Ingen vill köpa hus där nya vindkraftsparker planeras

Figur 1. Vindkraftverk är enorma maskiner som hörs på långt håll

Maskinen ovan har kapaciteten 2 MW. Idag byggs de med kapaciteten 12 MW. Sådana hörs på flera kilometers håll vid lagom vind. Det sänker marknadspriserna på fastigheter i grannskapet, så att ägarna kan bli ruinerade.

2021-12-15 P4 Östergötland:

Vindkraft

SR

Figur 2. Janne och Anna Doggsen får inget banklån – vindkraften sätter stopp

  • Planerna på vindkraft i norra Östergötland stoppar Anna och Janne Doggsen från att få ett lån, tre banker säger nej.
  • Bankerna hänvisar till att fastigheten inte har något värde, den är osäljbar, på grund av Holmens vindkraftsplaner.
  • “Det är andra året nu som vi lever i en stor oro. Vi mår allt annat än bra, det är fruktansvärt”, säger Anna Doggsen som tillsammans med Janne driver hunddagis på gården norr om Simonstorp

+ – + – + – +

2021-12-13 P4 Östergötland:

Mäklaren:

Elite

Figur 3. Mäklaren Annika Ingemarsdotter Skoogenäs vid Elite Fastighetsmäklare

“Ingen vill köpa hus där vindkraft planeras”

  • Intresset för att köpa hus som ligger i de områden där Holmen planerar vindkraftverk i Finspångs kommun och norra Östergötland har minskat. 
  • Det menar mäklaren Annika Ingemarsdotter Skoogenäs vid Elite Fastighetsmäklare. Hon har 35 års erfarenhet av husförsäljning.
  • “När det gäller fastigheter i de områden som berörs så har efterfrågan blivit noll”, säger hon.

+ – + – + – +

Vindkraften parasiterar alltså på värdena av våra marker och fastigheter ! ! !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Ingen vill köpa hus där nya vindkraftsparker planeras

  1. De som investerar i vindkraft skall stå för alla kostnader inkl mycket kostsamma nät, de skall stå för kostnaden av ersättningskraft, de skall ersätta förstörda fastighetsetvärden och kompensera paret ovan. Vindkraft är lika med dårskaper, intermittent el har ingen plats i ett väl fungerande energisystem. Vindkraft är enbart lönsam då de extrema nätkostnaderna drabbar vanligt hederligt arbetande folk, då kostnader för ersättningskraft tas av samman hederligt arbetande folk. Se till att samtliga kostnader belastar vindkraftsprojekten och sluta upp att ljuga för det svenska folket om detta kraftslags lönsamhet.

  2. Och Magdalena på så kallat toppmöte i EU skall ta tag i energipriserna genom att satsa ännu mer på vind- och solkraft …
    Vem skall lyckas med att sekularisera våra makthavare och få dem att inse att religion inte kommer att föra ett modernt samhälle in i en ljusare framtid.

  3. Dags att inför en SGV, en Statlig Garanti att ingen Vindkraft byggs under de kommande 50 åren. Det skall kosta Staten att inte uppfylla garantin.

  4. Jag tycker Holmen kan väl bygga sina vindkraftverk på Arkö. Där bor ju ingen som inte önskar vindkraft. Det är ju bra att bygga hos dom vill ha vindkraft. Holmens storägare får väl tala väl med sina grannar om han skulle få problem. Vindkraft till havs är ju det som regeringen önskar sig.

Comments are closed.