SVT Agenda flyr i panik till 2006 med Blair och Stern

Figur 1. Agenda 2021-04-11 visar Tony Blairs presentation av den famösa “Stern-rapporten” 2006

Blair brukar de glosor SVT älskar: Överväldigande bevis för katastrofala följder av klimatförändringarna. Och Nicholas Sterns rapport motsvarade hans förväntningar.

Figur 2. I agenda låtsas man inte om att Tony Blair är med bland de 79 i gårdagens post

Det vill säga de 79, vars larm visat sig falska eller helt orealistiska. De som talat i nattmössan med stora ord. Sterns rapport har blivit totalt nedsablad på många håll.

Programmet fortsätter med lyriska beskrivningar av den miljardrullning av skattepengar som är igång i Övre Norrland för att ta fram “fossilfritt stål”, d.v.s. järnsvamp. Självklart är alla som får del av de rullande slantarna förtjusta över alla planerna. Världens stålindustri står ju för 7 % av utsläppen. Där skall koldioxiden ersättas med vattenånga. . .

Och alla kommer ju att vilja betala 30 % extra för sådant stål. (Om det kommer att räcka med 30 %.) Det har rusningen efter elbilar visat.

Sedan uttalar sig Stern:

Figur 3. Nicholas Stern är överväldigad av att så många länder nu lovat noll utsläpp till 2050

Han är lika verklighetsfrämmande nu som då. Han talar bara om de icke-bindande löftena för 2050, d.v.s. om 30 år. Då är inga av dagens “beslutsfattare” kvar i tjänst. Han bortser från att Kina och Indien bygger så många kolkraftverk att utsläppen fortsätter att öka åtminstone till 2030. Han bortser från att vare sig Kina eller Indien kommer att “ha råd” att år 2050 skrota kraftverk som är bara 20 år gamla och skulle kunna verka i ytterligare 30 – 60 år. Han bortser från att det mest ambitiösa landet, Tyskland, inte förmår minska utsläppen, trots en närmast total omställning av elproduktionen.

Han bortser från att de politiker som skrev under “Parisavtalet” inte visste hur verkligheten ser ut. Därför att inte heller han själv ser verkligheten.

Allt eftersom köldrekorden blir många och t.o.m. extrema växer paniken på SVT. Ännu mer intensiv propaganda blir nödvändig. . .

Det är vad vi kan vänta oss därifrån.

+ – +- + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “SVT Agenda flyr i panik till 2006 med Blair och Stern

  1. # Ivar Andersson

    Ingen alls. Inte ens om alla stålverk i hela världen gick över till fossilfri tillverkning.

  2. Koldioxidutsläppen minskade 7% under 2020 pga coranan men i Keelingkurvan märks ingen effekt. Vad får stålverkens övergång till fossilfritt stål inverkan på koldioxidnivån?

  3. Svenska medier nämner naturligtvis inte att Stern hade massor av fel i sin rapport. Exempelvis spådde han att kostnaderna för extremväder skulle ta en allt större andel av global BNP. I verkligheten har den andelen minskat.

  4. Blair sade något som ofta förbises.
    Klimatfrågan är allvarlig OM forskarna har rätt!
    15:47 in i Agenda!
    De kanske borde syna forskares alarm lite mer.
    “48 Of 79 ‘Catastrophic Climate Change’ Predictions Have Failed…The Other 31 Just Haven’t Expired Yet” No trickzon.com

Comments are closed.