SVT om djur och växter

Figur 1. Änder tycks alltid hitta lite öppet vatten på vintern

SVT:s video nr 10 påstår att vi skeptiker alltid säger:

10. Djur och växter kan anpassa sig

“Förändringstakten är för snabb – en miljon arter hotade”

Så säger Mine Islar, forskare i biologisk mångfald vid Lunds Universitet, medförfattare till larmrapporten från IPBES, the Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services. Den har vi kommenterat tidigare.

Det är ett mellanstatligt organ med 134 medlemsnationer, som på politikernas begäran skall utvärdera tillståndet för biodiversitet och vad ekosystemet förser samhället med.

“Mellanstatligt” betyder något så politiskt som det kan bli. Sedan kommer den magnifika skvadern: “Science-Policy Platform”, som jag förstår så här: Vetenskapligt-Politiskt Organ. Det är samma schizofrena konstruktion som IPCC försökt sig på. Med totalt misslyckad verksamhet, där praktiskt taget alla av de många larmen av verkligheten visats falska. Det bekräftar att vetenskapligt okunniga politiker inte kan välja ut de kunniga forskarna bland alla charlataner-aktivister som anmäler sig. Kunniga forskare har blivit så negligerade och motarbetade att de arbetar inte längre för IPCC.

Vetenskap är väsensskild från politik. De två kan inte genomföras samtidigt. Som alltid blir det de politiska aspekterna som vinner. Det är ju politikerna som disponerar skattebetalarnas pengar.

IUCN, International Union for Conservation of Nature

Det finns en annan internationell organisation, som också bekymrar sig om
biodiversiteten, IUCN, världens naturskyddsunion. Bland medlemmarna finns 213 stater och offentliga myndigheter, men också närmare tusen frivilligorganisationer, som kan tänkas balansera de politiska krafterna.

Där har man uppskattat hur många arter som utplånats under den upptecknade historien.

Figur 2. Antalet utrotade arter sedan år 1500 enligt IUCN

Uppskattningar av antalet utrotade arter per decennium sedan år 1500. Underlaget torde vara ganska bristfälligt innan 1850. Även därefter torde kunskapsluckorna vara betydande men minskande med den allt mer omfattande kartläggningen av världen. Minns att Sven Hedin höll på med sina upptäcktsresor i Centralasien ända till 1935. Den tydligt fallande trenden på 1900-talet är därför rätt säker.

Vid Bonnkonferensen om biologisk mångfald 2008 presenterade EU och Tysklands regering ett dokument som hävdar att tre arter per timme blir utrotade. För perioden 2000   ̶  2012 skulle det bli 315 360 arter.

Under dessa tolv år hade IUCN bara noterat en enda utrotad art. Det blir helt overkliga utsvävningar, när okunniga politiker förförs av datorsimuleringar från okunniga aktivister.

Figur 3. Den norske biologen Morten Jødal har räknat samman siffrorna för olika klasser av arter.

Naturskyddsunionen sammanställer löpande statistik över de fynd som görs ute i naturen.

Figur 4. Antalet hotade arter enligt IUCN

Den successiva stigning som noteras här torde till en betydande del bero på allt fullständigare kartläggning av tillståndet i alla världsdelar.

Notera att larmet om en miljon hotade arter från IPBES är 75 gånger så stort som de 13.500 IUCN rapporterar.

Sammanfattning

Vi kan betrakta trovärdigheten för IPBES som lika obefintlig som den för IPCC. Under miljoner år har djur och växter visat en mycket väl utvecklad förmåga att anpassa sig till det ständigt föränderliga klimatet. IPBES exponerar sin okunnighet med påståendet att nutida klimatförändringar sker ovanligt snabbt. Efter 20 år av nästan statisk global temperatur!

De verkliga hoten kommer från människors obetänksamma nyttjande av naturen ex.vis med avskogning och spridning av kemikalier för gödning och kontroll av insekter. Det kan vi reducera med upplysning och höjd levnadsstandard i fattiga länder, vilket kräver tillgång till billig och pålitlig el.

+ – + – + – +

SVT visar aktivism, ohederlighet och inkompetens

SVT ingår i “Public Service” d.v.s. i “allmänhetens tjänst” och betalas därför av oss skattebetalare. I dess sändningstillstånd ingår plikten att “opartiskt” meddela “allsidiga nyheter”, att bereda plats för “andra sidan” och att “kritiskt granska auktoriteter”.

För att fullgöra detta har SVT drygt 2.000 anställda och får mer än 4 miljarder kronor av skattepengar. De har heltidsanställda med effektiva verktyg att ta reda på sådana uppgifter som jag redovisat ovan. Uppgifter som jag tagit fram helt amatörmässigt utan ersättning från något håll.

SVT har agerat “partiskt” med “ensidiga nyheter” utan att ge plats åt mig eller andra skeptiker och de har totalt missat att “granska” det auktoritativa FN-organet IPBES liksom de i andra sammanhang envist undvikit kritik av IPCC.

SVT sköter inte sitt uppdrag, men exponerar i stället genomgående en förljugen kultur. Denna torde “sitta i väggarna” så att reformering är omöjlig.

SVT måste avvecklas.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

1 thought on “SVT om djur och växter

Comments are closed.