USA: Historiska köldrekord

SOTT

Dagarna 20 till 26 oktober sattes ett historiskt antal köldrekord

Här kompletterande nyheter till posten “Nya köldrekord i USA igen” häromdagen.

Under de sju dagarna sattes inte mindre än 3.782 nya köldrekord.

Det var 3.434 rekord för dagens datum, 234 månatliga rekord och inte mindre än 114 absoluta, all-time, rekord. Observera: Absoluta köldrekord i oktober, innan vintern har börjat !

Och rekorden har inte brutits bara nätt och jämnt utan med klara differenser. Meteorologen Corby Dickerson vid NWS, National Weather Service, sade: Det är inte normalt att se så många nya rekord på så kort tid ‒ och monumentala rekord. Det är verkligt anmärkningsvärt. Det finns inget annat sätt att beskriva det.

Notera att detta är officiella data från NOAA, som hittills inte försummat att larma om några värmerekord.

USA har nu haft tre säsonger med extremt kallt vinterväder. Dock envisas många ändå med att förklara det med den globala uppvärmningen, AGW. Ett exempel är den tidigare högt ansedda tidskriften “National Geographic” där Andrew Revkin, senior reporter om klimat, i fjol förklarade att uppvärmningen ökar sannolikheten för köldknäppar.

(Jag var prenumerant på NatGeo i 50 år tills de visade hur havet stod upp till midjan på Frihetsgudinnan.)

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “USA: Historiska köldrekord

  1. “Våra vanliga alarmister i press och etermedia låter sig lätt bli upphetsade av några veckors data, fast klimatet fordrar trender på åtminstone 60 år för att tas på allvar” (2/11)

  2. Gratulerar till uppsägningen av National Geographic! Denna tidskrift sa jag upp i våras och i somras sa jag upp Illustrerad Vetenskap. Jag vill helt enkelt inte betala vare sig för att serveras lögner, propaganda eller för att bli arg.
    Köldrekorden i USA påstods bero på att det bivit varmare! Nu väntar jag bara på att alarmisterna går ut med att jordbävningen i Turkiet och Grekland beror på den ökade koldioxidhalten i atmosfären. Allt elände kan ju förklaras med ökat halt av CO2!

  3. LarsW
    Du är tydligen okunnig om tempetaturanomalier. I referens från senaste ‘little ice ages’ 1300 resp sent 1600-tal visas att delar av Alaska och södra Grönland uppvisade positiva sådana, dvs. ‘ono rmalt’ ökade temperaturer medan andra delar i och just söder om polarområdena i den norra hemisfären uppvisade avsevärda negativa temperaturanomalier. Det är precis som idag. Temperturanomalier, som vi idag upplever är en konsekvens av meridionala jetströmmar, ist. för ekvatoriellt orienterade dito, i sig en följd av solens avtagande hemisfär, samverkande med en avtagande jordisk magnetosfär, i sin tur samverkande med migrerande magnetiska poler. Samtidigt som den nj avtagande solinstrålningen och solfläckarnas minskande elektromagnetiska effekter ger avtagande temperaturer generellt. Förvänta Dig en fortsättning. Det är snarare en tidsfråga eller stokastisk tillfällighet, när sammaledes inträffar i Norden.

  4. Berätta gärna om Alaska och the Polar Vortex som nu ger onormalt höga temperaturer där. Att den har flyttat till Mellanvästern tyder mer på en rubbning av väder/klimat än att vi går mot en nedkylning.

  5. Klimathysterikerna kan tydligen aldrig erkänna att de har fel! Allt tyder på att vi går mot ett kallare klimat men den ökande kylan skyller man alltså på den “globala uppvärmningen”…Man tar sig för pannan!

Comments are closed.