimatkrisen’ ”. Rubriken saknar koppling till texten. Kan den strykas?

    Per J: Ja, varför inte satsa mer på fakta? Vad ska vi t.ex. tro om den stadigt stigande temperaturen och isavsmältningen vi polerna?

  4. Klimatalarmister/aktivister är i grunden eko-eugenics – en ideologi som bygger på mänsklig kontroll och en befolkningsreglering, de bryr sig inte om några vetenskapliga fakta det tydligaste exemplet på det är– extinction rebellion. Sanningen är inte det primära för dem det som är viktigt däremot, det är vad de kan få folk tro är sant men det har ingenting med sanningen att göra. Det är inget påstått klimathot vi ska vara rädda för–utan det är deras och våra politikers ideologier som på sikt förgör samhällen och som måste bekämpas med fakta.
    https://principia-scientific.org/greta-thunberg-and-eco-eugenics/
    De har inte tänkt tanken på vad det är som har gjort människans utveckling möjlig och utan fossila bränslen som utgör ca: 80 % av vår energianvändning– då hade vi inte varit där vi är idag. När vi nu har fått en global pandemi så måste det passa deras syften perfekt som handen i handsken– det kommer bli lättare att genomföra ”The Great Reset”…

Comments are closed.