SVT vilseleder tittarna med ren propaganda

Beprövade franska TGV, Train à Grande Vitesse

Sverige är ett stort land, som är glest befolkat. Det gör “höghastighetståg” till ett monsterprojekt, som aldrig kan försvaras ekonomiskt.

+ – + – + – +

2020-09-15 Norra Skåne: SVT vilseleder tittarna med ren propaganda

Återigen har den statsunderstödda regimtelevisionen beslagits med propaganda och rena lögner i klimatfrågan. Statstelevisionens så kallade ”globala klimatkorrespondent” Erika Bjerström påstår i ett Rapportinslag 25 augusti att vi fått alltmer extremväder, starkare stormar, mer skyfall, mer torka, fler bränder, katastrofala havsnivåhöjningar. Alla dessa hennes påståenden är felaktiga!

Gå in på Swebbtv.se där man för varje felaktighet Bjerström bjuder på, gediget och metodiskt hänvisar till lätt tillgänglig observationsdata som vederlägger påståendena.

Se också Elsa Widding på Youtube, där havsnivåernas jämna och måttliga höjning påvisas.

Det är så klart mycket allvarligt när statlig television på detta sätt vilseleder tittarna.

Den statliga televisionen (och radion) har en mycket stor skuld i att våra gemensamma resurser förslösas på meningslösa stolleprojekt i och med att man så ensidigt, så medvetet och så oprofessionellt ständigt basunerar ut dessa felaktigheter i strid med vetenskap och observerbara data. Våra program ska få genomslag i samhället säger SVT i sina egna riktlinjer. Tyvärr visar sig detta alltmer: baserat på denna klimatpropaganda dyker som brev på posten förslag från  domedagsprofeter och politiker från framförallt MP, C, V och S upp, och som om de genomförs helt i onödan dränerar stat och kommuner på skattemedel.

Man trummar på med flygskam, bilskam, klädskam, köttskam, plastskam, reseskam och till och med barnskam.

Istället borde vi iaktta både politikerskam och medieskam!

Effekterna av skräckpropagandan om ”klimathotet” syns numera på såväl nationell som lokal nivå. Politikerna har till exempel med stor inkompetens och kirurgisk precision skjutit Sveriges tidigare mycket stabila elsystem i sank: vi har både effekt- och elbrist tack vare den miljöförstörande, väderberoende och destabiliserande vindkraften, även mitt i sommaren.

Vi ska plågas av drakoniska skatter på el, plastpåsar, portionsförpackningar, muggar, sugrör, husbilar, flyg etcetera. Monsterprojekt typ höghastighetståg och Hybrit (d v s  göra stål utan kol; det blir oerhört dyrt, kräver mycket el, som inte finns utan kärnkraft, och  producerar stål av tveksam kvalitet, se t ex Klimatsans.com 2020/09/05; Hybris vore ett lämpligare projektnamn) lanseras. Höga murar ska byggas mot havet.

Vi kastar miljardtals med skattekronor ner i svarta hål som elcertifikatsystem, FN:s gröna fond och Parisavtalet (världens dyraste avtal till ingen nytta enligt professor Björn Lomborg).

På våra lokala insändarsidor kan man läsa om hur vi måste storsatsa på otroligt dyr havsvindkraft, hur bostäder måste värmeanpassas (en mängd undersökningar visar att kyla är betydligt dödligare än värme), och nu senast vill Miljöpartiets Dolores Öhman att Hässleholms kommun inför något som kallas ”klimatväxling” som, om det införs, kommer att kosta tid, kraft och resurser till ingen mätbar nytta.

Vilket blir första parti ut att inför riksdagsvalet 2022 klart och tydligt deklarera att man nu sätter ner foten och stoppar vansinnet i ”klimathotets” namn?

Ernst Herslow

Folkets väl

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

14 thoughts on “SVT vilseleder tittarna med ren propaganda

  1. @Petter Wulff.
    Fel slutsats av dig, klimatet är summan av ALLT! väder dvs varmt, kallt, blåsigt, vindstilla, regnigt, fuktigt, kvavt, osv, osv.

  2. I sin helhet ett mycket bra inlägg av Ernst Herslow !!

  3. Petter Wulff 2020/09/15 at 20:20
    Skogsbränderna orsakas inte av klimatet utan av vädret. När åskan slår ner och vädret är torrt och varmt blir brandrisken stor och bränderna vidsträckta.

  4. Henke & Petter Wulf; Det gick ett rykte att Afa hade tänt på. Det tillbakavisar Polisen.
    Polisen har däremot inte sagt att någon kan ha gjort det. Vi är hänvisade till andrahandsuppgifter som är svåra att kontrollera. Om media skriver att någon/några eldat upp en massa bilar i Sverige är det förvisso sant.

  5. En och annan har svårt skilja på sak och person. Henke: Noterade att polisen i brandområdet dementerat rykten om att bränderna var anlagda.

  6. Fast alla kommentarsfält måste ha en Petter Wulf, samma hos Ny Tekniks kommentarsfält brottas med Berra, helt hopplös men ändå, det skruvar upp nivån på att komma med fakta, att lägga ut länkar så att vi får klart för oss. Så dessa troll ger oss mera kött på benen. Hos WUWT får man nog passa sig, där gäller inga snälla mellanlägg, oftan används********

  7. Det där “Parisavtalet” är inte ens ett avtal, utan en lös överenskommelse. Att det i Sverige (och Norge tydligen) kallas ett (juridiskt) bindande avtal är bara en del av propagandan och desinformationen vi ständigt matas med från politiker och medier.

  8. Om man tar en titt på ”U.S. Fire statistics” finner man att från 2009 till 2018 har antalet bränder successivt minskat. Även antalet skadade har minskat. Kostnaderna i samband med bränderna har däremot ökat, vilket inte är så märkvärdigt då befolkningen vuxit. Det finns inget som pekar på att bränderna ökat under den tid Donald Trum varit president. CO2 ökar och bränderna blir färre! SVT borde dela ut blodtryckssänkande medicin till dem som tvingas betala för propagandan.

  9. Petter W
    Frågan är komplex. Vilket politiker i olika led spär på.
    Varmt och torrt väder eller klimat är en förutsättning för bränderna.
    Men det är varmt och torrt i dessa områden. Har det blivit varmare eller torrare?
    I så fall kan man göra något för att förhindra bränderna under dessa förutsättningar?
    Att bara rakt upp och ner acceptera och skylla på den livsstil som vi har är Demokraternas svar.
    Trump vill se lite mer action!
    En fd professor, Jim Steel, visar att det inte blivit varmare eller torrare, för vad det nu kan vara värt:http://landscapesandcycles.net/how-bad-science—horrific-journalism-misrepresent.html

  10. Petter extremväder är inte klimat men det vet du väl, och vad det gäller klimatförändringar så är det möjligen det “politiska klimatet” som förändrats i dessa delstater som gjort det möjligt för att dessa bränder att uppstå, man har förbjudit skogsskötsel.
    Man får inte längre utföra kontrollerade bränder av undervegetation och inte heller ta bort döda träd, “miljövännerna” har genom att lobba för att allt ska vara orört också ansvaret för att de bränder som uppstår blir stora och okontrollerbara.
    Det finns mycket data om man bara läser lite mer än dagspressen och Guardian, amerikanska myndigheter har tex data för hur mycket det brunnit i USA de senaste hundra åren, där man kan se att trenden är fallande sen 1900 talets början. Men det fungerar väl ej med berättelsen att klimatet orsakar alla extrema händelser i världen.

  11. Ngt för snabbt avfärdande av avfärdandet av extremväder . Polisen i USA har arresterat 15 personer som , efter förhör medgett att de startat en stort antal bränder i Kalifornien .
    Så statistiken kommer justeras ned.

  12. Något för snabbt avfärdande av extremväder. Senast för några dagar sedan rapporterade en professor från Stanford om klimatförändringen som till 50% ansvarig för pågående extrembränder i Oregon, Kalifornien, Washington

Comments are closed.