El Niño har inget med koldioxid att göra

UAH, University of Alabama, Huntsville, satellitmätningar av den globala temperaturen enligt Roy Spencer

Efter väderfenomenet El Niño 2016 har temperaturen nu kommit ner till samma nivå som i början på seklet. Någon stigande trend för klimatet kan inte utläsas av mätningarna.

+ – + – + -+

Redaktionen på Hela Hälsingland måste berömmas för att den tillåtit ett meningsutbyte om klimatet med flera vändor.

Efter Härjes Thunholms genmäle om “Solförnekarna”  har Göte Bohman fått en ny replik med rubriken “Thunholm tar inte ansvar”.

Där påstår han bl.a. att “vetenskapliga rapporter år efter år rapporterar om rekordtemperaturer. ” Därmed visar han att han dels att  han inte förstår att skilja på “vetenskapliga rapporter” och “pressreleaser” och dels att han inte förstått att “rekordtemperaturerna” vilar på “justerade” data, d.v.s. på ren svenska: förfalskningar. Här Thunholms avslutning på debatten:

2018-05-12 

Göte Bohman skriver (helahälsingland.se 9/5) att jag sprider falska uppgifter om temperaturen. Du kan själv konstatera i graferna i Climate4you att vi nu, när den senaste El Niño klingat ut, är tillbaka på i stort sett samma temperaturer som för 20 år sedan. El Niño är ett väderfenomen och har inget med koldioxid att göra. Du talat dessutom om rekordtemperaturer. I Holocenperspektiv har det inte varit rekord, men det har massmedia missat. Det har dessutom bland vetenskapsmän diskuterats om det inte var varmare på trettiotalet. Allt verkar hänga på mätnoggrannheten.

Du anklagar mig också för att vilja skjuta på klimatåtgärder. Hur kan du komma fram till det? Kan du inte skilja på klimat och väder? För att vara säkra på en klimatförändring måste vi vänta minst 30 år. Det är inte samma sak som att vänta 30 år med åtgärder. Man kan ta med sig isdubbar när man ger sig ut på isen även om man inte säkert vet att man kommer att drutta i. Det jag känt ansvar för är att påpeka att man bara fokuserar på en enda klimatrisk och fullständigt struntar i att folk kanske fryser eller svälter ihjäl. Vad är ditt och dina gelikars ansvar?

IPCC verksamhet är ur vetenskaplig och mänsklig synpunkt en märklig historia. Man har lagt ner miljarder på matematiska modeller som inte genomgått normal validering utan i stället ständigt visat sig ge felaktiga prognoser och trots detta behandlas som något av den helige Graal. När man nu räknar bakåt i tiden in i Holocen har vetenskapsmän konstaterat att det måste finnas allvarliga fel i modellerna och att dessa måste revideras grundligt. Går man in i AR5 framgår det att IPCC underskattar inverkan av de naturliga faktorerna. I stället har man öst på med tre gånger så mycket koldioxid som i verkligheten i försök att få det stämma med historiska temperaturer.

Jag undrar vad som är syftet med hela spektaklet. Vill man ingjuta klimatångest i folk i sådan grad att man utan protester, till priset av personlig och nationell frihet, finner sig i att en ny världsordning införs och att man därmed tror att världen räddas från att gå under? Christiana Figueres uttalande före Parismötet gav vibbar i den riktningen.

Härje Thunholm

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

1 thought on “El Niño har inget med koldioxid att göra

  1. Hushållningssällskapet skriver i sin budkavle: Att man inte har odlat i norr – tvärtom! Här fanns stora odlingar av kål, jordgubbar, rovor, ärter,… Hushållningssällskapet och landshövding Gustaf Rosén fick Västerbotten att bli rena rama ”Växterbotten” på 1930-talet med sina effektiva stimulansåtgärder. http://www.rosalapponica.nu/lappmarken/budkavle.pdf
    Vad jag förstår så har man på 1930 talet odlat allt i Norrland – alltså måste klimatet ha varit tillräckligt behaglig på den tiden. I Hälsingland i Jättendal odlade man jordgubbar som såldes till södra Sverige när säsongen i söder var över. Från Bergsjö i Nordanstigs kommun såldes rekordantal jordgubbar. Så här skriver Sundsvalls tidning:

    Inget förknippas starkare med Bergsjö än jordgubbarna. Bergsjö jordgubbsodlareförening dog 1972 men än kopplas orten samman med de röda bären.
    Rekordåret 1945 såldes över en miljon liter Bergsjöjordgubbar.
    https://www.st.nu/allmant/medelpad/bergsjojordgubbarna-att-minnas

    Hur kan någon påstå att det var kallare förut? Varför dog all näring i Norrland? Har det med det kallare klimatet att göra? Spelar chemtrails besprutning med sin spegel av aluminium, barium och stroncium in? Med resultat av mindre soltimmar och kallare vindar?

Comments are closed.