I verkligheten går “kapp-löpningen” åt andra hållet

Allt om Löpning

Det gäller att springa åt rätt håll för att komma i mål

2021-07-19 Piteå-Tidningen, Orvo Hannlöv:

I verkligheten går “kapplöpningen” åt andra hållet

Replik på insändarna “Sex av tio tror att Sverige missar klimatmålet” den 11 juni och “Satsa på klimatet i budgeten” den 7 juli av Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige.

Samordnaren Svante Axelsson har nu i tät följd haft två insändare i Piteå-Tidningen och uppmanat Sverige att ”satsa storskaligt” på den internationella ”kapplöpningen ut ur det fossila samhället”. Med andra ord Miljöpartiets drömmar.

Verkligheten är att ”Kapplöpningen” går åt andra hållet: Utsläppen av koldioxid har fortsatt att öka med 1 à 2 procent om året. Det är 10 – 15 gånger alla Sveriges utsläpp på ett år.

De gröna politikerfanatikerna tillhör nog de värsta extremisterna i dagens politik.

 Koldioxiden är välgörande för hela mänskligheten och har bidragit till ökande skördar och välstånd.

Det har omvärlden insett och kommer därför att fortsätta att öka utsläppen.”Parisavtalet” ger Kina, Indien och alla U-länder fritt fram att öka sina utsläpp, för att snabbt avhjälpa fattigdomen, det svåraste miljöproblemet. De startar VARJE VECKA 2 – 5 stora kolkraftverk. Det blir fler än 3.000 till 2030. Och ett hundratal nya kolgruvor har öppnats.

Sedan alla svenska vindkraftverk sparat ihop utsläppen för deras egna tillverkning och uppförande, vilket tar 10 – 15 år, kan de tillsammans försena ökningen med kanske en vecka per år. Vilka väljare vill betala något för det?

De länderna konstaterar att en investering i kolkraft ger el snabbare, billigare och pålitligare än de ”förnybara” alternativen, som är väderberoende.

Högsta prioritet gäller höjd levnadsstandard. Fossil energi är en förutsättning för det. Utanför regeringskansliet gäller kapplöpningen i världen ”mer energi” det vill säga MERA fossila bränslen.

Utsläppen av koldioxid har inte visat någon mätbar verkan på klimatet.

Orvo Hannlöv (sd)

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

13 thoughts on “I verkligheten går “kapp-löpningen” åt andra hållet

  1. Vad SD anser i klimatfrågan är totalt ointressant. Många röstar på SD för att de tror att SD kan påverka något positivt i Sverige. De kan kanske påverka mikroskopiskt men aldrig något avgörande. Det är precis likadant med alla andra partier.

    Att rösta på något parti i Riksdagen visar bara på att man är totalt okunnig om vad som sker i världen eller i Sverige.

  2. Alf Turesson,

    Inlägget ovan, från Orvo Hannlöv (SD) publicerades först i socialdemokratiska Pite-tidningen. Koldioxidens påverkan, eller brist på påverkan är väl en vetenskaplig fråga och inte en partipolitisk? Sen finns i alla partier personer som tror väldigt mycket, utan vetenskaplig förankring.

  3. @alf Turesson.
    Vad gurglar du om? detta är inget politiskt forum, utan ett för alla dom som vill se och tänka utanför den berömda lådan. Som dessutom förmedlar vad vetenskapen säger i ämnet/frågan, hur skulle det vara ifall ni gjorde samma sak och verkligen lyssnade på vad forskning och vetenskap säger, inte på vad en del bortkopplade individers agenda i frågan som defenetivt är politiskt styrd.

    @ Petter Wulff.
    När ska du inse följande vetenskapliga fakta? CO2 kan ej absorbera och lagra värme hur länge ska ni envetet vägra att förstå en så pass enkel sak?

  4. Alf Turesson !

    Lyckligtvis så kan de flesta läsarna på denna blogg lätt skilja åsikter, funderingar och skitsnack från fakta och logik. Dessutom respekterar de att bloggen handlar om “Klimatet” och de kan skilja på äpplen och päron.

    Det är bra att du så tydligt demonstrerar alarmisternas oförmåga i dessa avseenden. Det öppnar ögonen på eventuellt tveksamma tittare.

  5. När en Sverigedemokrat uttalar sig om klimatet (på ledarsida dessutom) är det vetenskap och sunt förnuft. Andra partifunktionärer behandlas inte med samma silkesvantar. Tydligare än så kan inte visas hur politiserad detta nätverk är.

  6. @ Petter Wulff

    Den vetenskapliga grunden för både klimatlagen, EU:s Fit for 55 och Parisavtalet har svagt vetenskapligt stöd utanför den politiskt godkända vetenskapen. Skrapa bara på ytan för Bern-modellens antagande om koldioxidens relaxationstid i atmosfären och hel hotbygget faller som ett korthus och man inser att inga klimatåtgärder kan ha någon större betydelse.

    (Av dina tidigare kommentarer här på bloggen är jag osäker på om den här kommentaren är ironiskt menad eller ej. )

  7. En del goda observationer. Men kunskapen om världen behöver uppdateras. Utanför regeringskansliet gäller det klimatpolitiska ramverket, utanför det finns EU-kommissionens färska klimatambitioner, och utanför det finns Parisöverenskommelsen. Det borde väl komma med i nästa inlägg för att ge ”the whole truth and nothing but the truth”?

  8. När dom vetenskapliga argumenten börjar att vinna mark, så kommer ful jiddret fram, som vanligt i vänsterkretsar. Klassiskt beteènde av dylikt folk att göra så för att misskreditera sådant som dom inte tycker om.
    Är bara glädjande att observera, det tyder på att dom inser att dom håller på att förlora sin “kamp” mot sunt förnuft. :)…

  9. Alf Turesson, du får nog läsa i Sverigedemokraternas partiprogram eller ringa någon på deras kansli för svar! Här koncentrerar vi oss på att avslöja lögnerna om klimat och andra galenskaper som vindkraft m.m. Sen om det är någon från SD eller annat parti som har åsikter är nog ointressant!

  10. Om Sverigedemokraterna skriver en ”ledarsida” i nätverket är det här rätt forum.

  11. Alf Turesson,

    Föreslår att du istället frågar Sverigedemokraterna.

  12. Intressant, mina inlägg tas bort. Jag ställer en fråga som inte får ställas. Min fråga lyder: Är inlägget ovan sverigedemokraternas allmänna syn i miljödebatten? Varför är den frågan så känslig. Jag tänker inte ge mig förrän jag får ett svar.

Comments are closed.