Mordbrännare arresterade i Kaliforniens skogar

Red Steer

I Kalifornien är två akademiker misstänkta för att ha anlagt serier av bränder i skogarna

På USA:s västkust har stora skogsbränder härjat i flera år. Ibland har myndigheterna uppskattat att de flesta bränderna orsakats av människors slarv, men även av mordbrän-nare. Serier av bränder har startat längs några vägar långt från andra bränder, där det inte funnits någon naturlig orsak till dem.

Inför hotet om världens undergång kan man lätt föreställa sig att extrema aktivister valt att “göra något” för att övertyga väljare och politiker om nödvändigheten av snabba och drastiska åtgärder. Men ingen mordbrännare har man hittat förrän nu.

Två personer har iakttagits så nära uppblossande bränder att de arresterats och nu är anklagade för mordbrand, men inte dömda ännu. Anmärkningsvärt är att båda är fullvuxna med akademiska meriter.

Brandmän märkte att nya bränder startade där college professor Gary Maynard gick fram. De fann att han t.o.m. försökte inringa dem med bränder.

Den tidigare läraren i kemi och biologi Alexandra Souverneva iakttogs då en eld blossade upp. Hon hade tändare i sin ficka. Hon var doktorand i miljöns kemi, men angav numera sin ställning som “shaman”.

När “godhet” utvecklas till “ondska”

Klimatfrågan har gjort det lätt att posera som “god”. Man bara visar sig medveten om sitt “klimatavtryck” och agerar “klimatsmart” med minskade “utsläpp”. Media och all offent-lighet, nästan, dundrar på med domedagsprofeternas katastrofbilder, vilka skrämmer många, särskilt ungdomar.

Det är inte oväntat att några vill vara extra “goda” genom att med ren “ondska” skrämma sin omgivning till praktisk handling. Det måste ju vara väl motiverat när det gäller att “rädda världen”.

Egentligen ligger ansvaret för detta hos media, som inte tillåter balanserande information.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “Mordbrännare arresterade i Kaliforniens skogar

  1. Misskötsel av skogarna bidrar stort till bränderna. Dumsnåla ägare vill inte lägga pengar på att röja undan ris och annat brandfarligt. De områden i Nordamerika, som förvaltats av indianer har klarat sig från förödande bränder, då de tillämpat gamla nedärvda traditioner om hur man sköter skogen. På samma sätt är det med de skogar i Australien som aboriginerna handhar. De bränner medvetet sly och ris enligt gammal hävd, då de vet att redan bränd mark inte brinner så lätt. Sedan är det omvittnat från bl.a USA, Spanien och Grekland, att pyromaner och fanatiska klimataktivister passar på att tända på när det är extremt torrt. Förledda och uppeldade av klimatalarmistiska medier och organisationer tror de sig om att göra något gott, när de i sann jesuitisk 1500-talsanda låter ändamålen helga medlen. Dessa avskyvärda dåd borde uppmärksammas mer och självklart bestraffas hårt. Likaså borde det också finnas lagar som bestraffar media och organisationer som intar en klimatalarmistisk linje, då de förleder många svaga själar att begå brott under förevändning att de ska rädda klimatet.

  2. En viktig anledning till omfattande bränder, är att skogarna missköts så att massor av brännbart material får vara kvar tills bränderna startar. Och bränder kommer att starta, oavsett om det orsakas av människor eller av naturen.

  3. Ulrika m fl
    Det är inte CO2 utan varmt väder, som kan vara orsaken. Värmen gör skogarna torrare. Till det hör om skogen rensas eller inte. Ligger en massa död o torr ved på marken är det givetvis befrämjande. Dessa faktorer gör att åskväder kan leda till bränder. Skogsröjning eller inte bestämmer människor över. Det förvånar inte att vissa anser att ändamålet helgar medlen. Denna jesuittanke styr många alarmister.

  4. Att bränder skulle starta av högre koldioxidhalt som bland annat SVT ibland insinuerat så är det ju förutom att det är osedvanligt ogenomtänkt journalistik helt uppenbart sk fakenews. Brandsläckare använder nämligen koldioxid som släckmedel.

  5. @Kjell Lindmark.
    Sant, hög utbildning är icke synonymt med någon form av högre intelligens, det räcker med att kunna “stoppa korv” för det..

  6. Många högt utbildade akademiker är inte bildade. Universiteten verkar mer fungera som hjärntvättsinstitutioner än att ge bildning.

  7. Två klimathotstroende college professor Gary Maynard och läraren i kemi och biologi Alexandra Souverneva tyckte att klimathotet behövde hjälp genom att anlägga bränder. Sunt förnuft är en bristvara även bland utbildade personer.

  8. Min gissning är att det här kommer inte tas upp av SVT för att ge en mer nyanserad bild av bränderna. Jag har undrat varför bränder kopplas ihop med varmare klimat. Klimatet sätter inte eld på skogen. Nåt försök till förklaring har inte getts heller.

Comments are closed.