Inte fler partiledardebatter dravel, strunt, skäll Debatt?

TV2 AGENDA 2023-05-07 med “partiledardebatt”

Bernd Stymer skräder inte orden om sin syn på SVT och det de kallar “partiledardebatter”. Riktiga debatter blir det aldrig.

+ – + – + – +

Inga fler partiledardebatter för mig

Dravel, struntprat, skäll. Men debatt ? Nej !

Att lyssna på 4 små struntpartiers bjäbbande skäll kommer jag inte att ödsla tid på i fortsättningen. Synd bara att jag får vänta i över 3 år på att slippa det i propagandakana-lerna SVT/SR, som jag tvingas betala.

Naturligtvis såg den kanalen till att käftandet rörde just deras framtid. Ingen av deltagarna tycks förstå själva grunden till befolkningens stora missnöje med propagandan därifrån. Varför skall jag som fattig medborgare betala 9 000 000 000, nio MILJARDER kronor, för att se och höra samma strunt två gånger? För mig som är normalbegåvad räcker det med en gång. Halvera eländet omedelbart.

Och så länge som kanalen vägrar ordna en direktsänd offentlig debatt om påståendet att CO₂ skapar klimatkatastrof, ljuger de i allt.

Det sorgligaste var annars att SD-Åkesson inte hade förstått varför över 400 000 av de som röstade på honom nu inte gör det längre. Förra söndagen spelade han bort sitt statsministerkort. Varför förstår han inte en så enkel sak som att, när någon i Riksdagen vräker ur sig rena oförskämda lögner om en av hans partivänner, så är det hans förbannade skyldighet att protestera högt och tydligt och stödja den förolämpade. Är man så okunnig bör man inte bli statsminister.

Sen kan jag inte förstå allt tjat om klimatlag, klimatmål. Varför tjata om det? Vilken idiot tror att politiker påverkar Jordens gång runt solen med en lag mot ett mål? Ingen politiker i debatten vågade ifrågasätta det. Men är de inte så fundamentalt okunniga, så ljuger de.

Jag för min del vägrar att rätta mig efter att min framtid skall formas av lögner.

Men vem kan jag rösta på?

Bernd Stymer

+ – + – + – +

Utbildningsminister Mats Persson

Bernds referens till Jimmie Åkessons fadäs avser Mats Perssons kritik av Elsa Widding med argument som inte är bättre än oförställd rasism. Jag har inte rapporterat om denna konflikt här eftersom jag inte har ambitionen att följa den dagliga pajkastningen.

Klimatupplysningen har en uttömmande beskrivning.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

18 thoughts on “Inte fler partiledardebatter dravel, strunt, skäll Debatt?

  1. Våra folkvalda har blivit ombud för EUs maskineri. De saknar nästan alla markkontakt betr landets tillstånd. MSM bidrar knappast heller till varseblivning.

  2. Första varningstecknet för en medioker politiker är när man försöker prata ner omgivningen, andra varningstecknet är avsaknaden av sunda politiska idéer …
    Tyvärr gör det att urvalet som kvarstår att rösta på blir extremt tunt … i senaste valet återstod enbart Elsa.
    Det är tydligt att fler kommit till samma slutsats då hon var den, förutom partiledarna, som fick absolut personvalsröster …

  3. Det var ingen debatt. Det var pajkastning bland en samling clowner där käften gick lika snabbt och orden rann ut i samma takt som förståndet försvann. Förra årets val var det sista som jag deltog i om inte ett under sker. Dock har jag inga förväntningar på att så ska ske.

  4. Jag stod ut med att se “debatten” i tre minuter. Det var redan när centerledaren Demirok debatterade med Forssmed (kd) som jag fick nog. Enbart dravel och dumheter kom över deras läppar och programledaren jamsade med i övertygelsen om att “klimatomställningen” var absolut nödvändig. Det är med stor bedrövelse jag konstaterar hur indoktrinerade och okunniga våra folkvalda ät inom energi- och klimatområdet. Jag personröstade på Elsa Widding i valet, då hon var den enda jag kunde ha förtroende för i dessa frågor. Lögnare, bedragare, förrädare och dumskallar vill jag inte ska leda landet, men det är just sådana personer som styr våra riksdagspartier. De vill inte och kan förmodligen inte sätta sig in i klimatproblematiken och väljer därför den lättaste vägen som är att lyda allt som Klaus Schwab och Ulrika von der Leyen säger i hopp om att de kan fixa mycket lönsamma jobb efter deras politiska karriär i Sverige. Det är ett omfattande förräderi de gör sig skyldiga till. Centern som haft sin väljarbas på landsbygden valde en invandrad storstadsbo som ledare, sossarna vill se till att deras väljare inte skall ha råd att köra bil, företagarpartierna m och fp har sett till att företagarna dignar under höga energipriser med många konkurser som följd. Övriga partier styrs enligt samma förrädarprincip. De nonchalerar folks väl och ve och lyder blint direktiv från EU och WEF. Det går absolut inte att lita på organisationer som nonchalerar fakta och låter en agenda styra allt. Därför kan man inte lita på vare sig FN, EU, WEF eller den stora skara av massmedier som förbundit sig att ge CCN (Covering Climate Now) sitt stöd. Tvi vale!

  5. Ja, jag kände på mig att jag skulle bli rökt av både SD och M. Det var ett val med kval. Jag röstade på MedS i övrigt.

  6. Det spelar ingen roll hur grovt de klantar sig. Kom ihåg Bjärtströms kommentarer om Vätterns rödingar som inte kunde simma längre norrut för att svalka sig. Hon tänkte inte på att de kund simma en och en halv meter längre ner och få svalka. Och de larviga försöken att vitmåla climategate eller Stora Barriärrevet (snacka om mycket färg!).

  7. Först fick man inte prata om den dyra invandringen.Det har tagit sin tid men nu är det inte förbjudet att då och då nämna det.Nu är det likadant med Global Warming.Den extremt kalla majmånaden än så länge beror ju också på GW på något mystiskt sätt..Presentatörerna av alla nyheter är som marionettdockor men det finns tack och lov några modiga som vågar klippa av trådarna till marionetterna som nu rör sig allt klumpigare så verkligheten lurar kanske bakom en närliggande dörr.

  8. Vi måste övertyga Medborgerlig samling. De är för mig det troligaste alternativet. Ilan själv är mycket sund!

  9. Vad ska man rösta på! Måste man rösta på något parti? Det spelar ingen roll vad ni röstar på. Det kommer aldrig förändra något till sunt förnuft. Partierna är emot befolkningen. Politikerna hatar er. Det borde ni förstå.

    Socialdemokraterna är lurade av sitt parti. De har förstört det mesta för arbetare i Sverige. Men, de som är mest lurade med hästlängder är Sverigedemokrater. De fyra i toppen – de fyras gäng – de sparkar och spottar på vem som helst som de ansar vara ett hot. De vill bara ha gull och struntar i Sverige och svenskar. Skulle minska invandringen, men det händer ingenting. Naiva idioter som ingick ett avtal som ingen avser att hålla.

    Vi privatpersoner, vi håller våra avtal, medan politiker inte håller någonting. Är vi privatpersoner egentligen för ärliga?

    Samma sak med gullandet för USA, landet som aldrig håller några avtal med sina så kallade vänner.

    Jag kan inte räkna upp en enda sak under hela mitt liv där politikerna har gjort något som har gagnat mig, men jag kan nog skriva en lista på minst tusen saker och mer som har varit till nackdel. Det kanske görs någon bra sak, men för varje bra sak går det minst tusen dåliga saker. Eventuell bra sak, hade vi medborgaren fixat i alla fall.

    Ett krux är att majoriteten av folk inte förstår vilka som fixar så att samhället de facto snurrar runt. En liten klick av den majoriteten blir politiker.

    Rösta är nog bara att legitimera fler regalskepp av Wasas typ utan att fixa det första skeppets fel i efterföljande skepp.

  10. Elsa Widding har förklarat en del av det som sades på konferensen i Stavanger. Ingen poäng att hämta i att påstå något annat.

  11. Petter W
    Klok fråga som visar att du är öppen och nyfiken vilket vår minister knappast var,
    Han gick på EXPOs rapport.
    Ministern och EXPO var mer intresserad av hennes sällskaps ståndpunkt i en fråga vilket fick Elsa fullt sysselsatt. Hon fick kolla alla deltagares syn på verkligheten för att se om det fanns substans i kritiken.
    Du kan ju fråga ministern eller EXPO om de hade någon substans i smutskastningen?

  12. Hej gubben i lådan, Petter Wulff!
    Skriv till Elsa Widding och fråga om Du är intresserad!
    Sen kan du berätta det på ett annat forum där man diskuterar vaccineringar.

  13. Elsa Widding har svarat med att bli upprörd istället för att förklara vad Stavanger-konferensen gav för sakinfo om klimat och vaccinering.

  14. Bra inlägg! Jag tillhör också dem som konsekvent undviker utbudet från PS, möjligen med undantag för ngn brittisk deckare. Det går visst också en dokumentär om flygvapnet och som flygnörd kanske jag kollar den.
    Men den stora frågan är vem jag ska rösta på om jag lever 2026. Min uppfattning är ju att alla partier i RD är varianter av S. Tråkigt att JÅ schabblade bort klimatfrågan med att inte stödja EW och i förväg ge henne lite råd var hon skulle ställa upp och vilka event hon skulle undvikit. Nu fick klimatdårarna dra förintelsekortet mot henne och då var hon körd.
    Sd gör en maktanalys att för att kunna ingå i en borgerlig regering måste de tona ner klimatkritiken och därmed är alla partier på samma bana och folket blir förlorarna.

  15. Bernd: Just den frågan ställde jag mig och andra inför valet: vem skall vi rösta på? Det parti, som inser, erkänner och för ut att för växtligheten små men välgörande CO2-tillskott inte nämnvärt (eller alls) kan farligt värma atmosfären, tar hundratusentals röster från både de övriga och soffan. Det skulle kasta om hela den politiska spelplanen.

Comments are closed.