Tulipanaros sa Per Bolund

Martina Huber/Regeringskansliet

Per Bolund bidrar med 240 mio kronor till Världsbankens fond Esmap för “hållbar matlagning”

Tillsammans med Norge, Danmark och Nederländerna blir Sverige fondens största bidragsgivare.

En del av insatserna avser att fler fattiga i världens låg- och medelinkomstländer skall få råd med hållbar matlagning.

Fondens övergripande syfte är att främja tillgången till hållbar energi och påskynda utfasningen av fossila bränslen samt utgöra en drivande kraft för att Världsbankens investeringar ska ställas om i grönare riktning.

Tulipanaros

“Det är lättare att säga tulipanaros än att göra en.”

De stackars fattiga, som eldar kodynga inomhus för sin matlagning och förgiftas av röken, skall vänta ytterligare en generation, för att tillräckligt många vindkraftverk skall kunna byggas, så att de kan få ström till elspisar. Men då blir elen så dyr att de knappast får råd med den. . .

För två år sedan beslutade Världsbankens styrelse att återgå till att prioritera kampen mot fattigdom, vilket bäst verkställs med satsningar på kolkraft. Denna kan snabbt byggas ut med stor kapacitet och den ger den billigaste strömmen. Man konstaterade att satsningar på “förnybart” höll kvar de fattigaste i fattigdom.

Jag antar att med Bidens tillträde kan bankens policy ha ändrats igen.

Bolund satsar våra skattepengar på något orimligt, kontraproduktivt, omöjligt.

Kina och Indien bygger kolkraft

Se föregående post. I de länderna har man tydligen insett att IPCC ägnar sig åt rena fantasier. Mer koldioxid i luften är en välsignelse för hela mänskligheten och mest för de allra fattigaste.

De länderna ökar de globala utsläppen i en takt som överstiger våra “minskningar av utsläppen” 50 à 100 gånger. Bolund driver en politik, som är totalt meningslös.

Don Quijote slogs med väderkvarnar, som han såg men förväxlade med jättar, eftersom hans syn var dimmig. Per Bolund kämpar mot en inbillning, som ingen kan se, inte ta på och inte märka. Inga vapen hjälper mot den. Inte heller pengamiljarder.

Hur kan det få fortsätta ? ? ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

12 thoughts on “Tulipanaros sa Per Bolund

  1. Att använd sig av nedsättande epitet är oftast ett sätt när fakta talar emot en. I Per Bolunds fall är det inte så, utan bara ett konstaterande av ett verkligt tillstånd.

  2. Är inte Tulipanáros en sydamerikansk guerillarörelse?

  3. Skillnaden mellan ord, önskningar, åtgärder och resultat i blixtbelysning. Aktivister vill gärna tro att uttalade ord och önskningar också är resultat. Vad gäller t. ex. Northvolt och vätgasdriven malm- och stålproduktion har ännu inga som helst resultat nåtts, men Northvolt skulle enligt önsketänkande redan vara värt 75 miljarder kronor. Ren luft!!

  4. Lite OT. Jag såg just ett inslag på SVT – nyheter som handlade om att att det i framtiden kommer att bli omöjligt att försäkra fastigheter i kustnära läge p.g.a. klimatförändringar och havsnivåhöjningar. Detta budskap kom från Staffan Moberg på Svensk försäkring. Han benämndes “klimatexpert” av SVT. Hans utbildning är jurist, vilket absolut inte borgar för några relevanta naturvetenskapliga kunskaper. Tyvärr är detta typiskt för vilka som anses vara experter i media. Staffan Moberg har naturligtvis gått på alla okunniga skräckskildringar om havsnivåhöjningar och ansåg att nybyggnation måste ske minst 3,5 m över nuvarande havsnivå. Devisen “Okunnighet är styrka” myntades av George Orwell i hans dyspoti 1984 och verkar nu ha blivit ett rättesnöre för utnämningar och titlar inom klimatområdet. Inslaget på TV kan ses på:
    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/svensk-forsakring-vill-ha-nationell-strategi-for-att-tackla-klimatforandringarna

  5. Hej Petter !

    Du visar en väl utvecklad förmåga att missa det väsentliga. Bolund argumenterar för en åtgärd, pengarullning, som får precis motsatt effekt mot vad han tror. Det är saklig kritik.

  6. När Per “Bolån” dyker upp i TV, stänger jag av…

  7. Riktiga argument biter bättre än personangrepp (om man vill övertyga utanför skaran redan övertygade).

  8. Hur kan vansinnet få fortsätta? Det är sossarnas makthunger som gör att extremistpartier som MP och C får så stor makt! Att jaga CO2 är verkligen som att fäktas med väderkvarnar eller numera vindmöllor! Bovlund är expert på sådant! Han ger sig inte förrän alla är utfattiga, förutom då politiker som snor åt sig feta löner och pensioner, som givetvis sticker utomlands efter pensionering då folk nog gärna vill plocka fram högafflarna om de mot förmodan skulle våga sig kvar i landet de förstört!

Comments are closed.