Lögnerna om klimathotet

Benjamin Santer, Lawrence Livermore National Laboratory , Kalifornien

Mannen som vände IPCC från fakta till fabler om påhittade faror från koldioxid.

2019-01-24 

Kör över vårt folk, Löfvén – klimatet måste räddas

Ingressen lyder:

Tyvärr är vi svenskar som en nation av tonåringar utan konsekvensanalys. 

Släpp taget om väljarstödet, Löfven. Våga vara obekväm och kör över oss och våra klimatkatastrofala vanor med en statlig hockeytackling.

Vi står bakom dig, skriver 87 influencers.

+ – + – + – +

Detta är en oförställd uppmaning till diktatur. Det föreslår man idag utan att skämmas. Så nära fascism/kommunism har vi kommit. De 87 “Influencers” uppmanar Löfvén att sätta staten till att “uppfostra” undersåtarna, precis så som kommunismen ville göra.

På skolgården fick jag lära mig: “Den som sa’t, han va’t”. De som här beskyller andra för att vara oförståndiga tonåringar, visar att de själva är just det.

Nedanstående debattmanus blev omgående refuserat:

+ – + – + – +

Hela 87 ”influencers” vill ”använda pengarna rätt” för att ”planeten skall överleva”. De är beredda till stora uppoffringar. Men varför kostade ingen på sig att delta i den vetenskapliga konferens KLIMATSANS arrangerade i fjol? Där behandlades klimatets fakta och, liksom den vi hade 2016, var den ”öppen”: alla åsikter var välkomna. Hur vet de vad de talar om, när de inte lyssnat till ”riktiga” forskare?

De hundratals andra klimatkonferenser som hållits i landet undviker vanligen naturvetenskapliga fakta, för att istället behandla sätten att minska utsläppen. De handlar således om politik istället för naturvetenskap.

Klimathotet vilar på en lögn inom klimatpanelen IPCC, sjösatt i den första stora rapporten 1995. De engagerade forskarna i WGI, Work Group I, hade kommit överens om följande slutsats i kapitel 8:

“None of the studies cited above has shown clear evidence that we can attribute the observed [climate] changes to the specific cause of increases in greenhouse gases.”

(Ingen av de ovan citerade studierna har visat klara bevis för att vi kan hänvisa de observerade klimatförändringarna till den specifika orsaken av ökade växthusgaser.)

Detta ändrades av kapitlets ansvarige författare Benjamin Santer till följande:

“There is evidence of an emerging pattern of climate response to forcing by greenhouse gases and sulfate aerosols … from the geographical, seasonal and vertical patterns of temperature change … These results point toward a human influence on global climate.”

(Det finns belägg för ett framväxande mönster av klimatpåverkan från växthusgaser och aerosoler av svavelföreningar . . . från geografiska, säsongmässiga och vertikala mönster av klimatförändringar. . . Dessa resultat pekar på en mänsklig påverkan på det globala klimatet.)

Ben Santer var rekryterad från engelska CRU, där Climategate 2009 avslöjade långtgående, systematiskt fusk med data. Han gjorde om forskarnas slutsats till dess motsats. Sådana övergrepp på forskarnas integritet fortsatte. Exempelvis förklarade WGI år 2001 på sid 505 i sin rapport att kunskapen om det kaotiska klimatets drivkrafter är så ofullständiga att datorsimuleringar och klimatmodeller är meningslösa. Men IPCC:s ledning har istället satsat just på sådana till en kostnad av flera miljarder dollar.

 I brev från generaldirektören för SMHI förklarar denne IPCC:s motivering till klimathotet: Det finns inte något sådant som dagens ”naturliga klimat”, men man kan göra studier med klimatmodeller:

Sådana experiment visar mycket entydigt på att den kraftiga uppvärmning av jordens klimat som observerats under det senaste halvseklet inte går att förklara utan människans påverkan.

Notera ”inte går att förklara”. Detta bevisar inget annat än bristande fantasi och okunskap. Att Solen haft en påverkan rapporterades redan 1801.

Solforskarna noterar nu att Solen gått in i en extremt passiv fas utan solfläckar mer än hälften av dagarna under 2018. Detsamma hände för 200 och 400 år sedan. Då var klimatet kallt, vilket är vad vi nu har att vänta. De tre senaste vintrarnas många köldrekord runt hela klotet tyder på att den kalla perioden redan börjat.

Inga mätningar antyder att klimatet kan bli varmare!

Observera  att IPCC betyder Intergovernmental Panel on Climate Change, alltså ett mellanstatligt organ. Det styrs av politiker från världens alla länder, där en stor majoritet är U-länder, oftast diktaturer, många med djup korruption och nepotism. De har visat sig naturvetenskapligt så okunniga att de inte kunnat skilja mellan kunniga och okunniga forskare. Satsningen på ”klimatmodeller” visar att de låtit sig förföras av tanken att klimatet kan förutsägas av datorer. Så har knappast något av IPCC:s larm slagit in.

IPCC:s överordnade intresse har gång på gång förklarats vara: Att använda klimatpolitiken för att nå en global omfördelning av Jordens resurser, det vill säga kommunismens drömsamhälle, där staten uppfostrar undersåtarna, googla ”röda tråd nwo”.

Har alla ”influencers” förstått att de blivit kommunister ?

Nätverket KLIMATSANS

Sture Åström. sekreterare

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

13 thoughts on “Lögnerna om klimathotet

  1. Jag gick in på Expressen Debatt för den 28 januari och kollade vilka som skrivit under artikeln “Kör över vårt folk – Klimatet måste räddas!”
    Då visade det sig att det var 104 kvinnor, men bara 4 män!!
    Hur kan det komma sig?
    Är det miljövänsterns representation som här givit sig tillkänna? Eller är det den feministiska atmosfären som idag genomsyrar och färgar hela Sverige?

  2. Ingen av dessa så kallade infuencers kan kalla sig miljöexperter!
    De är enbart tyckare.
    Om man vill skapa kaos så är skribenten jäkligt nära en näsbränna vilket han borde ha fått för länge sedan.

  3. Förutom det lätta illamående som infann sig när jag läste artikeln som ropar efter införande av klimatdiktatur fick jag även en känsla av att vi här har att göra med ett gäng människor som inte riktigt lever som de lär.

    Det räckte med att gå in på en av dessa bloggar för att få det bekräftat. Trendsteffe lever på att promota heminredningsdetaljer, något som givetvis bidrar till onödiga utsläpp när trendkänsliga människor konsumerar prylar som inte behövs bara för att någon säger till dem att deras hem är omoderna då de inte går i limegrönt. Skriver man rubriker av typen ”Formexmässan – prylarna du bara måste ha i vår” så kanske man inte är rätt person att ropa på konsumtionsbegränsande åtgärder.

    Den 9 november 2018 (alltså för mindre än tre månader sedan) recenserade Trendsteffe den nya VIP-loungen på Arlanda. Tyvärr var den inte lyxig nog och fick bara en tvåa i betyg

    ”Sorry –  can I say something blunt? It feels a little to much like Scandic Hotels to be the number one travel lounge in the country. I am also missing sockets for work, if work is important…

    Lastly, I talked to another journalist about the services offered. Where is the bed for resting? Where is the prayer room? Where can a pop star like Madonna get her hair done? Or get a massage?”

    I ärlighetens namn kommenterar han även avsaknaden av solpaneler inomhus (!).

    ”I do lack a sense of sustainability. This is 2018 (almost 2019) – where are the solar panels?”

    Nu har alltså mannen som tycker synd om de förstaklass/privatjetflygande flygande VIP gästerna som måste vistas i en så torftig lounge blivit klimataktivist!!!

    Kan man vända 180 grader snabbare än så utan att få whiplashsskador? Säga vad man vill, men trendkänslig är han ändå den gode Stefan.

    Trendsteffe har även de senaste två åren varit i New york (två gånger), Milano (två gånger), Berlin (nej, han åkte inte tåg då han postade bilder från flygplatsen), Hong Kong, Saigon, Bryssel, Barcelona, Miami, Chicago, Los Angeles, Hamburg, Seoul mm.

    Denne man skriver alltså under en artikel där det står ”Vi behöver någon som gör flygresan orimlig för plånboken i jämförelse med tåget. Eller ge oss en flygkvot! Vi kan uppenbarligen inte hantera friheten.”

    Dubbelmoral?

    Det står Steffe fritt att minska sitt ganska markanta koldioxidavtryck per omgående, så varför inte börja där?

    Jag är övertygad om att de flesta övriga undertecknare har liknande ”synder” på sitt samvete då de som influencers lever på att skriva sponsrade inlägg om produkter och upplevelser. Vore kul om någon orkade vada genom dyngan som postats av undertecknarna och sätta samman ett svar.

  4. Född på 40 talet där alla eldade med ved. Alla dessa CH och CO2 gaser som släptes ut då inkl med skogsbränder mm, skulle ha kväft allt biologiskt liv .
    Har bara logiken i att mäniskans
    förmåga att få renare miljö gått framåt.
    Tror att miljösans kommer att vinna mark med att folk får ögon att se med och näsa att lukta med och begriper att vi lever på ett ganska säkert sätt just nu 2019 /

    Länge leve proffessor Sture Åström som tydligt inte kan köpas .

    Sten-Hugo Grubbström

  5. 1. Vad påverkas av ökad koldioxidhalt?
    Det växer bättre, det kan bli varmare i Sverige bara positivt alltså
    2. Vad påverkar jordens temperatur?
    Solen, vulkanutbrott med stora utsläpp
    3. Vad är ett hot mot Sverige?
    Att det blir kallare…..
    samt miljöaktivister….
    Bygg kärnkraft för alla eventualiters skull vi kan behöva el både till uppvärmning av växthus såväl som belysning i dessa…..

  6. Glömde att påpeka, SMHI kan väl uppmana NATO-flyget att sluta släppa ut nanopartiklar och kemiska föroreningar över Svenskt territorium. Det skulle bidraga till en väsentligt bättre miljö för alla levande varelser, inklusive miljöpartister.

  7. Korruptionen styr, av pengen blir man yr.
    För svenskt vidkommande har vi utöver IPCC-förfalskarna två lysande klimatmodeller,
    litteraturpolarna Johan Rockström och Anders Wijkman, som jag uppmanar att bidra till klimatförbättringar genom att sluta andas. De släpper ut koldioxid CO2 i alldeles
    för stor mängd när de sitter i TV–sofforna och ljuger oemotsagda. Enda sättet att tysta klimatalarmisterna är att plåga dem med satir och fakta. Det är Big food, Big banking, Big pharma med Rockefellers devis, konkurrens är av ondo, monopol är rätt metod till världsherravälde, som ligger till grund för dagens politiska kaos med postmarxism och
    diktatur som mål. Klimatskrämsel är bara ett av verktygen. Vad kommer våra barn och barnbarn att tyka om detta. Kommer vi att få skulden, eller kommer de inse var felet egentligen ligger?

  8. Du kan läsa alla namnen om du går upp på sidan och klickar på den röda länken under Expressen.

  9. För mig så är det bevis på feghet att inte underteckna med sitt namn.
    En tanke slår mig,finns dessa 87 influencers på riktigt.Eller är det som med dom 97 % av forskare ,finns bara i fantasin?

Comments are closed.