Media: Klimatet i centrum

Ett uppslag i dagens Helsingborgs Dagblad i serien “den skånska vardagsmaten”

(Upplösningen är avsiktligt för låg för att man skall kunna läsa brödtexten. Denna finns på nätet för dem som loggar in.)

En föredömlig serie artiklar om det lokala näringslivet blir samtidigt propaganda för MP:s kamp mot koldioxiden. Inför valet trummar media in “klimatkrisen” hos läsarna på många olika sätt. Här ett framgångsrikt exempel på “rundgång”:

  • Media larmar stort om koldioxidens verkan i “klimatkrisen”.
  • Media ger ständigt stort utrymme åt koldioxidens “fotavtryck”.
  • Media granskar olika branschers “fotavtyck”.
  • De företag som spelar med i jakten på koldioxid får gratisreklam som “goda och hållbara”.
  • De företag som inte gör det riskerar negativt vinklade media-drev med förlorad försäljning som följd.
  • De “goda” företagen får uppmärksamhet för sin föredömliga “klimatpolicy”.
  • Så cementerar media den falska bilden av koldioxidens verkan.

Verkligheten är ju den direkt motsatta: Både koldioxid och värme är välgörande för hela mänskligheten. IPCC:s larm har ständigt slagit helt fel.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

13 thoughts on “Media: Klimatet i centrum

  1. Lars K: Nej, men det har att göra med föreställningen om en klimatkris, som min kommentar gällde.

    Fysikpriset är förstås mer imponerande än fredspriset vad gäller den etablerade klimatforskningens status.

  2. Att ni orkar argumentera med PW…
    Ignorera honom så kommer han sluta.

  3. Ett fredspris har absolut ingenting med naturvetenskap att göra. Fredspriskommittén har gång på gång visat sig ha dåligt omdöme. Gore fick dela priset för en film som innehåller flera gravt felaktiga påståenden.

  4. Petter Wulff, Obama den kriminella krigshetsaren fick Nobels fredspris så ditt svar är ett nonsens-argument! Tempen ur klimatsynpunkt har alltid varierat och är på väg nedåt i takt med solens olika faser!

  5. Norska nobelkommittén, som delar ut fredspriset, lider av kroniskt dåligt omdöme. De som får detta pris har ofta antingen varit krigshetsare eller skickliga bedragare. Den mest typiska egenskapen hos pristagarna är dock att de har haft förmågan att få media att i sensationella ordalag skriva om deras påstådda storhet. Kommittén har också visat sig undfallande och beroende av att ställa sig in hos de verkliga makthavarna: Rockefeller/FN, globalisterna och deras hejdukar. Kommittén har ofta delat ut priset till organisationer som styrs av dem. Ett skräckexempel bland krigshetsarna är Yassir Arafat. Bland de skickliga bedragarna är Al Gore och IPCC typexempel på sådana oförtjänta nobelpristagare. Generalfelet hos kommittén är att de inte delar ut priset till de som faktiskt skapat fred utan till dem som kommittén TROR ska göra det och där är priset till Barack Obama, som utnämndes till fredspristagare innan blivit president ett talande exempel. Tyvärr har den Norska nobelkommitténs dåliga omdöme smittat av sig på KVA, i och med att de utnämnde Klaus Hasselmann till fysikpristagare för hans arbete med klimatmodeller, som ju alla visat sig felaktiga.

    Slutligen kan jag bara instämma i Stures inlägg ovan och i efterhand gratulera till 90-årsdagen. Det är ett imponerande arbete du utför!

  6. Lars K: Jag ifrågasätter din historieskrivning. Varför fick IPCC Nobels fredspris 2007, om det inte fanns en klimatkris då? Temperaturen sedd i klimatperspektiv har inte slutat öka.

  7. @ Teodor Capraru

    Struntprat, det finns ingen koldioxidflaska på narkosvagnar. Vad vill du komma fram till?
    Medicinsk koldioxid används vid laparoskopi, endoskopi och artroskopi som insuffleringsgas, för att förstora och stabilisera kroppshåligheterna så att synfältet blir bättre i operationsområdet, samt vid vissa kryobehandlingar inom t ex gynekologi, i kyld, flytande form och vid kyltransporter av värmekänsliga laboratorieprov som koldioxid i fast form, så kallad torris.

    Däremot finns det medicinsk lustgas som används vid anestesi för att användas i kombination med andra inhalationsanestetika eller intravenösa anestesimedel, för behandling av kortvariga smärttillstånd av mild till måttlig intensitet där snabbt insättande och avklingande analgetiska effekter är önskvärda.

    Visserligen har lustgas 300 ggr högre växthuseffekt än koldioxid samt att lustgas även bidrar till destruktion av ozonlagret. Betänk då att sjukvården släpper ut ca 0,05 % som ska jämföras med helt naturliga utsläppsprocesser på 64 % från mikroorganismer i varma hav och våtmarker samt 36 % som orsakas av mänsklig aktivitet, där jordbruk inklusive boskapsskötsel och förbränningsmotorer är de största källorna.

  8. Begreppen klimatkris och klimatnödläge började att användas ungefär samtidigt som den globala uppvärmningen upphörde 2015. Därmed hoppas väl de klimathotsreligiösa ta fokus från att den globala medeltemperaturen har slutat att öka, något som enligt deras dogmer är omöjligt så länge växthusgasutsläppen fortsätter.

  9. #Teodor
    Är det månne för att ”blåsa upp” buken i samband med operation. Valet av koldioxid lär bero på att kroppen är så bra på att ta hand om gasen och transportera bort den via lungorna … vet inte om det var det här frågeställaren avsåg.

  10. Så spännande !
    Inte bara brandsläckning alltså ?
    Berätta !
    S

  11. Media och MP ser att vargen är på väg. Vilka Krösa-Major.

  12. Ni som kan, intervjua en narkosläkare och fråga varför har dem en koldioxidflaska på narkosvagnen tillsammans med alla andra gasflaskor…..och vad är den bra för och ni kommer ni att få ta reda på en sak som är okänt för de flesta…

  13. Ja, det är utomordentligt viktigt att oförtröttligt påtala den greuelpropaganda som ständigt matas ut av systemmedia – alla styrda av Schwab och Globalisterna.

Comments are closed.