Stötande grundlagsbrott med ”Fossilfritt Sverige”

Linda Olofsson ger Svante Axelsson, regeringens samordnare i ”Fossilfritt Sverige”, 12 minuter att agitera för en extrem politik

Oemotsagd får han måla upp en vacker bild av den fossilfria framtid våra verklighetsfräm-mande politiker drömmer om. Det är sådant som är naturligt i en fascistisk en-parti-stat, men det borde vara väsensfrämmande i en demokrati. Särskilt som sändningstillståndet för SVT kräver ”allsidig information”.

Axelsson är flitig på pressens sidor för debatt och insändare. I avsikt att inbilla väljarna att det behövs för att “rädda klimatet ” föreslår han ständigt mera skattepengar till olika “satsningar” för att “minska utsläppen” “. Det är ren bluff. Klimatet behöver inte “räddas”, det sköter sig självt som det alltid gjort. Och utsläppen har varit välgörande, inte skadliga. Och de påverkar inte klimatet. Satsningarna är onödiga. De flesta är dessutom ekonomiskt orimliga, ex.vis “fossilfritt stål” och “grön vätgas”.

Ett av hans manus har tagits in av ett halvdussin lokaltidningar.

Jag sände dem nedanstående manus till en replik, men har inte kunnat notera något införande.

+ – + – + – +

Vad är förutsättningarna för en fungerande demokrati? Det vill säga det system där ”folket” väljer sina ledare.

En förutsättning är så självklar att den nog inte finns inskriven i någon grundlag: Mina skattepengar skall inte betala för propaganda emot mina åsikter. Inte heller någon annan väljares åsikter. Tjänstemän i stat och kommun får aldrig göra politisk propaganda på arbetstid.

Men Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige, driver intensiv propa-ganda. Han arbetar på ett ”kansli” i regeringskansliet. Rimligen har han fulltidslön. Han skriver flitigt på debatt- och insändarsidor med propaganda för ökade statliga och kommunala anslag till ”satsningar” på projekt som många väljare anser vara fullständigt vettlösa: Fossilfritt stål, järnsvamp, solpaneler, vindkraft, biobränsle, elbilar, elcyklar, etc.

Vi kan nämligen bevisa att allt är onödigt, eftersom koldioxid är välgörande och inte har någon mätbar effekt på klimatet.

Nyligen har Axelsson propagerat för följande satsningar av skattemiljarder:

Inrätta en grön investeringsbank med ett antal gröna industrifonder för att minska den ekonomiska risken för privata investeringar.

Är det något som oerfarna och okunniga politiker INTE skall anförtros, så är det att ta över de risker som erfarna och kunniga privata investerare inte vill ta.

Avsätta cirka 10 miljarder per år under 10 års tid för en stor nationell satsning på utbildnings- och kompetenslyft.

Det är ett oblygt försök att få mera pengar för mera propaganda till särskilda grupper. Hjärntvätt kallas det i diktaturer.

Tredubbla investeringarna i elledningar och gör stamledningar till ett riksintresse.

Sverige hade ett elnät av världsklass, då det sköttes av fackmän med tekniskt kunnande. Axelssons okunniga överordnade har begått så svårt våld på nätet, att det inte fungerar i hela Sverige längre. Det blir snart en nationell katastrof.

Ansvaret skall naturligtvis överlämnas till kunniga tekniker igen, som då snabbt avvecklar tankarna på fossilfritt stål och långa ledningar till tusentals möllor ute i skogarna.

Alla tre förslagen avser att spendera mera skattepengar. Det är politisk propaganda. Det skall statens anställda inte tillåtas ägna sig åt på arbetstid. Det är vad Axelsson har i uppdrag att göra. Därmed är ansvaret inte hans utan det faller på hans överordnade ministrar.

Konstitutionsutskottet bör ställa respektive minister till ansvar. Med kansliet ”Fossilfritt Sverige” visar regeringen tydliga ränder av fascism. Det skall Riksdagen inte acceptera !

Sture Åström

Nätverket KLIMATSANS

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

18 thoughts on “Stötande grundlagsbrott med ”Fossilfritt Sverige”

  1. Petter Wulff,
    “Det är klart att en vetenskaplig teori, som stöds av många forskare är lättare att tro på än en som stöds av få.”
    Du menar precis som en religiös rörelse då. Det handlar inte om tro, det handlar de facto om att veta.

  2. Petter Wulff 2021-07-17 at 11:27
    På femtonhundratalet trodde 97% av befolkningen på häxor och idag tror 97% av “vetenskapsmännen” på att koldioxiden styr klimatet.

  3. Petter Wulff

    I politik är det som du skriver men när det gäller Vetenskap gäller inte gatans parlament.

    Men jag förstår nu hur du tänker och resonerar men din TRO har ingen eller ringa stöd i Vetenskapen.

    Fundera på dessa visa ord som kommer från en av världens främsta forskare Albert Einstein: “En kväll där alla är helt i samförstånd är en förlorad kväll.”

  4. Petitionproject ha mer än 34 000 undertecknare. För få?

  5. Göran J: Det är klart att en vetenskaplig teori, som stöds av många forskare är lättare att tro på än en som stöds av få. Det är också rimligt att den får större uppmärksamhet i media. Och den kan inte fällas genom personangrepp.

  6. Petter Wulff2021-07-16 at 08:30
    Hade du levt femhundra år tidigare hade du trott att häxor fanns som var allmänt accepterat.

  7. # Petter

    Kan du förklara lite mer med vad du menar med “allmänt accepterade”.

    Vilka är det som har accepterat ?

    Är det 97% av forskarna som har accepterat Axelssons åsikter. Eller är det 99 % (vilket jag tror är den nuvarande siffran beträffande konsensus).

    Ser fram emot din förklaring av allmän acceptans. I Nordkorea är det ju 99 % som tycker att Kim il Jung är en förträfflig ledare av landet.

    Han är en “allmänt accepterad” ledare. Stalin var nog också “allmänt accepterad”.

  8. Svante Axelsson är utbildad agronom precis som Johan Rockström. Agronomer är experter på jordbruk och är därför väl skickade att beräkna gödselgivor. Man kan misstänka att det är just deras förmåga att beräkna och sprida dynga som gjord dem så populära inom massmedia. Nu är det klimatdynga dessa charlataner sprider och stinkande dynga i verbal form är precis vad som efterfrågas inom msm-media. Agenda 2030 syftar till att bryta sönder samhället och göra oss mer mottagliga för propaganda och hot från de styrande. Avskaffandet av demokratin och införandet av ett klimat fascistisk överstatligt styre är målet.

  9. Konstitutionsutskottet är tyvärr en tandlös institution, om än den enda vi har för att reda ut ministrars felåtgärder. Endast en riksdagsman kan anmäla en minister till KU. Efter politisk konsultation inom KU kan en minister ‘fällas’ för olämpliga beslut, men det har ingen konsekvens. Efter ‘fällning’ kan Riksdagen votera om misstroende, det f.n. enda fungerande instrument som medborgarna har för att ta bort olämliga Regeringens beslutsfattare.
    Axelsson är en klimatcharlatan, som agerar mellanhand i ett välavlönat jobb för att medverka till avsevärd ekonomisk skada för landets medborgare. Åtgärderna ingår i det av Riksdagen icke ratificerade Agenda 2030, som den S/MP-ledda regeringen 2015 vid undertecknandet förklarade ‘att Sverige skulle vara projektland och föregångare för genomförandet av Agenda 2030’. Allt beslutsfattande inom energi- och klimatområdet är dikterat av uppfyllandet av nämnda Agenda.

  10. Jag skulle göra en justeringar på internetradion och den tog just då in P1. Jag fick där informationen att “Sveriges främste klimatforskare Johan Rockström” skulle medverka i kanalen senare under dagen. Jag orkar inte höra på Agronom Rockströms konspirationsteorier. När kommer Prinsessan Greta Thunberg att kallas in till propagandakanalen?

  11. SVT borde visa dokumentärfilmen Planet of the Humans, men det kommer aldrig att hända. Den är producerad av den kände aktivisten och dokumentärfilmaren Michael Moore, normalt en favorit bland svenska journalister, och gjord av den klimathotstroende miljöaktivisten Jeff Gibb. Gibb har dock tillräckligt mycket självständighet och tankeförmåga för att inse vad hans besök på olika ställen visar: De där “förnybara” energislagen kommer aldrig att kunna ersätta fossila bränslen. De är för dyra, för resurskrävande, för miljöförstörande och för ineffektiva. De kräver till och med fossila bränslen för att producera, transportera, sätta upp och starta efter nedstängningar.
    Det är på grund av den slutsatsen som SVT aldrig kommer att visa filmen.

  12. Petter Wulff

    Hur många gånger skall det behöva påpekas att vetenskap inte har det minsta med “allmänt accepterande” att göra.

    Vetenskapen står fritt från politik och allmänt accepterande.

    SVT bryter här mot sitt sändningstillstånd och är inte opartisk utan låter aktivister fritt och utan ifrågasättande få framföra sina åsikter.
    Klimatalarmism är inget annat en en åsikt eller till och med i många fall kan anses som en religion.

  13. Kan man lita på IPCC? Deras huvudsakliga uppgift är jakten på koldioxid där koldioxid enligt IPCC anses vara all djävlighets moder som leder till ett infernaliskt brännande helvete på jorden. IPCC nämner inte utan orsak att koldioxid är en förutsättning för allt liv på denna planet. Koldioxid är nämligen livets moder, utan koldioxid inget liv. Utan koldioxid en död planet.

    Nå men uppvärmningen av jorden då? Förändringen av jordens klimat? Ja för tillfället så har vi en svag och långsam uppvärmning, i storleksordningen ca 0,15 grader per decennium. En uppvärmning som varit av godo för livet på jorden. En uppvärmning som skett och sker av naturliga orsaker. Faktum är att jordens globala temperatur för närvarande är densamma som för 20 år sedan enligt UAH. Således finns det ingen orsak till varken klimatångest eller att gripas av klimatpanik.

  14. Klimatsans är demokratiskt forum där t.o.m. Petter har tillträde. Mycket information finns också på nätet, trots att Facebook, Twitter och YouTube rensar ut sådant som inte gynnar globalismen. En informatör på YouTube med stor kunskap är den tyska geologen Dr. Sebastian Lüning. En geolog studerar forntiden för att framtiden. Lüning jobbade flera år i Sahara. I öknen studerade han oaser som var 6.000 år liksom grottmålningar från den tiden. Temperaturen var då 1 – 2 varmare än idag och öknen var ett gräslandskap. Är det någon som vill att öknen åter skall blomstra? 1, 5 – 2 grader varmare? Tipping point? IPCC och EU-Kommissionen vill förhindra detta då de i sin enfald tror att CO2 styr klimatet. Okunskapen bland politiker och propaganda i media dominerar!
    För dem som vill titta en video av Sebastian Lüning: https://youtu.be/l9NRsB6TMlg

  15. @Petter Wulff.
    Ingalunda, varje individ har ett eget ansvar för sina yttranden och handlingar, man kan inte avhända sig detta.

  16. Om man nu tror på att CO2 är orsaken till klimatförändringen (som ändras ju hela tiden men av andra orsaker än CO2 halten i luften) så är det märkligt att man vill ersätta kärnkraft med vind och sol. Nya studier av Vattenfall visar tydligt på att mängden g CO2 per kWh är 5 gånger högre för vind än kärnkraft, se: https://energyeducation.se/carbon-footprint-is-5-times-larger-from-wind-compared-to-that-of-nuclear-energy/ . Tidigare analyser av Vattenfall visar att motsvarande siffra för solel är 10 ggr mer g CO2 per kWh jämfört med kärnkraft.

    Denna långa film på franska (men med textning på andra språk) dokumenterar vindkraftens stora negativa inverkningar. Det är också uppenbart att de största ivrarna för vind och sol är köpta av vindkraftsindustrin och de verkliga miljövännerna är emot vind och sol, se tex. https://energyeducation.se/wind-turbines-may-be-a-significant-contributor-of-micro-and-nano-sized-particles-containing-bisphenol-a-possible-carcinogenic-properties-to-the-environment-through-leading-edge-erosion/ och https://youtube.com/watch?v=ss0V4vJSFyg&feature=share

  17. Axelssons insatser vilar på IPCCs analyser, som är allmänt accepterade. Invändningar bör nog riktas till den analytiska basen.

  18. Svante Axelsson, regeringens samordnare i ”Fossilfritt Sverige” och SVT bedriver regeringens propaganda finansierat med skattemedel. Sossarna vågar inte gå emot MP för då kan de förlora regeringsmakten.

Comments are closed.