OJ då, är det så-å enkelt !

Figur 1. Vårt näst mest fotade Plakat på Vallåkra-TRÄFFEN.

En dansk med proffskamera och stort stativ agerade som en journalist. Han kollade fokus och knäppte flera gånger, men han ville inte ha bildfilen.

Det visar atmosfärens sammansättning. Många blev förvånade över att se hur lite koldioxid, CO₂, det faktiskt finns, 400 ppm, miljondelar, den lilla gula fyrkanten med blå rand.

Av dem fanns 300 ppm, gult, innan 1950 och har funnits under tidigare epoker. De kan således inte beskyllas för sentida “klimatförändringar”. När det kommer mer CO₂ i atmo-sfären, får de “gamla” molekylerna konkurrens och gör snarast mindre än förr.

Det är bara 100 ppm som tillkommit efter 1950, den blå randen, så de kan beskyllas för att orsaka våra sentida “klimatförändringar”. Men av dem är minst 80 naturliga, den ljusblå delen av randen, ett resultat av ökad biologisk aktivitet, frodigare växtlighet och utgasning från haven efter en liten uppvärmning.

Förbränning av fossila bränslen kan således endast ha orsakat högst 20 ppm, den lilla mörkblå kvadraten.

All CO₂ med biologiskt ursprung innehåller en viss del av den radioaktiva isotopen kol-14, som ständigt bildas i atmosfären vid kollisioner mellan kosmiska partiklar och kvävemole-kyler. Kol, olja och naturgas från jordens inre innehåller inte denna isotop. Radioaktiviteten har klingat av för det kol som legat i underjorden i miljontals år.

Ett forskarteam i Schweiz har försökt mäta hur mycket kol-14 som “fattas” i atmosfären. De kom fram till 4,3 ppm. Dock är det alltid svårt att mäta “det som inte finns”, varför siffran är relativt osäker.

Andra har beräknat mängden CO₂ från fossila bränslen till 15 à 20 ppm med utgångpunkt från de mängder kol och olja som sålts. Det blir ganska säkra uppgifter, men de relateras sedan till den naturliga utgasningen från biosfären och haven. Dessa mängder kan bara uppskattas med ganska stor osäkerhet.

SUMMAN AV KARDEMUMMAN

Således: Högst 20 ppm och möjligen så lite som 5 ppm kommer från människans utsläpp av CO₂.

De som hävdar att CO₂ styr klimatet måste förklara hur en eller möjligen 2 molekyler CO₂ skulle kunna bestämma temperaturen på 100.000 molekyler luft.

Vårt sunda förnuft säger att det är inte möjligt.

Flera besökare utbrast ungefär som i rubriken:

OJ då, är det så-å-å enkelt ! Då förstår man att det är en BLUFF ! !

+ – + – + – +

Många debattörer tar upp koldioxidens spektralband. Deras påståenden är också orimliga, vilket visas i posten IPCC:s absurda hypotes.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather