Elbolaget VINDFALLS brev

Vattenfall

Ute på haven investerar vår leverantör Vattenfall i ny vindkraft

Från våra välplacerade experter har vi fått omedelbar tillgång till elbolaget VINDFALLS nya kundbrev:

+ – + – + – +

Nyfunna energikällor ger nya inkomster

Bästa kund!

Den senaste månaden har hela Europas elnät råkat i kris på grund av helt oförutsedda nycker av naturen. Ett ovanligt vädersystem med svaga vindar över Mellaneuropa minskade helt oplanerat produktionen av el i flera länder: Tyskland, Storbritannien och Spanien. Följden blev mycket höga elpriser och höjda priser även på alternativen: naturgas, olja och kol.

Sveriges goda förbindelser med kontinenten gjorde det möjligt för oss att dra nytta av de höga priserna genom att leverera el via kablarna till Tyskland. Detta vänder vi nu till goda möjligheter till förtjänst för våra värderade kunder.

Tack vare kreativ utveckling av energiminister Anders Ygeman, drar vi nu nytta av hans nyfunna kraftkällor i ett framsynt program för våra kunders väl.

Kontrakt för smart elförbrukning

Vi erbjuder er kontrakt för att tjäna pengar vid elbrist i nätet. Då vi noterar hög förbrukning eller sviktande produktion av el, slår ni från några elapparater, så att er förbrukning minskar och vi kan leverera el till andra kunder, som inte kan minska sin förbrukning. Ni erhåller då en kreditering av en viss del av då gällande börspris. Prisutvecklingen i Europa, som direkt påverkar prisnivån i Sydsverige, har varit mycket gynnsam för detta arrange-mang. Från normala prisnivåer omkring 30 öre per kWh har de stigit till uppemot 3 kronor per kWh.

De apparater det gäller är ex.vis brödrost, spis, ugn, mikrovågsugn, strykjärn, frys, disk-maskin och tvättmaskin. För att automatisera urkoppling och senare inkoppling installerar vi en smart elmätare, som styrs med signaler från vårt kontrollrum. Den fordrar separata ledningar till apparater som inte skall omfattas, ex.vis kyl, dator och fjärrvärmens cirkula-tionspump. Installation av ledningarna måste utföras av behörig elektriker, vilket betyder en investering av något tiotal tusen kronor. Vindfall bistår med lån till fulla beloppet med låg ränta på 7 % och årlig amortering av endast 10 %.

Kontakta snarast vår kundservice

Vi ber er att kontakta vår kundservice så som anges på vår senaste faktura för att komma överens om lämplig tid för byte av elmätare och installation av de separata ledningarna. Detta bör ske mycket snart eftersom vi annars kan tvingas bryta all ström till er utan ersättning.

Med vänliga hälsningar för en säkrare framtid

Vindfall AB

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

21 thoughts on “Elbolaget VINDFALLS brev

  1. Bara en slutkläm;

    Windfall = manna från himlen eller oväntade vinster, fallfrukt osv

  2. Vindfall är väl ett falerande företag men det var litet kul. Men jag fick i veckan information från min eldistributör Vattenfall att de snart ska installera smarta mätare. Hoppas att det kan ge något bidrag till egen påverkan på elförbrukningen. När jag köpte mitt första hus 1967 hade vi s.k. nattaxa med halva elpriset mellan kl. 22 och 06. Direktverkande el var det givetvis på den tiden. Den eltaxan fanns under flera decennier men togs någon gång bort kanske under 1990-talet. Varmvattenberedaren var automatiskt inställd på att köra igång kl 22 och dessutom brukade vi givetvis tvätta och diska nattetid. Vid den tiden jobbade jag på Svenska Esso och en tumregel var att varmvatten stod för en tredjedel av energikostnaden och två tredjedelar för värme i huset. Så ett system med prissättning per timme gör att man enkelt kan göra smarta val för både sig själv och hela kraftsystemet.
    SVTs nya Novusrapport visar förresten glädjande nog att svenska folket tror mer på sig själva än sina politiker och partier i klimatfrågan. Ger oss som inte tror på klimatalarmismen råg i ryggen. Flera internationella undersökningar har visat att då det gäller klimatet tillhör svenskar de mest sansade. Möjligen retar det Miljöpartiet – och förklarar deras stadiga låga opinionsläge.

  3. Om man går in på: https://www.ratsit.se/5567998850-Windfall_AB#merInfo hittar man ett bolag i Linköping som heter Windfall AB (Obs, W och inte V som begynnelsebokstav). Om det är rätt företag så kan man där läsa angående deras verksamhet:
    “Verksamhetsbeskrivning
    Bolaget ska bedriva internetbaserade handels- och marknadsföringstjänster, hemsideproduktion, handel med värdepapper samt annan därmed förenlig verksamhet.” Huvudmannen heter: Johan Sven Erik Bengtsson och är 39 är. Omsättningen är 2020 uppgick till 154000 kr och vinstmarginalen var 59,7%.
    Den låga omsättningen indikerar att det rör sig om ett bolag som ingen kan försörja sig på. Den höga vinstmarginalen 59,7 % betyder här bara en vinst på 92000 kr. Knappast ett bolag som har någon betydelse för elmarknaden.

  4. Intressant hur PW tänker…
    om något verkar vara fel så måste det vara klimathotsskeptiker som ligger bakom.

    En enkel värld – alarmister har alltid rätt och står för den rena vetenskapen och sanningen. Lögn och falska påståenden kommer alltid från klimathotsskeptiker.

    Det är bara att beklaga att människor som tror att världen är så enkel. Å andra sidan kanske de är lyckliga i sin fantasivärld ?

  5. Windfall AB finns på Alla Bolag men kan inte se vad de sysslar med riktigt.

  6. Håller med Nils B. Men detta brev skulle kunna bli verklighet då “investerare” alltid letar möjligheter att skinna kollektivet. Nu är jag förstås bejakande å ett effektivt och starkt näringsliv men det som länge pågått i bl.a vårt land på t.ex energiområdet är milt sagt en katastrof. Jag var helt emot privatisering av ett naturligt monopol där vi i Sverige byggt upp konkurrensfördelar vi kunnat leva gott på. Hela landet!

  7. Verkar mer som ett aprilskämt som Klimatsans publicerade för tidigt.

  8. Tyvärr Petter så är detta en sanning för dom som tror att vi med “smarta” elnät kan använda vindkraft o solkraft som producent av vår el.
    Hos oss har vi nu fått dessa smarta elmätare som nätbolagen kan styra. Enligt den som installerade mätarna bekräftade han att regeringen ligger bakom bytet.

    Angående solceller kan de inte längre benämnas som intermittent kraftproducent. Det ju omöjligt att producera elkraft på natten d.v.s. 50 procent av året . Solkraft är därför endast 50 procent intermittent i övrig tid död.

  9. Bolaget verkar inte finnas. Kan det vara någon klimatförändringsskeptiker som varit i farten?

  10. Ha ha, vilket fantastiskt skämt, men handen på hjärtat snart är vi där.
    I veckan som kommer presenterar MP sina stämmobeslut. Då kommer allt förnuft att vara bortsopat och Ygeman har bara att bita i det sura äpplet för att inte makten och härligheten ska gå trojkan ur händerna.
    Tur att hushållet har vedspis, braskamin, mängder med ved och en dieseldriven elgenerator. Stearinljus och fotogenlampor ger upplysning!

  11. Är detta ett fejkbolag eller ägt av miljötalibaner?????

  12. Det är inte naturen som problemen beror på, utan det är egenberikande politiker som skapat situationen.

    Smart elmätare“??? I Storbritannien har många kunder märkt att det inte är så smart … Så är det i.o.f.s. med allt som benämns som ‘smart’ i marknadsföring. Det är bara smart för den som marknadsför och i slutänden en förolämpning mot den som budskapet riktar sig emot … (T.ex. alla ‘smartphones’ och många ‘smart-tv’-modeller spionerar på användaren …)

  13. Helt oförutsedda nycker? För oss som lever i verkligheten, i stället för någon konstig fantasivärld, är det då inte oförutsett att vindarna varierar och ibland uteblir helt.

  14. Rätt tänkt .
    Brukar gå in och se på elpriset för att försöka förstå marknadsprisets variationer och om möjligt anpassa elförbrukningen.
    Men inser att brödrost och ugn inte kan förändra hela systemets variationer.
    Men underskatta inte vår inneboende snålhet, eller förmåga till hushållning!
    Kunde tänka mig värma upp huset på nätter med lågt elpris om elkostnaden halverades.
    200 l varmvatten ger ändå en viss variationsmöjlighet mellan 30-60 grader.(5KWh)

  15. Om man Googlar på Vindfall AB hittar man inget elbolag.

  16. Man upphör aldrig att förvånas av hur vindkraftsindustrin försöker vilseleda Sverige. Hur lång tid skall det ta innan Svenskarna fattar vilken katastrof vindkraften kommer att ge. Om vi inte hade lagt ner 6 av våra 12 kärnkraftverk så hade detta aldrig hänt.

Comments are closed.