“Falskt Alarm” reviderad

Jag har glädjen annonsera en reviderad edition av professor Gösta Petterssons konkreta genomgång av AGW-hypotesens bristande vetenskapliga underlag.

Dessutom kommer den nu att tryckas i en liten upplaga, vilket jag meddelar närmare detaljer om, så snart de är klara.

Den kan beställas eller laddas ner i PDF-format här:

www.falsktalarm.com

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on ““Falskt Alarm” reviderad

  1. Boken är den mest ingående och kvalificerade kritik av IPCC: ståndpunkt jag sett och väcker viktiga frågor. Men på en avgörande punkt blir jag förbryllad. Det gäller fig 50 (s 138). Där ligger medelvärdet för “delta temperatur” strax över 0,2 grader C. Om det tolkas som temperaturförändring per decennium, så stämmer värdet väl med IPCC:s och andras temperaturkurva. Men Pettersson hävdar att själva temperaturen – inte förändringen – som planat ut (sedan senare delen av 1990-talet).

    Vore tacksam för en förklaring (helst från författaren).

  2. Det är lite tråkigt att man, om man gillar boken “Falskt Alarm” och tvivlar på klimatalarmisterna, hamnar i sällskap med folk som tycks tro att vi lever i det “kulturmarxistiska radikaliserade feministiskt styrda samhället”.

  3. Varför skulle energi från vind och solel vara en återvändsgränd? Vattenkraften har ju funkat bra rätt länge, och den härstammar ju också från den inströmmande solenergin (liksom vågenergi gör, om den kan utnyttjas). Kärnkraften däremot kan sägas vara en återvändsgränd, eftersom den bygger på att man ska gräva sig ner i jorden och hämta upp nytt radioaktivt uran hela tiden.

  4. Som sagt, papperskorgen rätta platsen för klimatlarmet. Det kulturmarxistiska radikaliserade feministiskt styrda samhället saknar vett och är historielöst. Allt skall raseras, bytas ut, förstöras i jakten på ständigt nya fantasier som inte går att realisera. Vi människor har ingen möjlighet till klimatpåverkan. Inte nu och inte i framtiden. Att inte folk kan läsa och ta till sig fakta eller vetenskap är mycket anmärkningsvärt och underligt. Vi kommer förmodligen snart få uppleva energibrist när elen inte kommer att räcka till. Hur har svetsargänget tänkt sig kunna lösa detta problem när alla nu skall köra elbil? Tack för din klimatresumé.

  5. Naturligtvis är det falskt alarm. Om man betänker att jorden nu nått den aktningsvärda åldern på 4,5 miljarder år alltså 4 600 miljoner år och vi kan relativt säkert beräkna hur klimatet varierat de senaste 540 miljoner åren. Den genomgående trenden är varierat CO2 innehåll i atmosfären som inte följt temperaturväxlingarna så tydligt alarmisterna vill påskina. Temperaturerna är sjunkit stadigt med vissa avbrott och vi är nu inne i den kallaste perioden planeten upplevt på 540 miljoner år. Före det vet man dock att jorden kastades in i flera totala nedisningar som omfattade hela klotet 2,5 miljarder år sedan och 730-650 miljoner år sedan.

    Så klimatet har ändrat sig från komplett nedisning till totalt isfritt under långa perioder. Under kambrium när livet exploderade var CO2 halten 7000 ppm vilket bidrog till att fotosyntesen sköt fart och planeten då var betydligt varmare än idag.

    Så klimatdebatten idag känns futtig i jämförelse med en till två graders höjning är riskfritt till vår överlevnad. Sannolikheten för att det ska bli så mycket varmare än i dag är synnerligen låg. De senaste 420 000 åren har vi haft återkommande istider vart 100 000 år med värmeperioder däremellan på 10 000 till 15 000 år. Så någon kraftig uppvärmning lär inte vara möjlig. Den nuvarande CO2 halten är fortfarande så låg att det inte finns några marginaler om den sjunker igen kanske till så låga nivåer att växterna kvävs.

    Larmet är falskt och kan läggas i papperskorgen, det finns andra angelägnare projekt att ta itu med som till exempel få till stånd säker och tillförlitlig elförsörjning och sluta ösa pengar på vind och solel som är en återvändsgränd.

  6. Vi kommer att meddela detaljer här i en kommande bloggpost.

    Men, observera: Den är inte tryckt än. Nu gör vi det lite simpelt, så det skall inte ta så lång tid.

  7. Revideringarna är små: Utbyte av några tryckfel och komplettering av koldioxidens verkan.

    Det väsentliga är att vi kommer att trycka upp den. Det finns faktiskt åtskilliga som föredrar tryck på papper framför text på en dataskärm.

  8. Jättebra, tack. Jag har redan skrivit ut den tidigare versionen av Gösta Petterssons bok och refererat till den i min bok “Att leka Gud – Om klimatdebatten, geoengineering och en ny världsordning” (som inom parentes fortfarande är på vinterrea för 100 kr inkl. portot – meddela mig på pia.hellertz@telia.com den som är intresserad).
    Jag ser fram emot att få meddelande om bokutgåva för den vill jag köpa.

Comments are closed.